Dos projectes liderats per entitats de Balears, seleccionats per l'Euroregió Pirineus Mediterrània

És la primera vegada que l'Arxipèlag lidera dos dels vuit projectes seleccionats 

La convocatòria de projectes culturals euroregionals que atorga l’Euroregió Pirineus Mediterrània ha seleccionat per primera vegada al llarg dels nou anys d’existència dos projectes liderats per entitats de les Illes Balears.

Després d’una deliberació que reuní a Perpinyà tant tècnics com representants polítics dels tres territoris el passat 28 de novembre, foren seleccionats vuit projectes en la modalitat euroregional i cap en la modalitat europea.

Els dos projectes liderats per entitats culturals de les Illes Balears, escollits per la Comissió de Cultura, són d'una banda  InterMedit, liderat per l’Associació d’Amics del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera i de l'altra  La cultura oral dels paisatges agraris de l’Euroregió, projecte liderat pel Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.

El Govern de les Illes Balears, que participa en la Comissió de Cultura de l’Euroregió a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ve fent una aportació econòmica per al seu funcionament des de l’any 2012. Enguany aquesta aportació ha estat de 40 mil euros, pràcticament idèntica a la de la resta dels territoris de l’Euroregió, tenint en compte la seva menor densitat i impacte cultural i demogràfic. D’aquesta manera es vol posar en valor el compromís de la Conselleria, a través de la Direcció General de Cultura, envers l’aposta per la cultura i la seva projecció exterior que suposa l’Euroregió Pirineus Mediterrània.
 
Per tal d’enfortir la cooperació cultural, l'Euroregió Pirineus Mediterrània, de la qual forma part el Govern de les Illes Balears, va llançar per novè any consecutiu una nova convocatòria de projectes, amb una dotació financera de 170.000 euros, a distribuir entre qualsevol disciplina o expressió artística.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF