PROPOSTA CULTURAL

Presentació del llibre ‘Aigua d’alta mar’

A més, música, taula rodona, xerrades, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

‘Aigua d’alta mar’ / Presentació

Casal de Son Tugores (placeta de Son Tugores. Alaró) / Dia 23 a les 19 h

Presentació de llibre a càrrec de l’autora Xisca Homar i la fotògrafa Cristina Blasco, lectura de fragments i acompanyament al piano.

9è Febrer Negre ‘El clan de sa Ràpita’ / Presentació

Born de llibres (passatge particular de Santa Catalina de Siena, 6. Palma) / Dia 23 a les 19 h

Presentació del llibre ‘El clan de sa Ràpita’ de Montserrat Espallargas, amb la intervenció de Sebastià Bennasar i Empar Bosch.


Quartet Vela / Concert

Casa del Poble (avinguda de la Mola, 33. La Mola) / Dia 23 a les 20.30 h

Aquest quartet de saxòfons –originari de Barcelona i amb membres de les Illes, però resident a Dinamarca– té Europa com el seu escenari principal. Recala a la Casa del Poble de la Mola per delectar els assistents amb un repertori clàssic.

‘Genèric Intencionat’ / Inauguració Exposició

Claustre de Sant Domingo (plaça Sant Domingo, 2, Inca) / Dia 23 a les 20 h

Inauguració de l’exposició ‘Genèric intencionat’ d’Elisenda Pipió. L’autora, amb les seves obres, vol reivindicar l’ús del terme femení mitjançant l’expressió plàstica, el femení com un genèric intencionat. Es podrà visitar fins al 24 de març.

‘Demà no és mai’ / Tertúlia literària

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68. Palma) / Dia 23 a les 19 h

Tertúlia literària de la poesia de Francesc Garriga. Aquest té, entre altres virtuts, l'aptesa de fer suspendre el judici al lector amb un llenguatge empatxat de fresca modernitat.


‘Obres gramaticals II Antoni Febrer i Cardona’ / Presentació

Can Victori (camí del Castell, 28. Maó) / Dia 23 a les 20 h

Presentació a càrrec de Francesc Feliu i Gemma Albiol, editors i autors de l’estudi introductori. I Maria Paredes, directora de la publicació de l’obra completa.

‘Carmina Burana’ / Concert

Palau de Congressos (carrer de Joan Maragall, 24. Palma) / Dia 23 a les 20.30 h

Un concert en el qual tenen cabuda la música, la dansa i la videoprojecció. És a dir, una 'Carmina Burana' màgica. Durant l'actuació hi haurà les interpretacions corals de diverses agrupacions mallorquines com l’Orfeó L’Harpa d’Inca, el cor Pro Musica Chorus de Sóller i l’Orfeó d’Alaró.

‘Frontera’ / Teatre gestual

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma) / Divendres 23 i dissabte 24 a les 20.30 h i diumenge 25 a les 19 h

Preu 12 €

La companyia de teatre Migrants presenta la seva obra ‘Frontera’, espectacle basat en la història d’aquells que han patit la separació dels seus éssers estimats i el desarrelament.

Beb Marquès / Concert

Teatre Municipal de Vilafranca (carrer de Sant Martí, 25. Vilafranca de Bonany) / Dia 23 a les 21 h
Preu 10 €

Presentació a Mallorca del nou disc de Bep Marquès, ‘Natural’, acompanyat per la seva banda. Hi seran Guillem Sansó, Carles Grimalt i Pep Álvarez com a convidats de luxe.

‘Corriol’ / Teatre

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1. Lloseta) / Dies 23 i 24 a les 21 h; dia 25 a les 19 h

L’obra és interpretada per Escena Oberta i és dirigida per Miquel Suau. Es basa en fets reals succeïts al Raiguer durant la repressió del 1936. ‘Corriol’ no només és creat pel pas dels afusellats, sinó també pel pas de la por i el silenci. 10 euros.

Laura Ramis / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (carrer d'Alexandre Rosselló, 10, Alaró) / Fins al 31 de març

Primera exposició individual a l'illa de l'artista mallorquina Laura Ramis de l'obra realitzada durant la seva estada com a artista resident a Addaya Centre d'Art Contemporani. Laura Ramis va estudiar Belles Arts a Salamanca. Actualment viu i treballa a Madrid. Ha exposat de manera individual a Espacio Experimental (Universitat de Salamanca, 2012); DÓNA2 Centre d'Art de Salamanca (2012); Art Santander (2013); ArtMadrid (2014); Estampa (2016); Galeria Rafael Pérez Hernando (2014 i 2017). Ha participat en convocatòries com 'Obra oberta' (Caixa d'Extremadura); 'Mulier, mulieris' o 'Jóvenes pintores' (Fundación La Gaseta) i mostres col·lectives a Madrid, Castella i Lleó i Mallorca. Recentment, ha participat en la fira Artissima juntament amb Rafael Pérez Hernando, galeria amb la qual col·labora de manera habitual.

'Anglada-Camarasa. Racons predilectes' / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3, Palma) / Fins al 2 de setembre

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura. Tal com havia fet a París amb altres temes, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captar-ne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF