Cultura 22/04/2012

Les propostes de l'ARA per a Sant Jordi: 5 llibres d'humor

Francesc Domènech, Andreu Buenafuente, Kap, Miquel Ferreres, Paul Johnson, Crackòvia, APM

Ara
2 min

BarcelonaMiccionari. Francesc Domènech. Columna

Una mirada àcida a la realitat a través de definicions trobades a la xarxa, frases divertides i ocurrències per pixar-se de riure (o no). Joana Ortega, la vicepresidenta del Govern, defineix mosqueigcat com a "sensació amb què sovint tornem després d'una reunió a Madrid", i Cesc Freixas assegura que un cantaautista és un "cantautor que fa cançons de coses que només entén ell". L'autor del llibre, Francesc Domènech, s'autodefineix com algú d'esperit camaleònic, que tant pot fer guions per a la productora del Terrat, com col·laborar amb el Tricicle i cultivar el gènere radiofònic a la COM, Catalunya Ràdio i RAC1.

Enfoteu-vos-en (Humor indignat). Diversos autors. Angle Editorial

Les retallades, la banca, l'habitatge i els polítics, entre altres temes d'actualitat, són el blanc de la sàtira de 45 dibuixants, entre els quals n'hi ha alguns dels més importants del país, com ara Kap, Toni Batllori, Miquel Ferreres, Andreu Buenafuente i Manel Fontdevila. Humor indigant.

Humoristas. Paul Johnson. Ático de los libros

Una reflexió sobre l'art de fer riure a partir de la vida i l'obra d'un bon grapat d'escriptors, artistes i còmics, com ara William Hogarth, Benjamin Franklin, Dr. Johnson, Thomas Rowlandson, Dickens, Toulouse-Lautrec, Damon Runyon, G.K. Chesterton, W.C. Fields, Charlie Chaplin, Laurel i Hardy, els germans Marx, Noël Coward i Nancy Mitford.

El llibre de jocs de Crackòvia. Diversos autors. Columna i TVC

Els personatges de Crackòvia han fugit de la pantalla i s'han instal·lat en aquest llibre per a grans i petits, que es podran trencar el cap i divertir-se amb 33 jocs diferents protagonitzats per personatges com Mourinho, Guardiola o Cristiano Ronaldo. Conté 33 jocs, amb quatre taulers, les fitxes, les cartes amb les instruccions, les targetes amb preguntes i els trofeus.

APM? El circ de la tele. Diversos autors. Ara Llibres i TVC

APM? El circ de la tele arrenca amb un pròleg d'Antoni Bassas, després del qual trobareu un diccionari amb les frases mítiques del programa televisiu –per fer-les servir en les ocasions més adequades–, el making of, les millors imatges, les expressions preferides dels famosos i fins i tot un test per comprovar si per fi ja us heu convertit en uns autèntics Homos APM? "Ho haveu vist?"

stats