Cultura 10/05/2021

ProMúsics denuncia que hotels i agències d'espectacles els demanin "preu covid"

Amb la reactivació del sector turístic, alguns músics ja han rebut ofertes de contractes, però amb una rebaixa de salari

1 min
Imatge del logo de l'associació ProMúsics.

PalmaL'associació de músics professionals de Mallorca, ProMúsics, denuncia que algunes agències d'espectacles i diversos hotels estan sol·licitant “preu covid” als músics que habitualment contracten per a la temporada d'estiu. Els volen pagar menys, rebaixant el caixet habitual, que ha estat congelat durant els darrers 10 anys, segons apunten des de l'associació.

Isis Montero, la presidenta de ProMúsics, assenyala que ja són "uns quants els músics que s'han queixat del mateix": "Pareix que el sector turístic s'està reactivant, i que algunes agències i hotels ja es posen en contacte amb els músics que contractaven sempre per tal de tenir-los de nou al seu establiment. Però els demanen una rebaixa del caixet que consideram que és inadmissible, tenint en compte que no podíem fer feina".

Des de ProMúsics mostren un rebuig total cap a aquesta demanda del "preu covid" i conviden als que el demanen a "entendre la situació tan extrema" que viuen els músics i a "recapacitar". "No feim feina de manera regular des que va acabar la temporada 2019. La majoria no hem pogut accedir a cap mena d'ajuda, perquè no ens han donat d'alta en Règim d'Artistes", expliquen. Per aquest motiu, reclamen que els salaris siguin els de 2019.

Es mostren molests amb la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), amb la qual esperen una reunió des del 8 de març.

stats