PROPOSTA CULTURAL
Cultura 27/02/2018

Inici d'activitats amb motiu de l'1 de març, Dia de les Illes Balears

A més, música, jornades, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
4 min

Recorregut de llegendes dins el cor de Palma / Itinerari teatralitzat

Inici a la plaça de Cort de Palma / Dia 28 a les 16 h i a les 18 h

Inici d'activitats en motiu de dia 1 de març, dia de les Illes Balears

Recorregut a càrrec de Gaspar Valero, que explicarà les llegendes dels carrers de Palma.

Xou de cocteleria de les Illes Balears / Activitat

Escola d’hoteleria de les Illes Balears (Edifici Arxiduc Lluís Salvador. Ctra. de Valldemossa, km 7,5) / Dia 28 a les 12 h

L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears organitza aquest xou de cocteleria en el marc de les activitats del Dia de les Illes Balears. Amb aquesta activitat, pretén donar a conèixer les diferents begudes que hi ha a les Illes Balears i les seves possibles combinacions, que es podran tastar per un preu de 0,90 €.

‘Paisatges en construcció’ / Inauguració d'exposició

Sala d’exposicions del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears (carrer de la Portella, 14. Palma) / Dia 28 a les 19 h

El COAIB organitza l’exposició de dibuixos i escultures de l’artista mallorquí Miquel Planas amb motiu del Dia de les Illes Balears, una iniciativa del Govern. Es podrà visitar fins al 23 de març, en horari de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores.

Jornades de Patrimoni d’Algaida / Jornades

Casal Pare Capellà (carrer dels Cavallers, 22. Algaida) / Dia 28 a les 18 h

Jornades de Patrimoni d'Algaida

ALDARQ i l’Ajuntament d’Algaida organitzen les primeres jornades de patrimoni del municipi. Hi haurà tres ponents: el primer ponent serà Rafel Puigserver, coordinador de la revista local 'Es Saig', el qual ens parlarà de la importància de la premsa local en la defensa del patrimoni. Tot seguit parlarà d’arqueologia i patrimoni municipal Albert Forés. I per acabar el cicle de xerrades, hi haurà Silvia Comellas, d’Arqueolític, que parlarà del model de desenvolupament patrimonial que s’està impulsant al municipi de Terrassa.

Bluesmàfia i es Saligardos / Concert

Plaça de la Porta de Santa Catalina (Palma) / Dia 28 a les 21 h

Concert Bluesmàfia i es Saligardos

El grup eivissenc Bluesmàfia i es Saligardos torna a Palma amb la gira de presentació del seu primer disc, ‘Ni poc, ni molt, ni mica’. Cantaran cançons de swing, blues, jazz i rock & roll.

'El voluntariat, una mirada transformadora' / Exposició

Passeig del Born (Palma) / Del 28 de febrer al 5 de març

Exposició 'El Voluntariat. Una mirada transformadora'

L'exposició 'El voluntariat: una mirada transformadora', impulsada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la col·laboració entre la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica i l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), per commemorar el Dia internacional del voluntariat, el 5 de desembre passat.

Laura Ramis / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (carrer d'Alexandre Rosselló, 10. Alaró) / Fins al 31 de març

Laura Ramis.

Primera exposició individual a l'illa de l'artista mallorquina Laura Ramis de l'obra realitzada durant la seva estada com a artista resident a Addaya Centre d'Art Contemporani. Laura Ramis va estudiar Belles Arts a Salamanca. Actualment viu i treballa a Madrid. Ha exposat de manera individual a Espacio Experimental (Universitat de Salamanca, 2012); DÓNA2 Centre d'Art de Salamanca (2012); Art Santander (2013); ArtMadrid (2014); Estampa (2016); Galeria Rafael Pérez Hernando (2014 i 2017). Ha participat en convocatòries com 'Obra oberta' (Caixa d'Extremadura); 'Mulier, mulieris' o 'Jóvenes pintores' (Fundación La Gaseta) i mostres col·lectives a Madrid, Castella i Lleó i Mallorca. Recentment, ha participat en la fira Artissima juntament amb Rafael Pérez Hernando, galeria amb la qual col·labora de manera habitual.

'Anglada-Camarasa. Racons predilectes' / Exposició

CaixaForum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 2 de setembre

Anglada-Camarasa. Racons predilectes.

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura. Tal com havia fet a París amb altres temes, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captar-ne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

stats