PROPOSTA CULTURAL
Cultura 05/04/2017

‘He vist balenes’, una adaptació teatral de la historieta gràfica de Javier de Isusi, al Principal

Més teatre, música, conferències, cinema, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
17 min

‘He vist balenes’ / Teatre

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma) / Dia 6 a les 20 h
‘He vist balenes’.

Llum al final del túnel. La Impaciència és una companyia acostumada a afrontar els reptes més difícils. En aquesta ocasió, ha optat per portar sobre l’escenari una història original de Javier de Isusi, un autor de còmic basc, que amb l’obra ‘He visto ballenas’ ha obtingut importants guardons de la historieta gràfica com la nominació a millor obra en el Festival Internacional del Còmic d’Angoulême 2015 (França) i la nominació a la millor obra espanyola al Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2015. ‘He vist balenes’ és un viatge narratiu a través de tres personatges marcats pel conflicte basc, la lluita armada d’ETA i els prejudicis socials.

‘George Sand, ma vie, son oeuvre’ / Teatre

Teatre Ireneu (carrer del Tèxtil, 9. Palma) / Dia 6 a les 20.30 h
'Geroge Sand, ma vie, son oeuvre'.

Ireneu Espectacles ofereix aquest espectacle amb música i humor, en què Caroline Loeb conta la vida de l’escriptora francesa George Sand comparant-la amb la seva.

‘Peixets, peixets’ / Teatre escolar

Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma) / Dia 6 a les 20 h
Cartell de la Mostra de Teatre Escolar 2017.

Dins la Mostra de Teatre Escolar, CEIP de Pràctiques presenta ‘Peixets, peixets’. Els habitants del fons marí estan molt preocupats, des de fa un temps desapareixen peixos de la badia. Ha arribat un nou pescador que utilitza una cançó màgica per atrapar-los.

Banda Municipal de Música de Palma / Concert

La Seu (plaça de la Seu, s/n. Palma) / Dia 6 a les 19.30 h
Banda Municipal de Música de Palma.

La Banda Municipal de Música de Palma fa 50 anys i per celebrar-ho ofereix un concert, ‘Missa Brevis’, a la Seu juntament amb la Capella Mallorquina.

‘Mitjans de comunicació, dona i esport. Campiones invisibles’ / Taula rodona

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura. Palma) / Dia 6 a les 19 h
Cartell de la taula rodona 'Mitjans de comunicació, dona i esport: campiones invisibles'.

A la recta final del programa PALMADONA de dona i esport, l'IME du a Palma una representació de professionals dels mitjans de comunicació estatals per debatre sobre el paper dels mitjans en la promoció de l'activitat física i l'esport practicat per dones, la desigualtat en la comunicació de mèrits i assoliments, la diferència en la cobertura d'esdeveniments masculins i femenins, el llenguatge sexista i els estereotips i les diferències d'espai que ocupen les dones en les notícies. Hi intervindran Paloma del Río, Paco Grande, Julia Luna, Rocío Martínez i Pedro Fullana, moderats per Mari Carmen Izquierdo.

‘La nova educació’ / Conferència

IES Josep Maria Llompart (carrer de Joan Capó, 2. Palma) / Dia 6 a les 19.30 h
Cartell del cicle de conferències pel 25è aniversari de l'IES Josep Maria Llompart.

Amb motiu del 25è aniversari del centre, l’IES Josep Maria Llompart organitza un cicle de conferències. En aquesta ocasió es titula ‘La nova educació’. Com ens situam com a docents? Quin significat té l’aprenentatge en l’actualitat? Per què no treballam amb material considerat quotidià que determina formes i mirades de l’alumnat sobre el món? Sobre tot això parlarà Dani Gasol.

‘Joan Mascaró, un món obert’ / Col·loqui

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68. Palma) / Dia 6 a les 20 h
Joan Mascaró.

La llibreria Lluna organitza un col·loqui sobre el filòleg mallorquí Joan Mascaró. Hi intervindran Joan Francesc March, missioner dels Sagrats Cors i que ha deixat fe de la seva relació amb Mascaró en el llibre ‘Cartes d’un mestre a un amic’; Elisabet Abeyà, mestra, psicòloga, escriptora i traductora que ha traduït al català les versions en anglès que féu Joan Mascaró de diverses obres mestres de la literatura budista hindú com ‘El Baghavad Gita’, ‘Els Upanishads’ i ‘El Dhammapada’ i també el llibre de Mascaró ‘Llànties de foc: de les escriptures i saviesa del món’, que és una compilació de fragments de caire espiritual, provinents de totes les èpoques; i Gonçal López, professor titular d’Història i Institucions Econòmiques al Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de les Illes Balears que conegué Mascaró quan vivia a Londres i començà a anar a visitar-lo al seu domicili habitual de Cambridge, durant els dos anys i mig que va estar a Anglaterra fent un lectorat.

‘Aportació protestant a la traducció i la literatura Bíblica’ / Conferència

Ateneu de Maó (Sa Rovellada de Dalt, 25) / Dia 6 a les 20 h
Cartell del cicle de conferències entorn de la reforma luterana.

Dins el cicle de conferències a l’entorn de la reforma luterana de la Fundació Rubió Tudurí Andrómaco, ‘Aportació protestant a la traducció i la literatura Bíblica’ a càrrec de Nicolau Dols, professor de Filologia de la UIB. Presentació de Fina Salord.

‘En busca de la seda, las perlas y la canela. Roma, Egipto y la India’ / Conferència

Museu Monogràfic Puig des Molins (via Romana 31, Eivissa) / Dia 6 a les 20 h
Cartell del seminari d'arqueologia 'Los caminos del mar en la antigüedad'.

Dins el seminari Los caminos del mar en la antigüedad, conferència ‘En busca de la seda, las perlas y la canela. Roma, Egipto y la India’ a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo Bayona, de la Universitat Rovira i Vigili de Tarragona.

‘Llegir i escriure a la Xarxa. Internet i el foment de la lectura’ / Conferència

Literanta (carrer de Can Fortuny, 4. Palma) / Dia 6 a les 20 h
Cartell del cicle de conferències Blogs & Lectura.

Literanta dedica a l’abril un cicle de conferències als bloguers i el foment de la lectura a les xarxes, anomenat Blogs & Lectura. Els dijous 6, 20 i 27 bloguers i booktubers donaran a conèixer l’univers de la ciberlectura amb l’objectiu d’acostar els nous formats de creació i crítica literària tant als creadors potencials, que són els joves, com als autors que tinguin interès a endinsar-se en aquests camps. Els bloguers Ramona Pérez, que en els seu blog ‘Amb èmfasi’ brinda les propostes de lectures que abans feia a la ja desapareguda llibreria Àgora, i Tomeu Fiol, responsable del blog ‘Turismo Petit’, nascut de la necessitat de contar als pares els llocs i les activitats enfocats a l’oci familiar a Mallorca, obriran el cicle amb la xerrada ‘Llegir i escriure a la Xarxa. Internet i el foment de la lectura’.

‘La dona i l'educació’ / Conferència

Antic edifici del Consell d'Eivissa (carrer de Bes, 9. Eivissa) / Dia 6 a les 20.30 h
Cartell de les XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses.

La dona és la protagonista de les XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses, que inclouen conferències i visites culturals. En aquesta ocasió és el torn de la conferència 'La dona i l'educació', a càrrec de Fanny Tur.

‘El camí que porta a ciutat’ / Club de lectura

Embat Llibres (passatge particular Joan XXIII, s/n. Palma) / Dia 6 a les 19 h
Portada del llibre 'El camí que porta a ciutat'.

Reunió per parlar de la novel·la de Natalia Ginzburg ‘El camí que porta a ciutat’, la primera publicada per la famosa escriptora italiana i en què ja plasma els seus temes característics, com la confrontació entre el món real i els personatges. A més a més, es presentarà la traducció al català de la seva segona novel·la, ‘Ha anat així’, amb l’editor d’Ela Geminada, Oriol Ponsatí.

‘Gaspar Bennazar Moner(1869-1933). S'Arquitecte de Palma’ / Presentació de llibre

Centre de Cultura Sa Nostra (carrer de la Concepció, 12. Palma) / Dia 6 a les 19.30 h
'Gaspar Bennazar Moner. S'Arquitecte de Palma'.

Presentació del llibre 'Gaspar Bennazar Moner (1869-1933). S'Arquitecte de Palma. Artículos, conferencias y propuestas. Tomos I i II' a càrrec de l'autora i neta de l'arquitecte, Maribel Bennazar Casanova. L'acompanyaran Pere Ollers i Pilar Rubí.

‘El político’ / Cinema

Cinemes Ocimax de Maó (carrer de Santiago Ramon y Cajal, 15) / Dia 6 a les 20.30 h
'All the King's Men', traduïda amb el títol 'El político'.

Dins el cineclub de l’Ateneu de Maó, projecció de la pel·lícula ‘El político’. Aques film de Robert Rossen tracta el canvi d’un home honrat i valent en entrar en la política. Com d’altres abans que ell, després de ser elegit governador, oblida els seus principis i el primer que fa és apoderar-se de la premsa i la ràdio. Convertit en un ésser corrupte, farà tots els possibles per mantenir-se en el poder.

Escenes de teatre. Eines per interpretar escenes dramàtiques / Curs

ESADIB (carrer del Morer, 6. Palma) / Fins al 10 d’abril, dilluns i dijous de 17 a 20 h
Lluqui Herrero.

Lluqui Herrero, llicenciada en Art Dramàtic, a l’especialitat d’Interpretació, a l'Institut del Teatre de Barcelona (2003), imparteix aquest curs per a persones sense coneixements teatrals previs que vulguin acostar-se al fet teatral o persones iniciades en el teatre que vulguin aprofundir en el treball de text amb entrega i risc. El programa inclou anàlisi i contextualització de l'obra proposada; comprensió profunda de les escenes, què proposa l'autor i què podem aportar nosaltres com a actors; treball d'arc de personatge, el recorregut emocional que fa el personatge al llarg de l'obra, i treball de flexibilitat i d’entrega física i emocional per estar al servei del personatge.

Escriptura creativa / Taller

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68. Palma) / Fins dia 28 de juny del 2017 de 19 a 20 h
Llibreria Lluna.

La llibreria Lluna ofereix un curs d’escriptura creativa, amb sessions de tres dimecres alterns per a cada aspecte de l’escriptura (dues de teòriques i una de pràctica). Dies 15 i 29 de març i 12 d’abril, la focalització; dies 26 d’abril i 10 i 24 de maig, els personatges; dies 7, 21 i 28 de juny, els diàlegs. Preu: 65 euros cada taller.

‘Sin rumbo fijo’ / Inauguració d’exposició

Casal Solleric (passeig del Born, 27. Palma) / Dia 6 a les 19 h. Fins al 4 de juny.
'Sin rumbo fijo'.

Steve Afif va néixer a Alexandria al 1943 i va ser deportat al 1956 quan la ciutat va deixar de ser colònia britànica. Una vegada a Londres, va iniciar estudis a la Byam School of Drawing and Painting i tres anys després obtingué una beca d'estudis a la Royal Academy of Arts. De llavors ençà sempre ha estat unit al món de l'art i ha exercit tant d'artista com a galerista. A finals dels anys 60 fixà la seva residència a Mallorca, on encara viu i treballa. La seva obra abraça des de la pintura fins a l'escultura, però és en el camp del dibuix on defineix tot el seu ample registre de tècnica i contingut. No li són estranys el llapis, el bolígraf, l'aquarel·la, el guaix, la tinta xinesa ni la sanguina i deixa empremtes de la seva qualitat amb les quals defineix accions i actuacions en què transmet un ampli registre d'emocions. Irònic, burlesc, agressiu, dantesc, apocalíptic, sorneguer... són adjectius que poden acompanyar tota la seva obra, sempre girant entorn del gènere humà, les seves emocions i perversions. ‘Sin rumbo fijo’ és un ampli recull d’una part de la seva extensa producció creativa que testimonia l'aportació d'aquest artista al camp de l'art contemporani fet a Mallorca, una terra d'acollida on gaudeix d'un profund i sincer reconeixement per part d’artistes, galeristes i col·leccionistes.

‘Pasqual Calbó i Caldés (1752-1817)’ / Inauguració d’exposició

Museu de Menorca (pla del Monestir. Maó) / Dia 6 a les 20 h
'Pasqual Calbó i Caldés (1752-1817)'.

El pintor menorquí Pasqual Calbó i Caldés morí el 12 d'abril de 1817 a la casa de s'Arravaleta número 29 de Maó, la mateixa on va néixer 64 anys abans. El Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca han declarat el 2017 Any Pasqual Calbó per commemorar el bicentenari de la seva mort. El Museu de Menorca s’adhereix a aquesta celebració i presenta l'exposició ‘Pasqual Calbó i Caldés (1752-1817)’, que vol ser la major exposició monogràfica que s'ha fet mai sobre aquest gran pintor il·lustrat, amb quaranta-cinc obres que segueixen un discurs marcat per la seva biografia. L'exposició recopila la seva experiència com a pintor a la cort de Viena, el seu retorn a Menorca, la seva estada a Cuba i Santo Domingo i el seu retorn definitiu a l'illa. A més, s’hi tracta d'una manera molt exhaustiva les seves ‘Obres didàctiques’, un autèntic curs matemàtic adreçat als joves menestrals menorquins que es podrà veure per primera vegada després de la seva restauració.

'Paraules de ciment’ / Exposició

Centre Cultural de la Misericòrdia (plaça de l’Hospital, 4. Palma) / Fins al 26 d’abril
'Paraules de ciment'.

L’exposició itinerant de Llorenç Garrit ‘Paraules de ciment’ arriba a Palma. Aquest projecte multidisciplinari inclou pintura, escultura, dansa i sobretot poesia. Llorenç Garrit ha creat 42 obres sobre 42 poetes que han escrit un haiku per a l’ocasió.

‘Migracions i fronteres’ / Exposició

Centre de Cultura Sa Nostra (Concepció, 12. Palma) / Fins al 18 d’abril
‘Migracions i fronteres’.

En el context d’un món cada vegada més globalitzat i més interconnectat, els desplaçaments de persones d’un lloc a un altre és un fet força habitual i no sempre és voluntari. Aquesta línia temàtica és la que segueix l’exposició fotogràfica ‘Migracions i fronteres’, de José Palazón. Es tracta d’un conjunt de 22 fotografies que mostren la crua realitat dels emigrants al seu pas per Grècia, Melilla, Sudan, i Calais (França).

‘Escletxes’ / Exposició

Can Gelabert (carrer de la Portella, s/n. Binissalem) / Fins al 8 de maig
‘Escletxes’.

Imma Alonso exposa la seva obra amb el títol d’‘Escletxes’. Ella mateix la defineix així: escletxa, obertura irregular, peces mal encaixades; darrere, llum, o foscor, o esperança, o conflicte, intuïcions que no entenem, camins de memòria i de futur, al davant, murs, parets, parets viscudes, històries no explicades, paisatges; de dins a fora, de fora endins, escletxes de llum, de color, d'emocions. Recerca d'identitats, d'espais.

‘Nova York’ / Exposició

Can Planas (carrer d’Antoni Maura, 6. Sa Pobla) / Fins al 26 d’abril
‘Nova York’.

L’any 2003, fent un gir important, Raimon Gayà comença a interessar-se per l’abstracció com a via i llenguatge simbòlic que, a partir d’aquell moment, agafa de cada vegada més importància. A partir de llavors fa algunes exposicions: la primera basada en uns poemes de Salvador Espriu; després sobre records d’infantesa; sobre el simbolisme de la figura de sant Andreu; sobre la permanència i el canvi; i ara aquesta darrera mostra de pintures sobre uns poemes de Blai Bonet. Arran d’una trobada, l’any passat (2016), organitzada pel Club de Lectura de Santanyí, per parlar específicament del seu llibre de poemes ‘Nova York’, va sentir qualque cosa ben especial: va sentir que estimava més la seva poesia i que la sentia més a prop. Llavors, per ell ja va ser ben clar que començaria a treballar amb una col·lecció de pintures que portarien el mateix nom, ‘Nova York’.

‘Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat. 1929-1939’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3) / Fins al 4 de juny
‘Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat. 1929-1939’.

Aquesta mostra, organitzada per l'Obra Social "la Caixa", el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya, se centra en quatre aspectes del treball fotogràfic de Gabriel Casas, un dels fotògrafs del país més importants dels anys trenta. En primer lloc, la gent. Casas va ser un mestre del retrat que va reflectir una manera moderna de viure. Homes i dones d'acció, dinàmics, disposats a intervenir en la vida pública, escrivint, competint, treballant o fent política. En segon lloc, la realitat prismàtica del carrer: des d'una cursa d'automòbils en un autòdrom fins a l'enfrontament entre policies i manifestants en una vaga, de la Via Laietana (que en aquella època era un nou centre de la ciutat) als balls més populars de la Barcelona canalla. El tercer apartat connecta la fotografia de Casas amb el moviment internacional de la Nova Visió: espais, objectes, allò que el poeta Josep M. de Sagarra va anomenar l'ànima de les coses, reflectida en imatges sorprenents i punts de vista inèdits. L'exposició es tanca amb un dels aspectes precursors de la seva obra: l'atenció cap als desafavorits i els exclosos, els conflictes socials, que va abordar, càmera en mà, per obtenir imatges d'una potència extraordinària. 4 euros amb un 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

Escultures de Norbert Jäger / Exposició

V5Arquitectes (c/ Victòria, 5. Algaida) / Fins al 16 d’abril
Norbert Jäger, en plena feina.

L’artista alemany Norbert Jäger presenta la seva nova col·lecció d’escultures, per a l’elaboració de les quals ha tornat a fer servir el marès de Santanyí, a més de marbre de Carrara. Les peces fan des de 20 cm fins a 200 cm, i hi combina la naturalesa aspra de la pedra amb figures i formes geomètriques i abstractes que sorgeixen de l’exploració amb el material mateix.

‘La dona i el microcrèdit, històries de treball i esperança’ / Exposició

Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Calvià / Fins al 26 de maig
‘La dona i el microcrèdit, històries de treball i esperança’.

Dins el programa Dia de la dona, l'ONGD Treball Solidari proposa un viatge pel món de la mà de dos protagonistes d'excepció: el microcrèdit i la dona. Tal vegada els grans responsables d'una nova manera de concebre les economies familiars i d'albirar, a la fi, un somni: portar l'esperança d'un futur millor a milions de persones. Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 20 h.

‘Les invisibles’ / Exposició

Museu del calçat i de la pell (General Luque, 223. Inca)
‘Les invisibles’.

El Museu del calçat i de la pell d’Inca dedica l’any 2017 a posar en valor la figura de la dona dins l’entramat industrial. Les dones hi varen ser present, de manera potser silenciosa i discreta, des dels inicis als petits tallers, a les gran fàbriques, des de casa, i hi continuen encara a dia d’avui, realitzant diferents tasques i funcions que poc tenen a veure amb el que s’ha conegut com “los trabajos propios de la mujer”.

‘Tout va bien’ / Exposició

Lluc Fluxà H.C. (plaça de la Cavalleria, 4. Palma) / Fins al 28 d’abril
‘Tout va bien’.

Exposició col·lectiva ‘Tout va bien’. Els artistes de l'exposició són Antoni Muntadas, Teresa Matas, Astrid Colomar, Francesc Torres, Stanley Février, Alexis Esquivel, Ursula Palla, JEFF, Victor Mira. El principal objectiu d'aquesta exposició i de totes les activitats organitzades, durant tot el mes de març, és donar llum als drets humans; es vol fer un crit davant aquesta manca de resposta del que s'ha anomenat el drama dels refugiats, que bé es pot definir com el drama de la humanitat.

‘Cultura Menorquina’ / Exposició

Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior (carrer de Baixamar, 54, Alaior) / Fins al 24 d'abril
‘Cultura Menorquina’.

Un any més, l’associació Xalubínia Menorca torna a col·laborar amb les Jornades d’Història i Patrimoni Cultural de Menorca, que organitza el Centre d’Estudis Locals. Enguany se’n celebra la tretzena edició amb el títol ‘Gestió del patrimoni, cultura popular i arqueologia’ i s’ha organitzat per a la ocasió una exposició entorn de la cultura popular i el folklore menorquí. Els artistes participants (Verónica Arellano, Pacífic Camps, Kodomos, Marta Lupresti, Carles Moll, Jordi Ninyerola, Aina Pla, Pere Pons, Enric Servera, Mitico Shiraiva, Núria Teruel i Dani Triay) treballen i presenten aspectes diversos de la cultura menorquina, des de les festes populars, els cavalls, els glosadors, l’arquitectura i l’arqueologia fins, a les llegendes i les rondalles, la gastronomia o el paisatge que volem conservar.

‘L'arquitectura talaiòtica a la prehistòria de Menorca’ / Exposició

MAEF - Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (Via Romana, 31. Eivissa) / Fins al 3 de maig
‘L'arquitectura talaiòtica a la prehistòria de Menorca’.

Aquesta exposició revela els universos simbòlics de la prehistòria de Menorca a través dels edificis que van construir i dels objectes que aquests homes i dones van emprar o es van endur amb ells al més enllà.

'Per què em vestesc de negre si estim tant la vida?' / Exposició

Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma) / Fins al 7 de maig
'Per què em vestesc de negre si estim tant la vida?'.

Es Baluard presenta una revisió de l’obra de l’artista Teresa Matas a partir de la selecció de peces per entendre un treball introspectiu de cerca des d’un jo entre la fragilitat i la fortalesa. L’artista, que treballa des dels anys setanta, ha tingut una trajectòria independent fora de tota classificació, passant entre diferents formats i tècniques.

‘Further’ / Exposició

TACA Studio (carrer de Sant Feliu, 17. Palma)
‘Further’.

‘Further’ de Josep Santamaria, és una exposició que tracta sobre l’apreciació emocional de l’individu sobre el seu entorn. La mostra presenta una sèrie de dibuixos i ‘collages’ experimentals que combinen diferents tècniques sobre una varietat de suports. Mitjançant l’exploració multidisciplinària, la mostra pretén recrear diverses sensacions inspirades en la interpretació que els sentiments fan dels llocs i fets quotidians que impressionen. Així, el procés d’apreciació és mostrat a ‘Further’ com un cúmul (confluència) de formes, retalls i figures abstractes que emergeixen espontàniament de la superfície de les obres presentades, recreant una atmosfera carregada de significats misteriosos i desconeguts provinents del nostre interior.

‘Ulls del temps’ / Exposició de fotografia

Auditori Sa Màniga (carrer de Can Galta, 4. Cala Millor) / Fins al 15 d’abril
‘Ulls del temps’.

L’exposició ‘Ulls del temps’ és un recull de fotografies de Tom Weedon i la seva filla, Cordelia. Es tracta de més de 140 fotografies en blanc i negre, que ofereixen el retrat de la Mallorca que el fotògraf anglès Tom Weedon i la seva filla, Cordelia, varen conèixer des de la seva arribada a Mallorca a mitjan anys 50. Actualment aquesta mostra de fotografies, moltes de les quals són inèdites, constitueix un valuós document històric, artístic, cultural i humà de Mallorca i de la seva identitat com a poble.

‘La pintura nua’ / Exposició

El Roser (carrer del Roser, s/n. Ciutadella) / Fins al 15 d’abril
‘La pintura nua’.

L’artista ciutadellenc Matias Quetglas mostra la seva quarta retrospectiva, la seva evolució pictòrica del 2006 al 2016, que descobreix la transició des d’unes composicions més narratives a unes formes més essencials i sòbries, més transcendents. La pintura nua de Matias Quetglas està carregada d’un humanisme que transita lliurement entre allò culte i allò popular mitjançant una pintura amb menys moviment, més tranquil·la i intimista que en etapes anteriors. L’exposició es divideix en tres etapes: el tema dominant de la primera és la mitologia; la segona està dedicada a les festes de Sant Joan i els cavalls, i la tercera està centrada en la figura humana i, més concretament, en les dones. Horari: de dilluns a dissabte de 10.30 a 13.30 h i de 17.30 a 20.30 h.

‘My world. Reptes per un món millor’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 23 d’abril
Com t'imagines un món millor?

Imagina't que ets a la seu de les Nacions Unides a Nova York. Els líders mundials s’han reunit per discutir les diferents propostes per aconseguir un món millor. I arriba el teu torn. Quines propostes faries? L’exposició interactiva de CaixaFòrum Palma 'My world. Reptes per un món millor' permet als ciutadans "pujar al podi de les Nacions Unides i transmetre idees creatives transformadores". La mostra, organitzada per l’Obra Social la Caixa i la Campanya d’Acció de les Nacions Unides per als Objectius de Desenvolupament Sostenible, dona a conèixer els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que van pactar el 27 de setembre del 2015 els líders mundials a la seu de les Nacions Unides a Nova York. "My world. Reptes per un món millor' és una acció social que demana la il·lusió i la creativitat dels visitants, tenint en compte que els ODS constitueixen un full de ruta universal que necessita, a més del compromís dels polítics, la implicació de la societat", explica l'Obra Social de la Caixa en un comunicat, que convida a conèixer de primera mà les fites que s’han aconseguit fins ara i també els reptes marcats entre tots per assolir un món millor.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril
Col·lecció Yera

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivència de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

stats