PROPOSTA CULTURAL
Cultura 12/02/2018

9è Febrer Negre ‘La incursió de la societat civil a la novel·la negra menorquina. El cas de Damià Borràs’

A més, concerts, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
3 min

9è febrer negre ‘La incursió de la societat civil a la novel·la negra menorquina. El cas de Damià Borràs’ / Xerrada

Born de Llibres (passatge particular de Santa Catalina de Sena, 6, Palma) / Dia 13 a les 19 h

9è febrer negre ‘La incursió de la societat civil a la novel·la negra menorquina. El cas de Damià Borràs’

Jaume Rita i Ferran Gomila parlaran de l'aportació menorquina a la novel·la negra.

'Lava Fizz’/ Concert

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2, Palma) / dia 13 a les 20 h

Concert Lavafizz

Avançament de l'LP de Lava Fizz, amb poc més d’un any d’existència, que és una de les bandes de referència de l’escena pop-rock illenca. El concert a la Sala Petita servirà per estrenar dos treballs que, de ben segur, tindran una llarga trajectòria artística. Es tracta del videoclip 'Youth is dead', que es projectarà per primera vegada en aquest concert, i del single 'Distance'.

‘Pressuposts participatius’ / Xerrada

Ajuntament de Sant Lluís (carrer de Sant Lluís, 114, Sant Lluís) / dia 13 a les 19.30 h

'Pressupostos participatius'

Sessió informativa sobre els pressupostos participatius del Consell de Menorca.

‘Enterrament de la sardina’ / Passacarrers

Sortida des del carrer Gelabert, Manacor / dia 13 a les 19.30 h

Enterrament de Sa Sardina a Manacor

Sortida de la comitiva funerària des del carrer Gelabert, després del passacarrers hi haurà sardinada al carrer Rosselló.

‘Margalideta i el padrí Bernat’/ Contacontes

Biblioteca municipal de Santa Eugènia (plaça de Bernat de Santa Eugènia, 7, Santa Eugènia) / Dia 13 a les 18 h

'Margalideta i el padrí Bernat'

En el marc del Circuit d’Arts Escèniques de Mallorca, la companyia Elixir Teatre representarà el conte ‘Margalideta i el padrí Bernat a la cova de la bruixa Joana’.

Laura Ramis / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (carrer d'Alexandre Rosselló, 10. Alaró) / Fins al 31 de març

Laura Ramis.

Primera exposició individual a l'illa de l'artista mallorquina Laura Ramis de l'obra realitzada durant la seva estada com a artista resident a Addaya Centre d'Art Contemporani. Laura Ramis va estudiar Belles Arts a Salamanca. Actualment viu i treballa a Madrid. Ha exposat de manera individual a Espacio Experimental (Universitat de Salamanca, 2012); DÓNA2 Centre d'Art de Salamanca (2012); Art Santander (2013); ArtMadrid (2014); Estampa (2016); Galeria Rafael Pérez Hernando (2014 i 2017). Ha participat en convocatòries com 'Obra oberta' (Caixa d'Extremadura); 'Mulier, mulieris' o 'Jóvenes pintores' (Fundación La Gaseta) i mostres col·lectives a Madrid, Castella i Lleó i Mallorca. Recentment, ha participat en la fira Artissima juntament amb Rafael Pérez Hernando, galeria amb la qual col·labora de manera habitual.

'Anglada-Camarasa. Racons predilectes' / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 2 de setembre

Anglada-Camarasa. Racons predilectes.

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura. Tal com havia fet a París amb altres temes, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captar-ne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

stats