PROPOSTA CULTURAL
Cultura 07/03/2018

Presentació del poemari 'Les banyes del croissant'

A més, conferències, concerts, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
3 min

‘Les banyes del croissant' / Presentació

Quarts Llibres (carrer de les Parellades, 12. Palma) / Dia 8 a les 19 h

Presentació del poemari 'Les banyes del croissant'

Presentació del poemari 'Les banyes del croissant' d'Antonina Canyelles. També s'hi presentarà 'Mai de Mai, bandera blanca (un recorregut per la poesia d'Antonina Canyelles)' de Sílvia Campins. A l'acte hi intervindran Sílvia Campins i l'editor Jon López de Viñaspre.

'Romeo y Julieta' / Dansa

Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma) / Dia 8 a les 21 h

'Romeo y Julieta'

Les estrelles del teatre Bolxoi de Moscou presenten aquest espectacle de dansa, una producció de Moscow State Ballet que interpreta la coneguda obra 'Romeu i Julieta' a partir de la partitura de Prokofiev. Preu de l'entrada de 30 a 45 €.

X Mallorca Saxophone Festival: Beatriz Tirado i Rodrigo Vila/ Música

Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (c/ d'Alfons el Magnànim, 64. Palma) / Dia 8 a les 20 h

X Mallorca Saxophone Festival

Durant tot el mes es realitzaran concerts i activitats en el marc d'aquest festival, que ja arriba a la desena edició. Enguany és el festival més internacional i amb més activitats que en edicions anteriors. En la sessió d'aquest dijous es podrà gaudir del repertori de Beatriz Tirado i Rodrigo Vila.

‘Les arrels occidentals de la misogínia: la història d'un estigma' / Conferència

Biblioteca municipal de Sineu / Dia 8 a les 20 h

Presentació del poemari 'Les banyes del croissant'

Antoni Janer i Torrens, periodista del món clàssic i col·laborador de l'ARA Balears, pronunciarà la conferència 'Les arrels occidentals de la misogínia: la història d'un estigma'.

‘Grandes mujeres de la historia’ / Exposició

Es Generador (carrer de Voranova, 8. Calvià) / Fins al 6 d’abril

'Grandes mujeres de la historia'

Aquesta exposició presenta les dones que han estat subjectes actius i agents de canvi social i polític al llarg de la història. Horari de visita: d'11 a 14 h i de 16 a 21 h.

Laura Ramis / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (carrer d'Alexandre Rosselló, 10. Alaró) / Fins al 31 de març

Laura Ramis.

Primera exposició individual a l'illa de l'artista mallorquina Laura Ramis de l'obra realitzada durant la seva estada com a artista resident a Addaya Centre d'Art Contemporani. Laura Ramis va estudiar Belles Arts a Salamanca. Actualment viu i treballa a Madrid. Ha exposat de manera individual a Espacio Experimental (Universitat de Salamanca, 2012); DÓNA2 Centre d'Art de Salamanca (2012); Art Santander (2013); ArtMadrid (2014); Estampa (2016); Galeria Rafael Pérez Hernando (2014 i 2017). Ha participat en convocatòries com 'Obra oberta' (Caixa d'Extremadura); 'Mulier, mulieris' o 'Jóvenes pintores' (Fundación La Gaseta) i mostres col·lectives a Madrid, Castella i Lleó i Mallorca. Recentment, ha participat en la fira Artissima juntament amb Rafael Pérez Hernando, galeria amb la qual col·labora de manera habitual.

'Anglada-Camarasa. Racons predilectes' / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 2 de setembre

Anglada-Camarasa. Racons predilectes.

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura. Tal com havia fet a París amb altres temes, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captar-ne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

stats