PROPOSTA CULTURAL

Presentació del poemari 'Les banyes del croissant'

A més, conferències, concerts, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

‘Les banyes del croissant' / Presentació

Quarts Llibres (c arrer de les Parellades, 12. Palma) / Dia 8 a les 19 h

Presentació del poemari 'Les banyes del croissant' d'Antonina Canyelles. També s'hi presentarà 'Mai de Mai, bandera blanca (un recorregut per la poesia d'Antonina Canyelles)' de Sílvia Campins. A l'acte hi intervindran Sílvia Campins i l'editor Jon López de Viñaspre.

'Romeo y Julieta' / Dansa

Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma) / Dia 8 a les 21 h

Les estrelles del teatre Bolxoi de Moscou presenten aquest espectacle de dansa, una producció de Moscow State Ballet que interpreta la coneguda obra 'Romeu i Julieta' a partir de la partitura de Prokofiev. Preu de l'entrada de 30 a 45 €.

X Mallorca Saxophone Festival: Beatriz Tirado i Rodrigo Vila/ Música

Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (c/ d'Alfons el Magnànim, 64. Palma) / Dia 8 a les 20 h

Durant tot el mes es realitzaran concerts i activitats en el marc d'aquest festival, que ja arriba a la desena edició. Enguany és el festival més internacional i amb més activitats que en edicions anteriors. En la sessió d'aquest dijous es podrà gaudir del repertori de Beatriz Tirado i Rodrigo Vila.

‘Les arrels occidentals de la misogínia: la història d'un estigma' / Conferència

Biblioteca municipal de Sineu / Dia 8 a les 20 h

Antoni Janer i Torrens, periodista del món clàssic i col·laborador de l'ARA Balears, pronunciarà la conferència 'Les arrels occidentals de la misogínia: la història d'un estigma'.

‘Grandes mujeres de la historia’ / Exposició

Es Generador (carrer de Voranova, 8. Calvià) / Fins al 6 d’abril

Aquesta exposició presenta les dones que han estat subjectes actius i agents de canvi social i polític al llarg de la història. Horari de visita: d'11 a 14 h i de 16 a 21 h.

Laura Ramis / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (carrer d'Alexandre Rosselló, 10. Alaró) / Fins al 31 de març

Primera exposició individual a l'illa de l'artista mallorquina Laura Ramis de l'obra realitzada durant la seva estada com a artista resident a Addaya Centre d'Art Contemporani. Laura Ramis va estudiar Belles Arts a Salamanca. Actualment viu i treballa a Madrid. Ha exposat de manera individual a Espacio Experimental (Universitat de Salamanca, 2012); DÓNA2 Centre d'Art de Salamanca (2012); Art Santander (2013); ArtMadrid (2014); Estampa (2016); Galeria Rafael Pérez Hernando (2014 i 2017). Ha participat en convocatòries com 'Obra oberta' (Caixa d'Extremadura); 'Mulier, mulieris' o 'Jóvenes pintores' (Fundación La Gaseta) i mostres col·lectives a Madrid, Castella i Lleó i Mallorca. Recentment, ha participat en la fira Artissima juntament amb Rafael Pérez Hernando, galeria amb la qual col·labora de manera habitual.

'Anglada-Camarasa. Racons predilectes' / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 2 de setembre

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura. Tal com havia fet a París amb altres temes, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captar-ne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF