Cultura 28/02/2013

Els poderosos es reuneixen al club 'Bildelberg', a la Sala Muntaner

L.s.
2 min
Els protagonistes de Bildelberg.

Barcelona.L'any 2010, en un hotel de Sitges, es van reunir les 130 persones més poderoses del món. Es tractava de la conferència anual del Club Bilderberg, una associació elitista i envoltada de secretisme que -es creu- decideix guerres, fallides i bombolles. Hi solen acudir els líders empresarials, polítics i intel·lectuals de tot el món i les reialeses europees. A partir d'avui, cada nit, a la Sala Muntaner el poder l'ostenta el públic. Són el Bildelberg Club Cabaret .

Oriol Grau i Toni Orensanz són els culpables d'aquesta reunió d'urgència que posa l'espectador en la tessitura d'haver de prendre decisions compromeses d'efectes devastadors a escala internacional, com ara on s'ha d'invertir el capital o quin país s'ha d'arruïnar abans. "És una paròdia, però no fem concessions amb els poderosos", afirma Grau. En un exercici de fregolisme, ell, Fermí Fernández i Paloma Arza interpreten fins a 20 personatges, que són els conductors i ponents de la reunió. L'espectacle, basat en fets reals -"no sabem si tot el que diem és cert, però ho hem llegit", garanteix Grau-, tracta temes seriosos però amb un to de cabaret: els actors trenquen la quarta paret des del principi i el muntatge inclou números musicals amb cançons originals a ritme de twist, xarleston, country i tango.

La Sala Trono ocupa Barcelona

Bildelberg és una producció de la tarragonina Sala Trono. Es va estrenar la temporada passada i se'n van fer 50 funcions. "És l'obra que més èxit ha tingut", assegura el director del teatre, Joan Negrié. A causa de les retallades públiques, la sala es va plantejar el tancament el 2012. Van decidir, com a mínim, celebrar enguany el desè aniversari fent produccions pròpies, que han sigut un èxit. Una carambola fa coincidir a Barcelona, a més de Bildelberg , El don de las sirenas a la Sala Beckett i Red Pontiac al Poliorama. "La crisi pot ser un revulsiu", diu Negrié.

stats