LITERATURA

Es publiquen els premis Ciutat de Palma de novel·la i poesia

'Diable de Byron!’, de Joan Mas i Vives, i ‘La lentitud de la mirada’, de Joan M. Homar, seran al carrer per Sant Jordi 

Els vencedors dels premis Ciutat de Palma de narrativa i poesia ja tenen les seves publicacions, que arribaran a les llibreries per al Sant Jordi d'enguany i després de dos mesos de ser entregats els guardons. L’obra que va aconseguir el Llorenç Villalonga, 'Diable de Byron!', de Joan Mas i Vives, ha estat editada per Lleonard Muntaner, mentre que 'La lentitud de la mirada', de Joan Manuel Homar, premiat amb el Joan Alcover, ha estat editat per El Gall

'Diable de Byron!' és “una novel·la que tracta les ambicions i lluites de poder de la Palma d'entre 1818 i 1820”, amb paraules del seu autor, Joan Mas i Vives. És "una època convulsa" i l’autor opta per centrar-se “en la condició humana”. El professor de literatura catalana de la UIB ha expressat la seva alegria per veure publicada la novel·la guanyadora.  

Pel que fa a 'La lentitud de la mirada', de Joan Manuel Homar, és un poemari que tracta “emocions complexes, comunes, compartides per tothom i, per tant, pel lector”. L’obra “demana una mirada poètica capaç de crear realitats quan expressa aquesta emoció", ha assenyalat el poeta.  Homar va néixer a Barcelona l’any 1952 i va ser professor de filologia catalana a la Universitat de Barcelona. Prejubilat fa quatre anys per poder dedicar-se a l’escriptura, té una vinculació molt especial amb Mallorca perquè els seus pares són de Manacor. 

Mas i Vives signarà el seu llibre aquest diumenge a la Diada de Sant Jordi a Palma

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF