Cultura 06/05/2022

Quatre funcions de teatre pensades per als fans de Shakespeare

El teatre Principal d'Inca programa un cicle especial per a seguidors del geni anglès, que serà els dies 12, 13, 14 i 15 de maig

2 min
Una imatge de l'espectacle 'Tito Andrónico'.

PalmaEl teatre Principal d'Inca ha programat un cicle molt especial: perfecte per a aquells que són amants del teatre del geni anglès i perfecte també per a aquells que encara no hi estiguin familiaritzats i vulguin acostar-s'hi. Entre els dies 12, 13, 14 i 15 de maig es farà Fan Shakespeare, un cicle de quatre espectacles, en català i en castellà, dedicats a aquest geni de la literatura.  

1. 'Hamlet .01' - Dijous, 12 de maig

Hamlet, un dels personatges més famosos de Shakespeare, fent un stand-up comedy? Sí. És així. L’actor Enric Cambray li dona la veu, i el personatge apareix davant les espectadores i espectadors del segle XXI per explicar, comentar, jugar i disseccionar de manera divertida i gamberra el primer acte de l’obra que duu el seu nom. Sergi Belbel firma la dramatúrgia i la direcció de Hamlet.01

2. 'Tito Andrónico' - 13 de maig

De Tito Andrónico s’ha dit que és una de les obres més cruels de William Shakespeare, i la proposta del Teatro del Noctámbulo "no escatima cap dels seus elements tràgics", diuen des del Principal d'Inca. Conta la història d’un Andrònic victoriós que torna a Roma després de 10 anys de guerra, però esdevé la tragèdia. Damunt l’escenari hi ha deu actors i actrius que representen els 16 personatges d’aquesta violenta peça teatral. Tito Andrónico va passar, amb gran ressò, pel Festival del Teatro Clásico de Mèrida. 

3. 'Perifèria Otel·lo' - 14 de maig

Una peça de Josep Pere Peyró. Després de Set maneres de ser Hamlet, Pere Peyró duu a l'escenari la segona part de la trilogia de Shakespeare, Perifèria Otel·lo, comèdia de falsos personatges improvisada a partir de la tragèdia d’Otel·lo. En aquesta funció, es parlarà de la creació de notícies falses en el món d’internet. Un altre viatge a l’actualitat a través de les paraules de l’autor anglès més conegut de tots.

4. 'Somni d'una nit d'estiu' - 15 de maig

A part de la tragèdia, Shakespeare també tenia un vessant més irònic. És el cas de Somni d’una nit d’estiu, que presenten els de Pirates Teatre. El resultat és una proposta divertida, fresca, apassionada, canalla, absurda i inquietant. En el repartiment hi ha Laura Aubert, Núria Cuyás, Ricard Farré, Lluna Pindado, Ariadna Pastor i Àlvar Triay, sota la direcció d’Adrià Aubert.

El públic pot assistir a les funcions que vulgui, però si té interès a veure el cicle Fan Shakespeare complet, té la possibilitat que comprar l'abonament per a totes les funcions.

stats