SETÈ ART

Els professionals del cinema i l'illa s'uneixen a l'Evolution! Mallorca

El festival internacional arriba a la cinquena edició, que inclourà la presència del director Danny DeVito, que serà l'encarregat d'obrir el certamen el proper 3 de novembre

Més de 70 produccions audiovisuals, la majoria de les quals són estrenes a l'estat espanyol, es projectaran en la cinquena edició de l' Evolution! Mallorca International Film Festival, que s'inaugura el proper dijous 3 de novembre al Principal de Palma i que inclourà la presència de l'actor i director Danny DeVito, el qual rebrà l'Evolution Honorary Award en homenatge de tota la seva carrera cinematogràfica, i s'allargarà fins al dissabte 12 de novembre, quan s'entregaran els guardons del festival al mercat gastronòmic de Sant Joan.

En total, 17 films que entren en concurs, 15 documentals, 30 curtmetratges i 12 vídeos musicals es presentaran a diferents espais culturals com el museu Es Baluard, CineCiutat, el teatre Principal, Rialot Living, Port Adriano i el mercat gastronòmic de Sant Joan.

Cal destacar la preestrena de la pel·lícula 'El Destierro' del director espanyol nominat al Goya Arturo Ruiz Serrano, que es farà en la inauguració del festival, on també assistiran els actors protagonistes Joan Carles Suau, Eric Francés i Monika Kowalska. Aquest film va ser rodat entre Madrid, Àvila i Mallorca i ha estat coproduït per Diana de la Cuadra i els mallorquins Toni Bestard i Marcos Cabotà. Tots tres van fundar el 2013 la productora Strange Friends Film.

Enguany, segons ha explicat la directora del festival, Sandra Seeling, han rebut per primera vegada una subvenció de 13.000 euros per part de l'Institut d'Estudis Balearics, a través de la Illes Balears Film Comission.

Estrenes i tallers

Danny DeVito serà present en l'estrena europea del curtmetratge 'Curdmudgeons', que ha protagonitzat i produït juntament amb els seus fills Lucky i Jake. Tant Danny com Jake assistiran a una taula col·loqui que es farà posteriorment a la projecció del curt al CineCiutat. Finalment, l'actor novaiorquès mantindrà un darrer encontre amb els espectadors el dissabte 5 de novembre en la projecció de la pel·lícula 'La guerra de los Rose', inclosa en la secció Cine amb Cotxe, al Port Adriano.

Es Baluard col·labora enguany amb el festival i presenta el 'Producers Club', una trobada entre professionals que pretenen facilitar l'intercanvi d'experiències i projectes tant d'experts internacionals com locals de la indústria cinematogràfica. A més, el museu contemporani acollirà la secció del festival Arte & Cine, amb la projecció de la pel·lícula 'The Key to Dalí', del realitzador mallorquí David Hernández.

Per altra banda, també hi haurà projeccions en realitat virtual, presentades per Vrand, i taller de càstings i promoció d'actors, que serà impartit per Mireia Juárez, directora de càsting del film 'El Olivo', d'Icíar Bollaín, i 'Truman', de Cesc Gay, entre d'altres.

El festival tancarà el 12 de novembre amb la gala, en la qual  s'entregaran els guardons al mercat gastronòmic de Sant Joan, entre els quals hi ha l'Evolutionary Island Awars, la millor pel·lícula filmada a les Balears, i l'Evolution Award al millor professional novell.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF