MÚSICA
Cultura 15/11/2012

El pop com a catarsi de Lidia Guevara

Lidia Guevara es va endur dilluns el premi ARC a l'artista revelació, concedit per votació popular. La cantautora agrairà el suport dels seus seguidors amb dos concerts acústics a l'Hospitalet de Llobregat.

Xavier Cervantes
2 min
Lidia Guevara està preparant les cançons del segon disc.

BARCELONA.L'Associació de Promotors, Representants i Mànagers de Catalunya va concedir dilluns els premis ARC. Un jurat va escollir els guanyadors de totes les categories menys la de l'artista revelació, triada per votació popular. Els seguidors de Lidia Guevara (Barcelona, 1982) es van mobilitzar i van fer que la cantautora s'imposés a Txarango, Carlos Sadness, The Penguins Reggae per a Xics. Per agrair-los el suport, Guevara oferirà dos concerts acústics a la sala Oncle Jack de l'Hospitalet de Llobregat els dies 14 i 15 de desembre.

El premi ARC arriba quan Guevara està començant a compondre les cançons del seu segon disc i després d'un any en què ha defensat en directe l'àlbum Memoria de elefante (2011). "Professionalment he tingut moltes alegries, però en l'àmbit personal la vida no m'ha somrigut", recorda Guevara, que fa uns mesos va perdre el seu germà. "He tingut una desgràcia familiar increïble que ha fet trontollar els meus fonaments com a persona, i això es reflectirà en el pròxim disc, que serà més introspectiu encara", diu.

Guevara és una cantant confessional que compon "com a teràpia". "Fer cançons és una catarsi, una manera de treure sentiments que m'ofeguen", explica. En directe, per equilibrar "el fort contingut emocional de les lletres", aquesta admiradora de Suzanne Vega i els Beatles que també escolta Johnny Cash i Nacho Vegas, xerra entre cançó i cançó. "M'agrada interactuar amb el públic. Sóc bastant parlautora . Sempre presento les cançons i faig alguna broma perquè no vull que la gent surti dels concerts amb ganes de tallar-se les venes", comenta.

Guevara no ho fa sola. El primer disc el va enregistrar a partir d'unes "cançons nues", però ara treballa amb una banda formada per Miki Santamaria (baix), Jordi Bastida (guitarra), Salva Toscano (bateria) i Andreu Cañadell (teclats). "Són uns músics increïbles que han estudiat a l'Esmuc i que fan que les cançons creixin", diu.

Cançons en català

De moment Guevara compon en castellà, tot i que té un parell de peces en català: Fora de joc (que va cantar a La Marató de TV3 ) i una versió de Nadie como tú . "Alguns seguidors em demanen que faci més cançons en català, perquè els agrada molt, i m'ho estic plantejant", explica.

stats