Les poetesses, protagonistes de la segona edició de Literanit

El festival pel foment de la lectura serà aquest dissabte i Laia Malo en serà la pregonera 

Torna Literanit, sota el lema 'La cultura no s'atura', dissabte dia 26 de setembre. Aquesta serà la segona edició del festival interdisciplinari nocturn promogut per la Institució Francesc de Borja Moll per al foment de la lectura, una iniciativa que té com a objectiu dur el gaudi de la lectura i l’expressió artística a llocs poc habituals com bars, transport públic, carrers i museus –a més de les llibreries, que en serien l’àmbit natural– mitjançant una programació en la qual s’alternaran activitats com recitals poètics, concerts i performances. A més, la festa de la lectura incorpora en la seva programació un conjunt d’activitats digitals i s’estén a Palma, Inca i Barcelona.

Si l’any passat incidia en la multiculturalitat, enguany, coincidint amb l’Any Maria Antònia Salvà, el protagonisme recaurà en la figura de les poetesses. Per això, l’encarregada d'inaugurar les activitats serà Laia Malo en un acte al Casal Solleric (19 h) que inclourà actuacions de Jansky i Oliva Trencada. La programació de Literanit 2020 inclou recitals poètics a càrrec de poetesses (Paula Enseñat, Ana Martí, Joana Abrines), concerts en petit format (Alba Casaramona & Joan Berenguer, Juanjo Monserrat, Mariona Forteza, Marga Rotger), performances (Random), homenatges (Miguel Ángel Velasco) i activitats en línia, com la projecció del documental Som elles, centrat en la producció poètica mallorquina d’autoria femenina.

Literanit ha centrat la imatge de l’edició d’enguany en la figura al·legòrica de les oronelles, ocell que apareix a l’obra de Maria Antònia Salvà i que, en relació amb el  foment de la lectura, vol expressar una idea central: llegir ens fa lliures. A conseqüència dels esdeveniments succeïts els darrers mesos a causa del covid-19, el sector cultural es veu obligat a fer un esforç per reinventar els formats i l’estratègia comunicativa. Malgrat les circumstàncies, els treballadors del sector cultural (gestors, actors, músics, escriptors, etc.) creim en la possibilitat –i necessitat– de dur a terme la nostra feina en condicions de seguretat per a tothom. En la situació actual, Literanit es regularà amb la normativa vigent. Els aforaments seran limitats i serà imprescindible l’adquisició prèvia d’entrada (gratuïta). Es mantindrà la distància de seguretat, es disposarà de gels hidroalcohòlics per al públic i serà obligatori l’ús de mascareta durant tot l’esdeveniment.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF