MÚSICA

Per primera vegada una dona agafarà la batuta de la Simfònica

La mexicana Alondra de la Parra farà part de la nova temporada de l'Orquestra, que n'ofereix un avanç aquest dijous

L' Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha fet aquest dijous un avanç de la programació de la nova temporada d'abonament, en la qual destaca la participació com a directora convidada –i per primera vegada en la història de la Simfònica, una dona– la mexicana Alondra de la Parra. També com a novetat cal esmentar la introducció d'un nou programa de música destinat a lactants i nadons, inclòs dins el programa social de l'Orquestra.

Durant la temporada 2017/2018, la Simfònica té previst fer entre 60 i 70 concerts, en els quals el violí serà l'instrument per excel·lència de la nova campanya. Així ho ha assenyalat en roda de premsa la consellera de Cultura, Fanny Tur; el gerent de l'OSIB, Pere Bonet, i el director artístic de la Simfònica, Pablo Mielgo.

"Cal subratllar que l'Orquestra, també per primera vegada dins la temporada, actuarà a totes les Illes Balears", ha remarcat Tur. Els concerts de temporada d'abonament tindran línies temàtiques com 'El violí', 'Els nostres solistes', la 'Trobada de compositors. Festival Illes Sonores' i 'El barroc i el classicisme', per això l'Orquestra prepara un repertori molt ampli que englobarà tota la història de la música i que inclourà estrenes i noves creacions.

A la temàtica d''El violí', hi participaran part dels millors violinistes internacionals del moment, com Benjamin Schmid, Francisco Fullana, Frank Peter Zimmerman, Guiliano Carmingola i la virtuosa Sayaka Shoji.

Pel que fa al festival Illes Sonores, s'interpretaran obres del compositor en residència Antoni Parera Fons, però també d'autors com Penderecki, entre d'altres, amb la intenció de "potenciar la part d'investigació de compositors també de l'àmbit lingüístic català", ha indicat la consellera.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF