Cultura 19/09/2017

Un diputat del PP valencià demana la suspensió d'un concert per "la seva ideologia pancatalanista"

L'actuació de Pep Gimeno, 'Botifarra', s'inclou en la celebració del Dia Europeu de les Llengües

Ara
1 min
Pep Gimeno Botifarra en el seu recital al Feslloch.

ValènciaEl diputat al Congrés i secretari general del Partit Popular de Torrevella, Joaquín Albadalejo, ha demanat a l'ajuntament d'aquesta ciutat del Baix Segura que no cedeixi un espai municipal per a l'actuació del cantant de Xàtiva (Costera) Pep Gimeno, 'Botifarra', perquè considera l'acte "d'ideologia pancatalanista". El recital, que està organitzat pel la conselleria d'Educació i tindrà lloc el 26 de setembre amb motiu de la celebració del Dia Europeu de les Llengües, també inclou l'actuació d'un grup local d'havaneres i del grup de folk valencià Carraixet.

Tal com recull el diari digital 'Alicante Plaza', Albadalejo ha justificat aquesta petició perquè considera que l'actuació de Gimeno, que estarà acompanyat del músic magrebí Ahmed Touzani, s'inclou en una estratègia del conseller d'Educació, Vicent Marzà, d'"imposar la seva ideologia, la del pancatalanisme, en un territori que considera hostil". El diputat ha sol·licitat al consistori que no faciliti "aquest intent de rentat de cervell catalanista als xiquets i xiquetes i que no cedeixi locals municipals".

"Suport" al referèndum català

Albadalejo també ha denunciat que els actes se celebraran "a sis dies de l'1 d'octubre, de manera que envien un missatge de suport a l'independentisme català emparats en artistes que senten i defenen la nostra terra com un tros de Catalunya".

Tot i que en aquesta ocasió Albadalejo no ha compartit al seu compte de Twitter la seva oposició a la celebració del recital, sí que és habitual que mostri en aquesta xarxa social les seves crítiques a les polítiques de normalització lingüística dutes a terme pel govern valencià de PSPV i Compromís.

stats