Cultura 08/08/2017

Els premis Mallorca de Creació Literària 2017 ja tenen jurat

El tribunal és més nombrós enguany, ja que s'hi ha sumat la categoria d'Assaig

Ara Balears
1 min
Com a novetat enguany hi haurà la categoria d'Assaig

PalmaEl Consell de Mallorca ha seleccionat els membres del jurat dels premis Mallorca de Creació Literària 2017.

La Direcció insular de Política Lingüística del Consell ha estat l'encarregada de designar els 15 membres que decidiran els guanyadors d'enguany.

  • El jurat dels premis de Narrativa que presideix Maria Antònia Oliver està format per Joan Francesc Mira, Sebastià Perelló, Esperanza Campos i Sebastià Alzamora.
  • El de Poesia, presidit per Lucia Pietrelli, està integrat per Jaume C. Pons, Mireia Calafell, Josep Piera i Joan Perelló Ginard.
  • I, finalment, el d'Assaig, el presideix José Carlos Llop i té com a membres del jurat Montserrat Garrich, Antònia Morey, Joan Miralles i Ferran Suay.

Com a novetat, el jurat és més nombrós aquest any, ja que s'ha sumat una categoria nova als premis Mallorca 2017, la d'Assaig, que s'atorga a obres relacionades amb commemoracions o efemèrides d'interès cultural o filològic o que contribueixin a donar a conèixer, aprofundir o difondre els valors culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de Mallorca.

El premi en metàl·lic per a aquesta convocatòria és de 200.000 euros, quantitat que el converteix en un dels millor dotats en català en aquesta categoria.

A més, a part de la quantitat assignada a cadascun dels premis (25.000 euros a Narrativa, 15.000 euros a Poesia i 20.000 euros a Assaig), enguany el Consell destinarà 30.000 euros a l'edició i la promoció de les obres premiades i dels autors guanyadors, a raó de 10.000 euros per continuar amb la línia iniciada en l'edició de 2016.

stats