La plataforma de suport a Hasél fa una crida a no aturar "l'acció combativa" per demanar la llibertat del raper

Els CDR convoquen una manifestació per a aquest vespre a Barcelona

ARA
2 min
Manifestació a Barcelona contra l'entrada a presó de Pablo Hasél el passat 16 de febrer . Manolo Garcia

BarcelonaLa Plataforma Llibertat Pablo Hasél ha fet una crida a "l'acció combativa" de les persones que acudeixen a les manifestacions per demanar la llibertat del cantant i raper. En aquest sentit, demanen que s'assisteixi a les assemblees i convocatòries que hi haurà els dies vinents per "organitzar la ràbia", ja que consideren que no se'ls pot recloure a casa i que la inacció els condemni davant el que fa "l'Estat criminal".

En el marc d'una roda de premsa al davant del Centre Penitenciari Ponent, on està pres Hasél, la seva advocada, Alejandra Matamoros, ha lamentat la campanya de desprestigi contra el raper després de la seva detenció dilluns passat. Ha recordat que la condemna per agredir un policia local de Lleida no és ferma i ha assegurat que la seva entrada a presó sí que es deu als delictes d'opinió per les lletres de les seves cançons i no per altres penes que, ha dit, encara no són fermes. Per a Matamoros, aquesta campanya es deu al fet que l'Estat vol desviar el focus mediàtic de la llibertat d'expressió, per la qual s'estan manifestant "milers de persones cada dia".

Segons la plataforma de suport a Pablo Hasél, les manifestacions dels últims dies per demanar la llibertat del raper han obligat l'Estat a mostrar la seva "autèntica cara", la més "terrorista i violenta", a través dels aparells policials i mediàtics. Asseguren que estan disposats a mostrar al món sencer que són capaços "d'ofegar qualsevol convocatòria democràtica i crítica".

Els CDR convoquen una manifestació per a aquest vespre a Barcelona

Després que diferents CDR hagin difós per xarxes la convocatòria d'una nova manifestació contra l'empresonament de Hasél a les 19 h del vespre a l'Arc de Triomf de Barcelona, avui serà la setena nit consecutiva de protestes als carrers de Barcelona. També ha fet una crida a assistir-hi el canal de Telegram La Partida Final, que aquesta última setmana ha convocat o s'ha sumat a diferents protestes arreu del país.

stats