PROPOSTA CULTURAL

El món de Proust i la cuina caixer s’uneixen amb motiu d’un llibre a la Biblioteca d’Esporles

Més llibres, música, cinema, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Tast del llibre ‘Madame Proust y la cocina kosher’ / Llibre

Biblioteca d'Esporles (carrer de Ramon Llull, 3. Esporles) / Dia 24 a les 20 h

La Biblioteca d’Esporles ofereix una degustació del llibre ‘Madame Proust y la cocina kosher’ amb el cuiner Toni Pinya. Aquesta novel·la, de Kate Taylor, presenta tres històries lligades entre si i ens mostra una mica la vida de l’escriptor Marcel Proust a través de la veu de sa mare. Acte conduït per Eulària Arlès. Gratuït.

‘El primer home’ / Tertúlia literària

La Tertúlia cafè teatre (carrer d’Ausiàs March, 19. Palma) / Dia 24 a les 19.30 h

La Tertúlia cafè teatre proposa per a la primera tertúlia literària de l’any la novel·la autobiogràfica d’Albert Camus. Aquesta va ser la darrera obra de l’escriptor i conté la visió de Camus sobre diferents aspectes de la seva vida.

Wagwaan Band / Concert

Shamrock Fun Place (passeig Marítim, 3. Palma) / Dia 24 a les 00.00 h

El pub tradicional irlandès Shamrock ofereix una gran varietat d’estils musicals (jazz, blues, reggae, rock, soul, funk...) amb concerts en directe gairebé cada dia de grups locals, nacionals i internacionals. Com tots els dimarts, toca reggae i en aquesta ocasió amb l’actuació de Wagwaan Band, una banda liderada per Jaume Mas amb versions en castellà i anglès. Entrada gratuïta.

‘Così fan tutte’ / Projecció

CaixaForum (Plaça de Weyler, 3. Palma) / Dia 24 a les 19 h

El director Jean-Pierre Ponnelle, amb l’orquestra Wiener Philarmoniker, posa a prova l’amor entre dues parelles amb un gran sentit de l’humor a través de l’òpera filmada ‘Così fan tutte’ de Mozart. Aquesta òpera bufa, el títol complet de la qual és ‘Così fan tutte ossia La scuola degli amanti’ (Així fan totes o L’escola dels amants), conta la història de dues parelles que posen a prova el seu amor. És el tema de l’intercanvi de parelles, tractat per altres autors, com Boccaccio o Shakespeare. En aquesta ocasió els intèrprets són Edita Gruberova, com a Fiordiligi; Delores Ziegler, com a Dorabella; Teresa Stratas, com a Despina; Ferruccio Furlanetto, com a Guglielmo; Luis Lima, com a Ferrando, i Paolo Montarsolo, com a Don Alfonso. Entrada: 4 euros, 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

‘El ciudadano ilustre’ / Cinema

Ocimax Multisalas (carrer de Santiago Ramon y Cajal, 15. Maó) / Dia 24 a les 20.30 h

El CineClub de l’Ateneu de Maó projecta la pel·lícula ‘El ciudadano ilustre’, de Gastón Duprat i Mariano Cohn. És la història d’un escriptor argentí, Nobel de literatura, que, quaranta anys després de partir del seu poble natal cap a Europa, hi torna convidat pel batle per fer-lo ciutadà il·lustre. Entrada: 7,50 euros.

‘Un lugar para vivir cuando seamos viejos. Escuela de oficios deseados’ / Trobada

Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma) / Dia 24 a les 19 h

Es Baluard ofereix una trobada pública amb l’artista argentina Ana Gallardo per conèixer el seu projecte ‘Un lugar para vivir cuando seamos viejos. Escuela de oficios deseados’, que té el suport de SARquavitae. En aquest projecte s’exploren noves maneres de relacionar-se amb la gent gran amb la projecció d’un espai en què persones de la tercera edat transmeten allò a què s’han dedicat al llarg de la vida com a professió o com a ‘hobby’, o bé aquelles activitats que sempre van voler fer i no pogueren dur a terme, a un públic general. Activitat gratuïta.

