RUTES

La Ruta Cultural Europea Ramon Llull s'ha presentat a Brussel·les

Amb aquesta proposta es vol donar a conèixer la figura del beat i estendre'n el llegat a diferents països

El Parlament Europeu ha rebut aquest dimarts la presentació de la Ruta Cultural Europea Ramon Llull, que ha estat promoguda per representants polítics de les Balears. Amb aquesta proposta es vol donar a conèixer i potenciar la figura de Ramon Llull i estendre el llegat del beat a través del recorregut per diferents països.

La presentació de la ruta s'ha fet a parlamentaris europeus, delegacions dels països per on transita la ruta i el cap de gabinet del president del Parlament Europeu.

L'Itinerari Cultural Europeu és un distintiu atorgat pel Consell d'Europa a aquelles rutes, recorreguts o trajectes que engloben valors culturals, socials o històrics transcendentals per a Europa i que han de ser conservats. Així, la figura de Ramon Llull, segons els impulsors d'aquesta candidatura, passaria a integrar la llista de 36 itineraris que actualment Brussel·les té reconeguts.

L'amplitud europea de la figura de Ramon Llull permet suggerir aquest extens itinerari de caràcter europeu i transfronterer i que podria incloure territoris d'Espanya, França, Itàlia, Alemanya i Xipre, a més d'altres zones de Turquia, Algèria, Tunísia i Israel.

Els passos a seguir que s'han presentat a les instàncies europees són els d'elaborar l' avantprojecte de la Ruta Ramon Llull del Consell d'Europa, document base per a l'elaboració del projecte corresponent amb la participació dels territoris que s'hi impliquin; comptar amb la Universitat de les Illes Balears per crear una xarxa de col·laboració entre les diverses universitats dels territoris participants; crear un Consell Assessor amb lul·listes, experts en turisme i en gestió cultural, a més de representants de la Universitat de les Illes Balears, del Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona, Raimundus Lullus Institut, Universitat de Freiburg i Studia Lulliana; establir un Comissionat, (amb dos vessants: un de gestió i un altre de científic, cultural i turístic) per a la consecució de la Ruta Europea Ramon Llull; establir contactes amb l'Institut Europeu dels Itineraris Culturals amb seu a Luxemburg i preparar un cronograma de treball.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF