PROPOSTA CULTURAL
Cultura 11/01/2017

La Simfònica actua amb Francisco García Fullana en el 6è concert de la temporada

Més música, contacontes, literatura, xerrades, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
6 min

Orquestra Simfònica de les Illes Balears / Música

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma) / Dia 12 a les 20 h
Va ser un concert d’aquells per sortir amb la sensació que havia fregat el qualificatiu de gran esdeveniment sense fer-ne comptes.

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ofereix el sisè concert de la temporada amb el solista Francisco García Fullana al violí. Interpretaran obres de Bartók i Txaikovski.

‘Silvia Pankhur i la Revolució Russa’ / Conferència

Llibreria Lluna (General Riera, 68. Palma) / Dia 12 a les 19.30 h
‘Silvia Pankhur i la Revolució Russa’.

El Col·lectiu Aurora Picornell organitza la conferència ‘Silvia Pankhurst i la Revolució russa’ de la professora Eva Palomo Cermeño, autora de l’obra ‘Silvia Pankhurst, sufragista y socialista’. Serà el primer acte del cicle dedicat al Centenari de la Revolució de 1917.

‘Dimonis de Mallorca’ / Presentació de llibre

Sala Polivalent de l’antic mercat de Muro / Dia 12 a les 17.30 h
‘Dimonis de Mallorca’.

Un llibre en què els nins i nines juguen a cercar els dimonis amagats a les festes de Sant Antoni. El presentaran Francesc Aguiló ‘Cucorba’, els il·lustradors i els editors. Es realitzarà un taller dimonier infantil.

‘El dimoni Cucarell i altres dimoniades’ / Contacontes

Centre de cultura Es Rafal (c. Asalto, 14. Sa Pobla) / Dia 12 a les 17.30 h
‘El dimoni Cucarell i altres dimoniades’.

Catalina Contacontes és l’alter ego de Caterina Valriu, una de les millors narradores d’històries de l’illa. Durà unes maletes amb les quals ens portarà de viatge amb companyia del dimoni Cucarell, els dimonis boiets, en Banya Verda... i ens endinsarà en històries fantàstiques. Na Catalina Contacontes ens acostarà els dimonions que tresquen per les nostres contrades. El contacontes va dirigit a tots els nins i nines d'entre 0 i 100 anys, perquè tanmateix tots tenim un de dimonió a dintre!

‘L’IME avui. Què fan els seus membres’ / Taula rodona

Biblioteca de Ferreries (carrer de Guillem Coll, 20) / Dia 12 a les 20 h
‘L’IME avui. Què fan els seus membres’.

Taula rodona sobre els 30 anys de lME: ‘L'IME avui. Què fan els seus membres?. Hi participaran Esther Soler, de la secció de Ciències Naturals; Joan Lluís Torres, de la secció de Ciència i Tècnica, i Miquel Àngel Marquès, de la secció d'Història i Arqueologia.

‘Aquí Radio Pekín’ / Exposició

TACA Studio (Sant Feliu, 17. Palma)
‘Aquí Radio Pekín’.

‘Aquí Radio Pekín’ és el darrer treball de l’artista Andrea Jarales a partir de la seva estada a la Xina. En una cultura on allò simbòlic està sent substituït per allò imaginari neix ‘Aquí Radio Pekín’. Amb la intenció de posar en context la convivència entre els discursos tradicionals i la música contemporània de la República Popular de la Xina, emergeixen diàlegs que, de manera multidisciplinària, naveguen entre la contradicció, el renou i la destrucció. Visions particulars que pretenen explorar part de la història i de l’actualitat d’un país.

‘Històries d’una història’ / Exposició

Residència de ses Salines / Fins al 23 de gener
‘Històries d’una història’.

Jaume Bonet ha fet fotografies durant quaranta anys per les festes de Sant Bartomeu, i els anys 90 cada any feia una projecció de diapositives de reportatges del poble. Li concediren el Grumet de Sal l’any 2000. En aquests moments, l’Ajuntament li ha organitzat una exposició del seu arxiu fotogràfic. Es pot visitar cada dia de 15.30 a 17.30 h.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març
‘Lenguaje’.

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

‘Des[cos]ificades’ / Exposició

Claustre de Sant Domingo (av. de les Germanies, s/n) / Fins al 14 de gener
‘Des[cos]ificades’.

‘Des[cos]ificades’ és una exposició fotogràfica de Gema Domínguez i Christian Ponce. És una acció feminista que utilitza la fotografia com a eina per a la transformació personal i col·lectiva d’unes dones, Nosaltres. Peludes, cridaneres, celulítiques, sudakas, passionals, gitanes, insubmises, excessives, grotesques, grosses, despentinades, desvergonyides, sobiranes, impertinents, flaques, irreverents, gojoses... coma protagonistes de l’alliberament de les normes que dicten i construeixen els estereotips hegemònics.

‘La caverna’ / Exposició

Sa Quartera Centre d’Art (plaça de la Quartera, s/n. Inca) / Fins al 18 de gener
‘La caverna’.

L’obra de Tomeu Coll es caracteritza per la mescla d’elements figuratius -on destaquen la figura humana i elements geomètrics plens de simbolisme- sobre fons abstractes on predominen sempre les tonalitats ocres. La seva temàtica es mou molt sovint entorn de la societat i cerca establir un diàleg, a vegades crític, amb l’espectador.

‘Els Tretze de na Pola’ / Exposició

Casal Son Tugores (Alaró) / Fins al 15 de gener
‘Els Tretze de na Pola’.

El Casal Son Tugores acull l'exposició ’Els Tretze de na Pola’, de Rafa Forteza, fruit d'una col·laboració entre l'Associació de Dimonis d'Alaró i l'artista Rafa Forteza resident a la localitat. Amb aquest títol es presenten els tretze nous vestits de la nova colla dels Dimonis d'Alaró inspirats en el misteriós Avenc de na Pola.

'Immersió' / Exposició

Lluc Fluxà. Espai H.C. (plaça de la Cavelleria, 4. Palma) / Fins al 3 de febrer
'Immersió'.

Lluc Fluxà. Espai H.C. presenta l'exposició 'Immersió', de Josefina Pino, en la qual la mar és la protagonista. Josefina Pino, nascuda a Felanitx, i de formació autodidacta, actualment viu entre Viena i l'illa de Mallorca. En aquesta mostra la mar està representada de manera agitada, regirada. En les seves aigues, s'hi troben figures, banyistes que juguen amb les onades o bé lluiten per mantenir-se surant. La mostra està formada per una sèrie de 'collages' (tècnica mixta) sobre tela, pintures i la instal·lació 'Fons Marí' (2016) a la piscina de l'Espai H.C. Els materials emprats són cartó, guix, acrílic i gravats reciclats.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer
Una de les peces que es podrà contemplar a l'exposició.

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017
'Joan Miró. Mirades a la col·lecció'

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017
Col·lecció Yera

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

stats