Escriptura creativa / Taller

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68. Palma) / De dia 18 a dia 28 de juny del 2017 de 19 a 20 h

La llibreria Lluna ofereix un curs d’escriptura creativa, amb sessions de tres dimecres alterns per a cada aspecte de l’escriptura (dues de teòriques i una de pràctica). Dies 18 de gener i 1 i 15 de febrer, la trama; dies 15 i 29 de març i 12 d’abril, la focalització; dies 26 d’abril i 10 i 24 de maig, els personatges; dies 7, 21 i 28 de juny, els diàlegs. Preu: 65 euros cada taller.

‘Ramon Llull, 700 anys de missió’ / Exposició

Capella del Centre Cultural de la Misericòrdia (plaça de l'Hospital, 4. Palma) / Fins al 4 de febrer

El Bisbat de Mallorca vol donar a conèixer la universalitat de la feina de Ramon Llull amb una mostra d’obres creades per a l’ocasió que ja van ser exposades a Roma. La tasca cristianitzadora d’aquest filòsof mallorquí fou un model segles després de la seva mort per la dedicació i pel mètode que emprà. L’exposició s’inaugura el 17 de gener a les 19.30 h i romandrà a la Misericòrdia fins al 4 de febrer. Entrada gratuïta.

‘Ángeles y Demonios’ / Exposició

Espai Jove Llevant (carrer de Pere d’Alcàntara Penya, 10. Palma) / Fins al 31 de gener

L’Espai Jove Llevant organitza l’exposició d’il·lustracions d’Andrea Garau i Hernan Darío ‘Ángeles y Demonios’. S’inaugura, amb un videoart, a les 19 hores a la plaça del Tub de Palma i després quedarà fins al 31 de gener a l’Espai Jove Llevant.

‘Aquí Radio Pekín’ / Exposició

TACA Studio (Sant Feliu, 17. Palma)

‘Aquí Radio Pekín’ és el darrer treball de l’artista Andrea Jarales a partir de la seva estada a la Xina. En una cultura on allò simbòlic està sent substituït per allò imaginari neix ‘Aquí Radio Pekín’. Amb la intenció de posar en context la convivència entre els discursos tradicionals i la música contemporània de la República Popular de la Xina, emergeixen diàlegs que, de manera multidisciplinària, naveguen entre la contradicció, el renou i la destrucció. Visions particulars que pretenen explorar part de la història i de l’actualitat d’un país.

‘Històries d’una història’ / Exposició

Residència de ses Salines / Fins al 23 de gener

Jaume Bonet ha fet fotografies durant quaranta anys per les festes de Sant Bartomeu, i els anys 90 cada any feia una projecció de diapositives de reportatges del poble. Li concediren el Grumet de Sal l’any 2000. En aquests moments, l’Ajuntament li ha organitzat una exposició del seu arxiu fotogràfic. Es pot visitar cada dia de 15.30 a 17.30 h.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

'Immersió' / Exposició

Lluc Fluxà. Espai H.C. (plaça de la Cavelleria, 4. Palma) / Fins al 3 de febrer

Lluc Fluxà. Espai H.C. presenta l'exposició 'Immersió', de Josefina Pino, en la qual la mar és la protagonista. Josefina Pino, nascuda a Felanitx, i de formació autodidacta, actualment viu entre Viena i l'illa de Mallorca. En aquesta mostra la mar està representada de manera agitada, regirada. En les seves aigues, s'hi troben figures, banyistes que juguen amb les onades o bé lluiten per mantenir-se surant. La mostra està formada per una sèrie de 'collages' (tècnica mixta) sobre tela, pintures i la instal·lació 'Fons Marí' (2016) a la piscina de l'Espai H.C. Els materials emprats són cartó, guix, acrílic i gravats reciclats.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF