HI VÉNS O HI VAS?
Cultura 08/07/2016

Quart Creixent: viure, llegir, estimar en català

L’any que ve, la llibreria del centre de Palma farà 35 anys que treballa per i amb la nostra llengua. Una lluna que creix i hem de fer créixer

Cristina Ros
2 min
Quart Creixent: viure, llegir, estimar en català

Aquest és un dels negocis (per dir-ho de qualque manera) que enriqueixen el país. Va néixer el 12 de febrer de 1982 per fer un servei impagable: ajudar-nos a viure, a créixer, a somiar, a llegir i a estimar en català. Els llibres, la música, les juguetes creen addicció de la bona, et regalen altres vides i omplen la teva d’il·lusions. Quart Creixent, des de la mateixa façana, des dels dos petits i encantadors mostradors, et convida a entrar en un món de tanta fantasia com coneixement. Traspasses el portal i potser ja no en surtis.

Un poc d’història: Aquell 12 de febrer de 1982, el poeta Joan Brossa hi presentà el seu llibre ‘Viatge per la sextina’. Es convertí en un fidel de la casa que acabaven d’obrir Antoni Artigues, Jaume Corbera i Maria Pons, la qual ho deixà per donar pas, un temps més tard, a Arnau Amer i Dolors Fernández i, un poc més endavant, a Miquel Serra i Jerònia Oliver. Convé recordar aquests noms, perquè han estat una mena d’herois en terra sovint hostil. No ho explicaré jo millor que ells: “La nostra voluntat és oferir al públic mallorquí tota la producció editorial catalana, en totes les especialitats. És la nostra manera de contribuir a la normalització lingüística catalana, una de les principals condicions de la qual és poder accedir a tota l’oferta bibliogràfica existent”. Amén.

I com la lluna de la llengua, perquè sempre estigui en Quart Creixent, cal tornar gran admirant-la, aquesta llibreria d’un petit carrer sense cotxes ni renou just darrere de la plaça Major té una amplíssima secció infantil i juvenil, a més de cinema i jocs per a ordinadors. Tot en català. L’any que ve, Quart Creixent farà 35 anys. Ser fidels d’aquest univers en català és la millor manera de fer créixer la nostra cultura.

Carrer d’en Rubí, 5 (Palma) www.quartcreixent.cat

stats