PROPOSTA CULTURAL
Cultura 18/01/2017

Arriba la revetla de Sant Sebastià amb música arreu de Palma

Més música, presentacions de llibre, cinema, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
7 min
Sant Sebastià.

Revetla de Sant Sebastià / Música

Palma / Dia 19 a partir de les 18 h

Inauguració de la revetla a la plaça Major:

18 h: Actuació dels Castellers de Mallorca.

18.45 h: Sortida dels gegants i capgrossos de la Sala, acompanyats pels xeremiers i el grup de ball Al-Riyad de Cort a la plaça Major.

19.15 h: Ballada dels gegants i tocada de xeremies.

19.45 h: Tornada dels gegants i capgrossos a Cort i sortida del Drac de na Coca amb batucada de Cort a la plaça Major.

20.10 h: Encesa del fogueró pel Drac de na Coca.

20.15 h: Batucada i tornada del Drac de na Coca a Cort

Plaça Major:

20.30 h: Al-Mayurga

23.00 h: Oques Grasses

21.45 h: Música Nostra

00.45 h: Boc

Plaça Santa Eulàlia:

21.30 h: DJ Oscar Romero

23.00 h: Pere Janer

00.30 h: DJ Paula Serra

Plaça Joan Carles I:

21.30 h: Salvatge Cor

23.15 h: Efecto Pasillo

22.00 h: Dinamo

1.00 h: Obus

Plaça d'Espanya:

21.00 h: Alambres

21.45 h: Buhos

23.00 h: Please

00.00 h: Smoking Stones

1.30 h: DJ Juan Campos & DJ Txema Sánchez

Plaça de la Reina:

21.00 h: Tom Trovador

22.15 h: Rumba Katai

23.30 h: José El Frances

00.45 h: Camela

Plaça de l'Olivar:

22.00 h: Xanguito

23.15 h: Marga Rotger

00.30 h: Kepa Junkera & Sorginak

Plaça Porta de Santa Catalina:

21.30 h: Monnkey Doo

22.45 h: Soul Café

00.00 h: Jazz Fingers

1.15 h: Maria Rosselló I els Botifannfarrons

Plaça Jacint Verdager:

21.00 h: Hattori Hanzo Surf Experience

22.15 h: La Barraca Sound System

23.30 h: Siniestro Total

1.15 h: 2 pájaros a tiro

Actuacions a Sant Sebastià 2017

‘Límite’ / Cinema

Aula 7 de l’edifici la Riera (carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma) / Dia 19 a les 19.30 h
‘Límite’.

Dins el cicle de cinema d’Amèrica Llatina IV: Brasil. Projecció de la pel·lícula dirigida per Mário Peixoto, 1936. Pel·lícula experimental emblemàtica, consagrada més tard com una de les més importants en tota la història de la cinematografia brasilera. ‘Limite’ aborda amb un to poètic les vicissituds d'aquest grup de nàufrags, més enllà de la situació en què es troben, les aborda des del passat de cada un d'ells, els tres fugen desesperadament d'alguna cosa, fins a arribar a un punt on no poden fugir més, on han de confrontar la seva situació i exposar-la als seus companys en aquest angoixant “viatge” perduts mar endins.

‘La mort de Louis XIV’ / Cinema

Club Pollença (plaça Major, 10) / Dia 19 a les 20.30 h
‘La mort de Louis XIV’.

El 10 d’agost de 1715, després d’una cacera, comença la decadència física que portarà Lluís XIV a la mort després de 72 anys de regnat. La lenta agonia del rei més gran de França, acompanyat dels seus súbdits més fidels.

‘El gran tour del pintor Calbó’ / Presentació de llibre

Can Victori (camí del Castell, 28. Maó) / Dia 19 a les 20 h
‘El gran tour del pintor Calbó’.

Presenta l’acte Guillem Sintes Espasa, historiador i membre de l'IME. Hi intervindran: Miquel Àngel Maria, conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca; Miquel Àngel Pons Povedano, autor del llibre; i Josefina Salord, coordinadora científica de l'IME.

En aquest llibre l’autor relata el viatge de formació com a pintor de Pasqual Calbó, passant per Itàlia i Viena.

Escriptura creativa / Taller

Llibreria Lluna (carrer del General Riera, 68. Palma) / De dia 18 a dia 28 de juny del 2017 de 19 a 20 h
La llibreria Lluna ofereix un taller d'escriptura creativa.

La llibreria Lluna ofereix un curs d’escriptura creativa, amb sessions de tres dimecres alterns per a cada aspecte de l’escriptura (dues de teòriques i una de pràctica). Dies 18 de gener i 1 i 15 de febrer, la trama; dies 15 i 29 de març i 12 d’abril, la focalització; dies 26 d’abril i 10 i 24 de maig, els personatges; dies 7, 21 i 28 de juny, els diàlegs. Preu: 65 euros cada taller.

‘Ramon Llull, 700 anys de missió’ / Exposició

Capella del Centre Cultural de la Misericòrdia (plaça de l'Hospital, 4. Palma) / Fins al 4 de febrer
'Ramon Llull, 700 anys de missió'.

El Bisbat de Mallorca vol donar a conèixer la universalitat de la feina de Ramon Llull amb una mostra d’obres creades per a l’ocasió que ja van ser exposades a Roma. La tasca cristianitzadora d’aquest filòsof mallorquí fou un model segles després de la seva mort per la dedicació i pel mètode que emprà. L’exposició s’inaugura el 17 de gener a les 19.30 h i romandrà a la Misericòrdia fins al 4 de febrer. Entrada gratuïta.

‘Ángeles y Demonios’ / Exposició

Espai Jove Llevant (carrer de Pere d’Alcàntara Penya, 10. Palma) / Fins al 31 de gener
Andrea Garau i Hernan Darío exposen a l'Espai Jove Llevant de Palma.

L’Espai Jove Llevant organitza l’exposició d’il·lustracions d’Andrea Garau i Hernan Darío ‘Ángeles y Demonios’. S’inaugura, amb un videoart, a les 19 hores a la plaça del Tub de Palma i després quedarà fins al 31 de gener a l’Espai Jove Llevant.

‘Aquí Radio Pekín’ / Exposició

TACA Studio (Sant Feliu, 17. Palma)
‘Aquí Radio Pekín’.

‘Aquí Radio Pekín’ és el darrer treball de l’artista Andrea Jarales a partir de la seva estada a la Xina. En una cultura on allò simbòlic està sent substituït per allò imaginari neix ‘Aquí Radio Pekín’. Amb la intenció de posar en context la convivència entre els discursos tradicionals i la música contemporània de la República Popular de la Xina, emergeixen diàlegs que, de manera multidisciplinària, naveguen entre la contradicció, el renou i la destrucció. Visions particulars que pretenen explorar part de la història i de l’actualitat d’un país.

‘Històries d’una història’ / Exposició

Residència de ses Salines / Fins al 23 de gener
‘Històries d’una història’.

Jaume Bonet ha fet fotografies durant quaranta anys per les festes de Sant Bartomeu, i els anys 90 cada any feia una projecció de diapositives de reportatges del poble. Li concediren el Grumet de Sal l’any 2000. En aquests moments, l’Ajuntament li ha organitzat una exposició del seu arxiu fotogràfic. Es pot visitar cada dia de 15.30 a 17.30 h.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març
‘Lenguaje’.

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

'Immersió' / Exposició

Lluc Fluxà. Espai H.C. (plaça de la Cavelleria, 4. Palma) / Fins al 3 de febrer
'Immersió'.

Lluc Fluxà. Espai H.C. presenta l'exposició 'Immersió', de Josefina Pino, en la qual la mar és la protagonista. Josefina Pino, nascuda a Felanitx, i de formació autodidacta, actualment viu entre Viena i l'illa de Mallorca. En aquesta mostra la mar està representada de manera agitada, regirada. En les seves aigues, s'hi troben figures, banyistes que juguen amb les onades o bé lluiten per mantenir-se surant. La mostra està formada per una sèrie de 'collages' (tècnica mixta) sobre tela, pintures i la instal·lació 'Fons Marí' (2016) a la piscina de l'Espai H.C. Els materials emprats són cartó, guix, acrílic i gravats reciclats.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer
Una de les peces que es podrà contemplar a l'exposició.

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017
'Joan Miró. Mirades a la col·lecció'

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017
Col·lecció Yera

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

stats