PROPOSTA CULTURAL

Miquel Àngel Llonovoy presenta ‘Fets diversos dels pobles de Mallorca’ a Can Gelabert

Més presentacions de llibre, música, cinema, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

‘Fets diversos dels pobles de Mallorca’ / Presentació de llibre

Can Gelabert (carrer de la Portella, s/n. Binissalem) / 20 h

Miquel Àngel Llonovoy presenta ‘Fets diversos dels pobles de Mallorca’. Es tracta d’un viatge alfabètic per l'illa. Personatges, llocs, situacions, racons del nostre humor, tota la nostra saviesa, tota la nostra curtor. El llibre inclou, a més, ‘La increïble història del safrà i el sofre’, espiral de rondalla literal d'obligada lectura en veu alta.

'Priscilla, reina del desierto' / Musical

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma) / Dia 9 a les 20 h

Basat en la pel·lícula guanyadora d’un Oscar, el musical ‘Priscilla’ conta les divertides experiències de tres artistes drag que travessen el desert australià a bord de l’autobús que dóna nom al musical, representant el seu atrevit espectacle en un viatge a la recerca de l’amor i de l’amistat. Amb l’extraordinària posada en escena original amb la qual va ser estrenat a Londres, inclosos 40 artistes en escena, l’exuberant vestuari guardonat amb un Oscar, l’espectacular autocar i una banda sonora que reuneix els èxits més ballats de la història, ‘Priscilla’ és el musical més espectacular i divertit.     

‘Intimissimi’ / Presentació de llibre

Casa de Cultura de Felanitx (plaça Font de Santa Margalida, 3) / 20 h

L'editorial Llibres del Segle organitza la presentació del llibre ‘Intimissimi’, del cantautor Joan Isaac, que recitarà poemes del seu llibre i cantarà amb l'acompanyament al piano d'Antoni-Olaf Sabater. També hi participarà el poeta Joan Manresa.

‘Què podem fer els científics per conservar la Mediterrània?’ / Conferència

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Dia 9 a les 19 h

La mar Mediterrània té una circulació que permet que es netegi de manera natural. Per aquesta raó les seves aigües es mantenen netes i cristal·lines. No obstant això, la Mediterrània té la quantitat més gran d'espècies marines perjudicades per compostos organoclorats i mercuri, problema que s'agreuja pel fet que afecta tota la cadena tròfica. La conferència serà a càrrec de Joan Grimalt, director de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA- CSIC).

‘T’escolt. Comunicació entre pares i fills’ / Conferència

Teatre d’Artà (Ciutat, 1) / Dia 9 a les 19 h

El cicle 'Famílies en xarxa' arriba a la seva fi amb la conferència ‘T'escolt. Comunicació entre pares i fills’. Claudia Velasquez i Bàrbara Servera, ‘coaches’ titulades, donaran les claus per establir una bona comunicació amb els fills, sobretot quan estan passant per l'etapa de l'adolescència.

‘Linha de passe’ / Cinema

Edifici la Riera (Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma) / Dia 9 a les 19.30 h

Dins el cicle de cinema d’Amèrica Llatina IV: el Brasil, es projectarà ‘Linha de passe’. La pel·lícula, de Walter Salles, està inspirada en gran part en fets reals, explica la història de quatre germans que cerquen el seu camí a la vida. De pares diferents, els quatre viuen amb la seva mare, empleada domèstica que espera un altre fill, de pare desconegut.

‘Es concurs de Catalina Filani’ / Teatre

Teatre de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38) / Dia 9 a les 19 h

La gent gran de Son Real representa aquesta obra de teatre. És una obra còmica, que com el mateix títol diu, tracta d’un concurs radiofònic en el qual participen una actriu còmica, una cantant, un mag i un personatge totalment inesperat.

‘Guia dels bolets de Menorca’ / Presentació de llibre

Can Victori (camí del Castell, 28. Maó) / Dia 9 a les 20 h

presentació del llibre ‘Guia dels bolets de Menorca / Guía de las setas de Menorca’ de la col·lecció Menorca Reserva de la Biosfera 5, editat per l'Agència Reserva de Biosfera de Menorca i l'IME. El presentaran Javier Ares, conseller de Medi Ambient del CIME, i Josefina Salord, coordinadora científica de l'IME. Hi intervindran els autors Guillem Mir, Josep Ll. Melis  i Cristòfol Mascaró.

Escriptura creativa / Taller

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68. Palma) / Fins dia 28 de juny del 2017 de 19 a 20 h

La llibreria Lluna ofereix un curs d’escriptura creativa, amb sessions de tres dimecres alterns per a cada aspecte de l’escriptura (dues de teòriques i una de pràctica). Dies 18 de gener i 1 i 15 de febrer, la trama; dies 15 i 29 de març i 12 d’abril, la focalització; dies 26 d’abril i 10 i 24 de maig, els personatges; dies 7, 21 i 28 de juny, els diàlegs. Preu: 65 euros cada taller.

‘L'arquitectura talaiòtica a la prehistòria de Menorca’ / Exposició

MAEF - Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (Via Romana, 31. Eivissa) / Fins al 3 de maig

Aquesta exposició revela els universos simbòlics de la prehistòria de Menorca a través dels edificis que van construir i dels objectes que aquests homes i dones van emprar o es van endur amb ells al més enllà.

‘Líneas de horizonte’ / Exposició

Casal de Son Tugores (clastre de Son Tugores, 2. Alaró) / Fins a l’1 d’abril

Cecilia Segura mostra ‘Líneas de horizonte’. L'exposició recull dues sèries d'obres que comparteixen un nexe tècnic i conceptual comú: ‘Líneas de horizonte’, que dóna títol a la mostra, i ‘Unexpected Places’. Aquestes dues sèries són quasi pictòriques sobre el temps i l'espai, realitzades des de la més profunda simplicitat. Un conjunt de treballs executats minuciosament sobre paper a ritme pausat. Un bolígraf, un regla i la repetició d'un gest senzill incansablement, fins a fer-lo desaparèixer en la seva pròpia multitud.

'Per què em vestesc de negre si estim tant la vida / Exposició'

Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma) / Fins al 7 de maig

Es Baluard presenta una revisió de l’obra de l’artista Teresa Matas a partir de la selecció de peces per entendre un treball introspectiu de cerca des d’un jo entre la fragilitat i la fortalesa. L’artista, que treballa des dels anys setanta, ha tingut una trajectòria independent fora de tota classificació, passant entre diferents formats i tècniques.

‘Further’ / Exposició

TACA Studio (carrer de Sant Feliu, 17. Palma)

‘Further’ de Josep Santamaria, és una exposició que tracta sobre l’apreciació emocional de l’individu sobre el seu entorn. La mostra presenta una sèrie de dibuixos i ‘collages’ experimentals que combinen diferents tècniques sobre una varietat de suports. Mitjançant l’exploració multidisciplinària, la mostra pretén recrear diverses sensacions inspirades en la interpretació que els sentiments fan dels llocs i fets quotidians que impressionen. Així, el procés d’apreciació és mostrat a ‘Further’ com un cúmul (confluència) de formes, retalls i figures abstractes que emergeixen espontàniament de la superfície de les obres presentades, recreant una atmosfera carregada de significats misteriosos i desconeguts provinents del nostre interior.

‘Ulls del temps’ / Exposició de fotografia

Auditori Sa Màniga (carrer de Can Galta, 4. Cala Millor) / Fins al 15 d’abril

L’exposició ‘Ulls del temps’ és un recull de fotografies de Tom Weedon i la seva filla, Cordelia. Es tracta de més de 140 fotografies en blanc i negre, que ofereixen el retrat de la Mallorca que el fotògraf anglès Tom Weedon i la seva filla, Cordelia, varen conèixer des de la seva arribada a Mallorca a mitjan anys 50. Actualment aquesta mostra de fotografies, moltes de les quals són inèdites, constitueix un valuós document històric, artístic, cultural i humà de Mallorca i de la seva identitat com a poble.

‘La pintura nua’ / Exposició

El Roser (carrer del Roser, s/n. Ciutadella) / Fins al 15 d’abril

L’artista ciutadellenc Matias Quetglas mostra la seva quarta retrospectiva, la seva evolució pictòrica del 2006 al 2016, que descobreix la transició des d’unes composicions més narratives a unes formes més essencials i sòbries, més transcendents. La pintura nua de Matias Quetglas està carregada d’un humanisme que transita lliurement entre allò culte i allò popular mitjançant una pintura amb menys moviment, més tranquil·la i intimista que en etapes anteriors. L’exposició es divideix en tres etapes: el tema dominant de la primera és la mitologia; la segona està dedicada a les festes de Sant Joan i els cavalls, i la tercera està centrada en la figura humana i, més concretament, en les dones. Horari: de dilluns a dissabte de 10.30 a 13.30 h i de 17.30 a 20.30 h.

‘My world. Reptes per un món millor’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 23 d’abril

Imagina't que ets a la seu de les Nacions Unides a Nova York. Els líders mundials s’han reunit per discutir les diferents propostes per aconseguir un món millor. I arriba el teu torn. Quines propostes faries? L’exposició interactiva de CaixaFòrum Palma 'My world. Reptes per un món millor' permet als ciutadans "pujar al podi de les Nacions Unides i transmetre idees creatives transformadores". La mostra, organitzada per l’Obra Social la Caixa i la Campanya d’Acció de les Nacions Unides per als Objectius de Desenvolupament Sostenible, dona a conèixer els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que van pactar el 27 de setembre del 2015 els líders mundials a la seu de les Nacions Unides a Nova York. "My world. Reptes per un món millor' és una acció social que demana la il·lusió i la creativitat dels visitants, tenint en compte que els ODS constitueixen un full de ruta universal que necessita, a més del compromís dels polítics, la implicació de la societat", explica l'Obra Social de la Caixa en un comunicat, que convida a conèixer de primera mà les fites que s’han aconseguit fins ara i també els reptes marcats entre tots per assolir un món millor.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF