PROPOSTA CULTURAL

Els Reis arriben arreu

Una repassada de les colcades dels Mags d'Orient, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.com

Cavalcada dels Reis Mags d'Orient

Mallorca

Alaró: a les 18 h, arribada dels Reis Màgics d'Orient a la plaça de la Vila.

Alcúdia: desembarcament al moll Vell a les 18.15 h. A les 18.45 h, arribada a l'església del Port d'Alcúdia i adoració del betlem. A les 19.30 h, arribada a Alcúdia, adoració del betlem vivent i recepció de Ses Majestats per part de la batlessa. A les 20 h, comiat dels Reis d'Orient des del balcó de la Sala.

Algaida: a les 18 h, arribada a la plaça dels Reis d'Orient acompanyats per la Banda de Música d'Algaida. Després de la salutació a tots els infants, repartiran els regals. A Pina: a les 18.45 h, arribada a la plaça dels Reis d'Orient. A les 19 h, missa solemne. A les 19.45 h, Ses Majestats repartiran els regals i juguetes.

Andratx: a les 19.30 h, sortida de la colcada dels Reis, que començarà al Palau d'Esports i arribarà fins a la plaça d'Espanya, on donaran els regals. A s’Arracó: sortida a les 19 h. Al Port: sortida a les 18.30 h.

Artà: a les 19.30 h, arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient. Aniran des del principi del carrer de Ciutat fins a la plaça de l'Ajuntament. A continuació, recepció oficial de les autoritats i dels nins i nines del poble, i repartiment dels regals. A la Colònia de Sant Pere: a les 18.30 h, arribada dels Reis al moll. Acte de benvinguda de les autoritats i dels infants, que acompanyaran Ses Majestats a l'església i després al Centre Cultural.

Búger: a les 18 h, arribada i benvinguda a Ses Majestats Reials d'Orient.

Bunyola: a les 19 h, cavalcada dels Reis d'Orient.

Calvià: a les 18.30 h, Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de Calvià vila sortint des del palau d'esports de Calvià (Melani Costa) a l'av. del Capdellà, passant pel carrer Major, costeta de la Música i plaça de l'Església. El recorregut finalitzarà a Sa Societat, on faran lliurament dels regals als infants del poble. A Santa Ponça i Galatzó: a les 17 h, arribada dels Reis a l'església de Santa Ponça (des del poliesportiu), on es farà una una missa. A les 17.30 h sortiran de l'església en direcció a Ramon de Montcada pel carrer Riu Sil, faran la rotonda de l'olivera de Ramon de Montcada per dirigir-se cap a Puig des Galatzó, i entraran per Jaume I en direcció a Eroski. on hi haurà un bus llançadora per pujar els assistents a Galatzó. A la urbanització Galatzó aniran per l'av. de Son Pillo fins a la darrera rotonda i tornaran a l'av. Puig de Saragossa. L'arribada dels Reis al pavelló Galatzó està prevista sobre les 19.00 h, allà pujaran a l'escenari per lliurar els regals. A les 20 h, hi haurà xocolatada amb ensaïmades. Al Toro: a  les 17 h, els Reis juntament amb els seus patges arribaran a Port Adriano, on seran rebuts amb una xocolatada i animació infantil a càrrec de Sonrisa Médica. A les 18.00 h, tindrà lloc el desembarcament dels Reis a l'esplanada de la zona comercial de Port Adriano. A les 18.30 h arrencarà la cavalcada pujant cap a la urbanització del Toro. El lliurament dels regals es farà a la zona comercial de Port Adriano a les 18.30 h. A Palmanova: a les 17 h, els Reis inicien el recorregut al Club Nàutic i passaran per la Platja des Carregador, Av. de la Platja i la rotonda de les banderes. A Son Ferrer: a les 18.30 h, el recorregut s'iniciarà al berenador de Son Ferrer amb el següent recorregut: Oronella, Falcó, Rossinyol, Àguila, Can Ferrer, Tudor i Ocell del paradís, per finalitzar a la parròquia, on es donaran els regals. Al Capdellà: a les 17.30 h, els Reis sortiran des del final del carrer Galatzó i carrer Major fins a la parada de l'autobús. A l'església es detindran per lliurar els regals.

Campanet: els reis Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a la plaça Major a les 19 h.

Campos: a les 19 h, arribada dels Reis d'Orient. Sortiran de la Creu de sa Parada, arribaran a l'església per adorar el Nin Jesús i presentar-li les seves ofrenes. Tot seguit, es dirigiran a la Casa de la Vila, on Ses Majestats seran rebudes pel batle, que els convidarà a saludar els nins des dels finestrals de l’Ajuntament. Seguidament, obsequiaran amb caramels els infants que els visitin a l'Auditori.

Capdepera: a les 17 h, sortida de carrosses, acompanyades de la banda de cornetes i tambors i carters reials fins al moll de Cala Rajada, on arribaran a les 18.15 h. La cavalcada continuarà pel carrer Elionor Servera i l'Agulla fins al Centre Cap Vermell. Allà, els infants podran fer-se fotografies amb els Reis i es repartiran caramels.

Consell: a les 18 h, la cavalcada arribarà a la plaça Major. A les 19 h, els Reis entregaran regals als nins i nines.

Costitx: a les 18 h, els Reis d’Orient arribaran pels Creuers i adoraran el bon Jesús.

Esporles: a les 18 h, a la plaça de l'Ajuntament, adoració a l'església de Sant Pere i salutació als infants des del balcó de l'Ajuntament.

Felanitx: a les 20 h, arribada dels Reis d'Orient a la plaça de la Font de Santa Margalida. A Portocolom: a les 18 h, arribada al moll comercial i després cavalcada fins a la parròquia. A s'Horta: a les 18.30 h. A Cas Concos: a les 19 h.

Inca: a les 17 h, els Reis rebran els infants al pati de l’església de Crist Rei. A les 18 h partiran en cavalcada fins a l’església de Santa Maria la Major, on faran l’adoració.

Lloret de Vistalegre: de les 17 a les 18.30 h, rebuda dels encàrrecs per a Ses Majestats al convent (si plou, al centre parroquial). A les 18.30 h, sortida dels pallassos per esperar amb els infants l’arribada dels Reis. A les 19 h, Melcior, Gaspar i Baltasar seran a la plaça de l’Església, on entregaran les juguetes (si plou, al centre).

Lloseta: A les 17.30 h, els patges bufons en faran de les seves a la plaça Espanya per després anar a cercar als Reis Mags d'Orient. A les 18 h, aquests acompanyants tan especials sortiran a camí als Reis Mags per guiar-los fins a la plaça Espanya i a l'estatge de descans que tindran preparat. Els nins tindran l'oportunitat de saludar Ses Majestats, fotografiar-s’hi i gaudir de la màgia de la seva presència. Tot seguit, es durà a terme l'entrega de regals. Recorregut: inici a les 18 h, pel carrer Morull, plaça Quatre Cantons, carrer Església, plaça Església, plaça Espanya i palau d'Aiamans. Els patges bufons realitzaran el recorregut a la inversa per anar a cercar els Reis Mags d'Orient.

Llubí: a les 18 h, arribada de Ses Majestats d'Orient. Itinerari: carrer Carretera, plaça de la Carretera, carrer Farinera i plaça de l'Església.

Llucmajor: a les 19 h, arribada dels Reis d'Orient amb la seva comitiva al passeig de Jaume III. Itinerari: passeig de Jaume III, carrer del Bisbe Taixequet, plaça d'Espanya (on faran una aturada), carrer del Born i església parroquial. Recepció dels Reis a la Casa de la Vila, des d'on saludaran els infants. Un nin i una nina recitaran una poesia de benvinguda. A continuació, adoració del Nin Jesús a l’església parroquial i repartiment de juguetes i regals pels domicilis.

Manacor: a les 18.20 h, sortida dels Reis d'Orient de la torre de ses Puntes, salutació de Ses Majestats i repartiment de caramels. A les 18.45 h, cavalcada cap a la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors. Itinerari: av. del Torrent, plaça de Ramon Llull, c. d'Antoni Galmés folklorista, plaça del Cós i plaça del Rector Rubí. A les 19.15 h, arribada de la comitiva reial a l'església dels Dolors i adoració del Nin Jesús. A les 19.45 h, salutació i repartiment de caramels i animació infantil. A s'Illot: a les 19 h, arribada dels tres Reis a l'església per l'adoració del Bon Jesús. Itinerari: c. de l'Anfós, av. dels Pins, av. del Llop, c. del Romaní, c. del Vell Marí i plaça del Llop. A  Portocristo: a les 19 h, cavalcada des del moll fins a l'església i repartiment de regals als nins i nines.

Mancor: a les 19 h els Reis seran a l'església per saludar els infants i repartir regals.

Maria de la Salut: Ludoteca a la plaça del Pou de 15 a 19 h. I a les 19 h vindran els Reis Mags.

Montuïri: Ses Majestats iniciaran la cavalcada i arribaran a la plaça Major a les 18 h, on els rebran el batle i els ciutadans. Es faran les ofrenes al betlem vivent i, tot seguit, a la plaça es durà a terme l'entrega de premis del Concurs de Betlems i es lliuraran els regals als infants.

Muro: a les 19 h, Ses Majestats arribaran acompanyades dels seus patges reials pel camí de Son Morei. La colcada estarà amenitzada per Carabassamba i la banda de música Unió Artística Murera. Els Reis adoraran el Nin Jesús a l'església parroquial i a continuació atendran tots els infants damunt la plaça.

Palma: a les 18 h, arribada de Ses Majestats al moll Vell. Itinerari: avinguda d'Antoni Maura, plaça de la Reina, passeig del Born, plaça Joan Carles I, carrer Unió, la Rambla, carrer del Bisbe Campins, carrer de Rubén Dario, passeig Mallorca, avinguda de Jaume III i, com a novetat, la salutació de Ses Majestats des de la balconada del Casal Solleric. Aquesta salutació serà a les 20.30 aproximadament.

Petra: a les  17.30 h, sortida des del centre sanitari cap a l'església parroquial per a l'adoració i tot seguit entrega de regals a la plaça Ramon Llull.

Pobla, sa: a les  17.30 h, arribada dels Reis d'Orient amb el tren. Cavalcada fins a la placeta de l'església per adorar l'infant Jesús. Després, arribada dels Mags a la plaça Major, on entregaran els regals als infants.

Pollença: els Reis arribaran a la plaça de Miquel Capllonch a les 18 h.

Porreres: a les 18.30 h, arribada a la plaça de Molí de n'Amengual dels Reis Màgics d'Orient, que aniran pel carrer del Pou Florit cap a la plaça de la Vila. A les 18.45 h, adoració del Nin Jesús a l'església parroquial. A les 19 h, recepció i missatge dels Reis d'Orient al balcó de l'Ajuntament.

Puigpunyent: a les 18 h, arribada a Galilea. A les 19 h, arribada a Puigpunyent.

Santa Eugènia: a les 18.30 hores a la plaça Bernat, arribada dels Reis Mags d'Orient.  

Santa Margalida: a les 18 h, es passejaran pel poble en una majestuosa carrossa acompanyats pel tren, fins a l’església parroquial, on es lliuraran els regals. A Can Picafort: arribada a les 18 hores. Itinerari: G. Bahía, port esportiu i església. Tot seguit, repartiment de juguetes a l'església. A Son Serra: arribada a les 18 h. Aniran des del Club Nàutic fins a l'església. A continuació, es repartiran les juguetes.

Santa Maria del Camí: a les 19 h, arribada i adoració dels Reis d'Orient. Recorregut: plaça Hostals, carrer Llarg i plaça de la Vila. Després aniran a l’església parroquial a adoraran el Bon Jesús.

Santanyí: a les 17.30 h, Ses Majestats arribaran al port mariner de Cala Figuera dins una gran barca engalanada i precedida per l'estrella d'Orient. El recorregut des de l'entrada del port de Cala Figuera fins al moll serà d'uns 15 minuts i es podrà contemplar des de qualsevol punt del trajecte, ja que un festival de llums convertirà el moll de Cala Figuera en un dels escenaris més idíl·lics i emblemàtics de la nit de Reis. Ses Majestats desembarcaran damunt l'esplanada del moll per saludar tothom i fer-se algunes fotografies amb els més petis. A les 19 h, els Reis Mags arribaran a Santanyí per fer l'habitual trajecte: començaran pel carrer de Palma fins a l'església, on aniran a adorar el Bon Jesús. Finalment, els Tres Reis tornaran a les carrosses per repartir tots els regals.

Sant Joan: a les 19.30 h, arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient a l'església parroquial.

Sant Llorenç des Cardassar: a les 18.30 h, arribada dels Reis. A Son Carrió: Ses Majestats també hi arriben a les 18.30 h.

Selva: a les 17.30 h, cavalcada dels Reis d'Orient. Itinerari: Poliesportiu Ses Escoles, Son Priam, la Rosa, placeta de Valella, la Creu, Ses Escoles, Àngels, Racó, la Font, ctra. de Lluc, Germanes, Sastre Font, Cirers i arribada a la plaça Major a les 18.30 h. Es farà l'adoració a l'església i el repartiment dels regals als nins i a les nines del municipi. A   Caimari: a les 19 h, arribada dels Reis a la Creu. Tots junts els acompanyarem a fer una volta pel poble i arribarem a l'església, on es farà el lliurament dels regals als infants. A   Moscari: a les 18.30 h, cavalcada i arribada dels Reis d'Orient. A les 19.00 h, missa i després repartiment de regals per les cases. A  Biniamar: a les 18 h, arribada dels Reis a la plaça Major. Tots junts els acompanyarem a l'església nova, on es farà el lliurament dels regals als nins i nines.

Sencelles: a les 18 h, arribada dels Reis Mags d'Orient a la plaça de la Vila. Benvinguda i rebuda de les autoritats.

Sineu: a partir de les 17 h, arribada de Ses Majestats a la plaça del Fossar. Animació infantil per esperar els Reis d'Orient amb el grup Trencaolles i l'actuació de la batucada Sonats des Fossar. A les 18 h, sortida de la cavalcada; arribada a la plaça del Fossar. Quan hagin arribat i saludat tots els nins i nines, es dirigiran a la parròquia a adorar el Bon Jesús.

Sóller: a les 16 h arribaran Ses Majestats al moll comercial del Port. Rebran els infants que els vulguin saludar. A les 18 h al carrer de la Lluna, inici de la cavalcada. A les 19.30 h, els Reis entren a la parròquia acompanyats de tots els participants i públic. A les  20 h, adoració i parlament de Ses Majestats.

Son Servera: a les 18 h, arribada de Ses Majestats a Cala Bona. A les 19 h, arribada de Ses Majestats a l'església de Cala Millor. A les 20 h, arribada de Ses Majestats a l'església nova de Son Servera per adorar el Nin Jesús i el pessebre vivent escenificat per l'Agrupació Folklòrica Sa Revetla i per repartir tots els regals.

Valldemossa: a les 18.30 h arribada dels Reis Mags a la pl. Bartomeu Estaràs. Posteriorment es repartiran els regals casa per casa.

Vilafranca: a les 18 h, concentració de la comitiva reial al carrer del Sequer. A les 18.30 h, inici de la cavalcada dels Reis d'Orient. Itinerari: Sequer, Palma i Sant Martí fins a l'església. A les 19 h, adoració del Nin Jesús a l'església parroquial i lliurament dels regals.

Menorca

Alaior: a les 19 h, sortida de la cavalcada dels Reis Mags des del carrer Menorca fins a la plaça. Recorregut a peu des de la plaça fins a l'església. A continuació, adoració dels Reis a l'església de Santa Eulàlia i, en acabar, visita a l'Ajuntament, on saludaran la població des de la balconada.

Castell, es: a les 18 h, arribada dels Reis Mags d'Orient. Recorreran els principals carrers del poble i saludaran des del balcó de l'Ajuntament.

Ciutadella: a les 19 h, recorregut des de l'Ajuntament fins a la plaça de les Palmeres.

Ferreries: a les 19.30 h, arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient per repartir regals per totes les cases del poble.

Maó: a les 19 h, arribada dels Reis al port. Itinerari: costa de les Voltes, pl. Espanya, Portal de Mar, pl. Constitució, c/ Sant Roc, c/ de l’Arraval, c/ del Forn, c/ Rovellada de Dalt, c/ les Moreres, costa de la Plaça i pl. Constitució. Discurs reial des del balcó i visita al betlem de la pl. Constitució. A  Sant Climent: a les 19.30 h, cavalcada dels Reis d'Orient.

Mercadal, es: a les 18.45 h, arribada dels Reig Mags d'Orient. La cavalcada recorrerà els carrers principals de la població. Primerament visitaran el betlem de la parròquia i després la residència d'ancians. Devers les 20 h, els donaran la benvinguda a la plaça Constitució. A  Fornells: a les 19 h, arribada dels Reis Mags amb bot salvavides i, després de visitar el betlem de la parròquia, els donarem la benvinguda a la plaça de l'Algaret.

Migjorn Gran: a les 19.30 h, arribada de Ses Majestats al pla de l'església acompanyats per la Banda de Cornetes i Tambors i la Banda de Música del Migjorn Gran.

Eivissa

Eivissa: a les 18.30 h, arribada dels Reis d'Orient al port. Recorregut de la colcada: av. de Santa Eulària, av. de Bartomeu de Rosselló, av. d’Isidor Macabich, c. del País Valencià, av. d'Espanya i arribada al passeig de Vara de Rey.

Santa Eulàlia: a les 18 h, arribada dels Reis d'Orient i entrega de regals a la plaça d'Espanya. A les 19.30, arribada dels Reis d'Orient a Sant Carles i entrega de regals. A les 20 h, arribada dels Reis d'Orient a Santa Gertrudis i entrega de regals.

Sant Josep de sa Talaia: a les 20 h, arribada dels Reis Mags. A les 19.30 h, sortida des l'aparcament de les Escoles Velles.

Formentera

Sant Francesc Xavier: a les 16 h, animació a càrrec de Xirriquiteula Teatre al port de la Savina. A les 16.30 h, arribada de Ses Majestats al port de la Savina. A les 17.30 h, animació a càrrec de Xirriquiteula Teatre a la plaça de la Constitució. A les 18 h, arribada a Sant Francesc. A les 19 h, arribada a Sant Ferran (envelat) i repartiment de regals. A les 20 h, arribada a la Mola (església) i a continuació missa de Reis i repartiment de regals.

‘Aquí Radio Pekín’ / Exposició

TACA Studio (Sant Feliu, 17. Palma)

‘Aquí Radio Pekín’ és el darrer treball de l’artista Andrea Jarales a partir de la seva estada a la Xina. En una cultura on allò simbòlic està sent substituït per allò imaginari neix ‘Aquí Radio Pekín’. Amb la intenció de posar en context la convivència entre els discursos tradicionals i la música contemporània de la República Popular de la Xina, emergeixen diàlegs que, de manera multidisciplinària, naveguen entre la contradicció, el renou i la destrucció. Visions particulars que pretenen explorar part de la història i de l’actualitat d’un país.

‘Històries d’una història’ / Exposició

Residència de ses Salines / Fins al 23 de gener

Jaume Bonet ha fet fotografies durant quaranta anys per les festes de Sant Bartomeu, i els anys 90 cada any feia una projecció de diapositives de reportatges del poble. Li concediren el Grumet de Sal l’any 2000. En aquests moments, l’Ajuntament li ha organitzat una exposició del seu arxiu fotogràfic. Es pot visitar cada dia de 15.30 a 17.30 h.

‘Lenguaje’ / Exposició

L21 Gallery (c/ Gremi de Ferrers, 25. Palma) / Fins al 27 de març

L21 presenta amb gran il·lusió ‘Lenguaje’, que serveix com a clausura del pròleg iniciat amb la performança de Joan Morey en el tancament de l’antic espai de la galeria del carrer de Sant Martí. La mostra inclou treballs de Wilfredo Prieto, Álvaro Gil, Ian Waelder, Marlena Kudlicka, Pedro Barateiro, Valerie Krause, Pep Vidal, Daniel Steegman Mangrané, Nuria Fuster, Jonathan Meese, Bel Fullana, Rasmus Nilausen, Rafa Forteza, Joan Morey, Alejandro Leonhardt, Abdul Vas i Secundino Hernández.

‘Des[cos]ificades’ / Exposició

Claustre de Sant Domingo (av. de les Germanies, s/n) / Fins al 14 de gener

‘Des[cos]ificades’ és una exposició fotogràfica de Gema Domínguez i Christian Ponce. És una acció feminista que utilitza la fotografia com a eina per a la transformació personal i col·lectiva d’unes dones, Nosaltres. Peludes, cridaneres, celulítiques, sudakas, passionals, gitanes, insubmises, excessives, grotesques, grosses, despentinades, desvergonyides, sobiranes, impertinents, flaques, irreverents, gojoses... coma protagonistes de l’alliberament de les normes que dicten i construeixen els estereotips hegemònics.

‘La caverna’ / Exposició

Sa Quartera Centre d’Art (plaça de la Quartera, s/n. Inca) / Fins al 18 de gener

L’obra de Tomeu Coll es caracteritza per la mescla d’elements figuratius -on destaquen la figura humana i elements geomètrics plens de simbolisme- sobre fons abstractes on predominen sempre les tonalitats ocres. La seva temàtica es mou molt sovint entorn de la societat i cerca establir un diàleg, a vegades crític, amb l’espectador.

‘Els Tretze de na Pola’ / Exposició

Casal Son Tugores (Alaró) / Fins al 15 de gener

El Casal Son Tugores acull l'exposició ’Els Tretze de na Pola’, de Rafa Forteza, fruit d'una col·laboració entre l'Associació de Dimonis d'Alaró i l'artista Rafa Forteza resident a la localitat. Amb aquest títol es presenten els tretze nous vestits de la nova colla dels Dimonis d'Alaró inspirats en el misteriós Avenc de na Pola.

'Immersió' / Exposició

Lluc Fluxà. Espai H.C. (plaça de la Cavelleria, 4. Palma) / Fins al 3 de febrer

Lluc Fluxà. Espai H.C. presenta l'exposició 'Immersió', de Josefina Pino, en la qual la mar és la protagonista. Josefina Pino, nascuda a Felanitx, i de formació autodidacta, actualment viu entre Viena i l'illa de Mallorca. En aquesta mostra la mar està representada de manera agitada, regirada. En les seves aigues, s'hi troben figures, banyistes que juguen amb les onades o bé lluiten per mantenir-se surant. La mostra està formada per una sèrie de 'collages' (tècnica mixta) sobre tela, pintures i la instal·lació 'Fons Marí' (2016) a la piscina de l'Espai H.C. Els materials emprats són cartó, guix, acrílic i gravats reciclats.

‘Ming. L'imperi daurat’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 19 de febrer

Arriba al CaixaFòrum, des del Museu nacional de Nanjin, aquesta exposició sobre una de les dinasties més importants de la Xina imperial, que hi governar durant més de tres segles. Al llarg dels pròxims tres mesos, les persones interessades en l'univers imperial de la Xina antiga tenen una cita amb aquest ampli mostrari format per més de 100 peces, entre articles tèxtils, de ceràmica, pintura i orfebreria, entre d'altres, i que situen el context precís per poder comprendre millor la transcendència històrica de l'art, la literatura i la cultura d'aquest període.

'Trans-Estàtua' / Exposició

Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma) / Fins al 8 de gener

L'exposició 'Trans-Estàtua', d’Ana Laura Aláez, està formada per 'Trajectòria' ('like gold and faceted #1'), una peça d'alumini i barra d'acer inoxidable que penja del sostre, just devora de la sala Gabinet; cinc maquetes de les peces de la sèrie 'Trajectòria', que mostren xapes doblegades i aixafades a petita escala (quatre de les quals han estat realitzades en una mida més gran per Ana Laura Aláez); i el vídeo 'Trans-Estàtua', realitzat a la mateixa sala expositiva amb la ballarina Amèlia Llop.

'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' / Exposició

Fundació Pilar i Joan Miró (carrer de Joan de Saridakis, 29. Palma) / Fins al 19 de març de 2017

La nova exposició 'Joan Miró. Mirades a la col·lecció' selecciona una part important del fons de l’artista provinent de la col·lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, de col·leccions privades i del Govern de les Illes Balears. 146 obres de les dècades dels seixanta als vuitanta que ens introdueixen en l’univers creatiu de l’artista. Una mostra representativa en la qual es descobreix un Miró transgressor, més experimental que en èpoques anteriors. Una visita a l'exposició permet apreciar diferents àmbits creatius: la concepció del paisatge, l'influència de l'expressionisme americà, la proximitat a la cal·ligrafia oriental i l'ús quotidià d'objectes.

'Antoni Vives Escudero (1859-1925) col·leccionista, arqueòleg i acadèmic' / Exposició

Museu de Menorca (plaça del Pla del Monestir, s/n. Palma) / Fins al 8 de gener de 2017

El Museu de Menorca inaugura aquesta mostra que vol posar en valor la figura d'aquest menorquí pioner en camps com la numismàtica i la investigació històrica. El menorquí Antoni Vives Escudero va reunir una de les millors col·leccions d’objectes arqueològics i es va dedicar de manera incasable a la investigació en els àmbits de l’arqueologia i la numismàtica. Després de la seva mort, la seva vídua va cedir al Museu de Menorca part de la seva col·lecció, que contenia, entre d’altres,  molts objectes procedents de Menorca, bé fruit de les seves excavacions arqueològiques a l’illa, bé gràcies a donacions o compres. En aquests col·lecció hi havia també objectes de procedència molt diversa, assíria, egípcia, grega, ceràmica xinesa, cartografia, monedes islàmiques... Peces que ens donen una visió de les inquietuds del nostre protagonista.

‘Baltasar Porcel: Mallorca, Barcelona, el món’ / Exposició

CaixaFòrum (plaça Weyler, 3. Palma) / Fins al 8 de gener de 2017

Un recorregut per l’obra d’un dels escriptors mallorquins més universals: Baltasar Porcel (Andratx, 1937 - Barcelona, 2009). En aquesta exposició es presenta una visió contemporània dels grans temes de la literatura i el periodisme en una exposició de gran impacte visual: el lligam amb la terra, la pirateria i el contraban, l’emigració mallorquina a Cuba, la lluita pel poder, les entrevistes amb grans figures del segle XX i molt més. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 20 h, i diumenge i festius d’11 a 14 h.

Col·lecció Yera / Exposició

MACE (R. Narcís Puget, s/n. Dalt Vila. Eivissa) / Fins al 9 d’abril de 2017

La col·lecció Yera, iniciada per Mariano Yera el 1999 i dirigida per la seva filla Natalia, està centrada en la pintura espanyola contemporània de la segona meitat del segle XX. Recorre un poc més de mig segle de la història pictòrica espanyola a través d’unes cent cinquanta obres de seixanta artistes. Aquesta col·lecció és una feliç trobada entre el món de l’empresa i l’art, una necessària col·laboració que assegura la supervivènca de la creació i contribueix a fomentar el coneixement i gaudir de nous llenguatges artístics.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF