Cultura 09/06/2011

"Si un producte aconsegueix inspirar el públic ve al festival"

Creador El Flash era l'eina amb què podia muntar pel·lícules quan va sortir de l'escola de cinema. I va ser l'excusa inicial d'un festival que s'alimenta del present i mira al futur

E.s.
1 min

Com s'explica l'èxit del festival?

Creiem que una de les claus de l'èxit és la programació, sempre hem volgut fer el festival al qual ens agradaria assistir com a públic. L'altra és l'assumpció de riscos, per aportar coses noves en cada edició i no quedar estancats.

Què no té cabuda a l'OFFF?

Per ser-hi no cal ser digital ni pertànyer a cap disciplina concreta. El requisit és aportar alguna cosa nova al disseny. El producte aconsegueix inspirar el públic?, provoca reacció? Això ja el fa vàlid per al festival.

Quin és l'estat de salut creatiu del país?

No tenim res a envejar a ningú. Al festival hi ha una presència nombrosa d'artistes de Barcelona i quinze convidats (d'un total de cinquanta) són d'aquí. Som en una ciutat ideal, sempre mantindrem la mirada fresca i les ganes de fer coses. A més tenim una cultura molt particular, que fa que es reconegui el producte i el seu país d'origen.

Per què aposta l'edició del 2011?

La primera aposta ha estat tornar a Barcelona, on esperem quedar-nos-hi temps. Com a treball destacaria el d'Ignore, el col·lectiu de l'Atelier OFFF ha convertit el festival en una pel·lícula. També recomanem els títols de crèdit de Postpanic. La presentació de dissabte serà èpica.

stats