PROPOSTA CULTURAL
Cultura 01/02/2018

'Abans que arribi l'alemany', la història d'una dona que acaba de ser diagnosticada d'alzhèimer

Més teatre, música, xerrades, cinema, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
4 min

'Abans que arribi l'alemany' / Teatre

Casa de Cultura d'Inca (carrer de can Dureta, 5. Inca) / Dia 2 a les 21.00 h

'Abans que arribi l'alemany' història d'una dona que acaba de ser diagnosticada d'Alzeimer

Obra de Marta Barceló, guanyadora del II Torneig de dramatúrgia de les Illes Balears, acosta d’una manera sensible i directa a la malaltia de l’alzhèimer. Amb una fantàstica interpretació de Muntsa Alcañiz, que és Júlia, una dona de seixanta anys que després de la notícia de la malaltia pren decisions que la seva família no entén.

‘Troya: el mítico tema de la ciudad asediada’ / Conferència

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Dia 2 a les 19 h

‘Troya: el mítico tema de la ciudad asediada’

Aquesta és la segona conferència del XXII Curs de pensament i cultura clàssica, que inclou cinc conferències més fins al mes de maig. El curs amb el subtítol ‘Les arrels clàssiques de la cultura europea’ exposarà, de manera amena i didàctica, alguns dels aspectes que han contribuït a formar molts dels fonaments essencials de la nostra civilització. Aquest divendres realitza la conferència Jaume Pòrtulas, catedràtic de Filologia Grega per la Universitat de Barcelona.

‘El Cartógrafo’/ Teatre

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma) / Dia 2 a les 20 h

'El Cartógrafo'

Els actors Blanca Portillo i José Luis García-Pérez interpreten l’obra de Juan Mayorga (premi Nacional de teatre 2017) ‘El cartógrafo’. Un any i mig després de la seva estrena a Valladolid arriba a Mallorca, amb un reconeixement ampli de crítica i de públic. L’obra ens transporta a Varsòvia, on Blanca cercarà obsessivament la llegenda d’un mapa fet per un vell cartògraf que no podia moure’s, i amb l’ajuda d’una nina anava recollint dades. Obra de misteri i reflexió personal.

‘Un matrimoni de Boston’ / Teatre

Teatre d'Artà (carrer de Ciutat, 1. Artà) / Dia 2 a les 20.30 h

'Un matrimoni de Boston'

Cicle de teatre íntim. Comèdia basada en la societat americana del segle XIX i com han d’actuar dues dones que són totalment independents davant el masclisme que les envolta. Mostrarà com aquestes dues dones s’enfronten a l’amor, la gelosia i les pors. Obra de David Mamet, dirigida per Rafel Duran.

‘La Classe’ / Teatre

Auditori Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Sant Llorenç des Cardassar) / Dia 2 a les 20 h

'La classe'

'La classe' planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre als quals s'aniran seguint pràcticament al llarg de tota la seva vida. 'La classe' és una obra que parla de molts de temes, tots presents en les nostres vides. Parla de l’amistat entre dos homes, amb els quals es descobreixen tot un seguit de secrets que els envolten, uns secrets que podrien ser de qualsevol de nosaltres. També parla de la maduresa personal, de les decisions que s’han de prendre a mesura que es creix i com aquestes decisions van formant les nostres vides.

Laura Ramis / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (C/ Alexandre Rosselló, 10. Alaró) / Fins al 31 de març

Laura Ramis.

Primera exposició individual a l'illa de l'artista mallorquina Laura Ramis de l'obra realitzada durant la seva estada com a artista resident a Addaya Centre d'art contemporani. Laura Ramis va estudiar Belles Arts a Salamanca. Actualment viu i treballa a Madrid. Ha exposat de manera individual A Espacio Experimental (Universitat de Salamanca, 2012); DÓNA2 Centre d'Art de Salamanca (2012); Art Santander (2013); ArtMadrid (2014); Estampa (2016); Galeria Rafael Pérez Hernando (2014 i 2017). Ha participat en convocatòries com a Obra Oberta (Caixa d'Extremadura); mulier, mulieris o Jóvenes Pintores (Fundación La Gaseta) i mostres col·lectives a Madrid, Castella i Lleó i Mallorca. Recentment ha participat en la fira Artissima juntament amb Rafael Pérez Hernando, galeria amb la qual col·labora de manera habitual.

‘Marcos Vidal. Escultures 2011-2017’ / Exposició

Sa Mina (Reis Catòlics, 32. Lloseta)

‘Marcos Vidal. Escultures 2011-2017’.

Marcos Vidal Font (Vitoria-Gasteiz 1967) viu i treballa a Sineu. Aquesta exposició serveix a l'artista per fer una revisió dels darrers sis anys de treballs d'escultura i instal·lació. Es complementa amb l'edició d'un catàleg amb textos del regidor de Cultura, Francesc Abolafio Moyà, i del comisari d'art, Fernando Gomez de la Cuesta. Aquesta revisió inclou treballs realitzats a diferents espais expositius, residències i espais públics, com la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, el Casal Solleric de Palma, la galeria Addaya a Alaró, el CCA d'Andratx, l'Institut Cervantes de Sofia a Bulgària, la residència Lichtemberg Studios a Berlín i la fundació privada Hilvaria Studios a Holanda, entre d'altres.

'Anglada-Camarasa. Racons predilectes' / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 2 de setembre

Anglada-Camarasa. Racons predilectes.

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura. Tal com havia fet a París amb altres temes, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captar-ne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

stats