Agenda cultural
Cultura 30/04/2021

Oques Grasses i el festival D'A: 10 propostes per al cap de setmana

Concerts, cinema, dansa i fotografia, entre les propostes per dissabte i diumenge

ARA
1 min
Els Oques Grasses en una fotografia promocional del disc Fans del sol.

BarcelonaAquesta setmana acaba el Sismògraf, el festival de dansa d'Olot, i arrenca el D'A Film Festival. Aquí us deixem 10 propostes culturals per a aquest cap de setmana.

1.

Fira de Titelles de Lleida

La 32a Fira de Titelles de Lleida arrenca aquest divendres amb una edició pensada per oblidar la pandèmia. Durant tot el cap de setmana, Lleida acollirà propostes per a grans i petits com el divertidíssim Variations de Di Filippo Marionette o l'espectacular Kujira, la història d'una cria de balena blava que canta contra el canvi climàtic i que dirigeix Bernat Vallvé.

Fins diumenge als diferents teatres i escenaris de Lleida.

2.

L’obra de Carles Baguer al Liceu

Després de diverses investigacions sobre els manuscrits conservats a l’Arxiu de Música de Montserrat, s'ha pogut descobrir que allò que es pensava que era la partitura íntegra de La principessa filosofa de Carles Baguer només inclou l’obertura original i que els altres materials formaven part de La confusione della somiglianza, o siano I due gobbi, de Marcos Portugal. Ara el Liceu recupera totes dues obres amb el flautista Marzio Conti i els estudiants de l’Esmuc.

Divendres a les 19 h.

3.

'¡Viva!' al Mercat de les Flors

El ballarí i coreògraf Manuel Liñán, Premio Nacional de dansa 2017, estrena ¡Viva! al Mercat de les Flors. L'espectacle és una reivindicació a la llibertat més enllà dels rols de gènere i hi apareixen set ballarins amb estètica femenina i vestit de flamenca.

Fins aquest diumenge.

4.

Els laberints òptics d'Escher, al Museu Marítim

L’art òptic de l’artista holandès Maurits Cornelis Escher arriba al Museu Marítim en una mostra comissariada per Mark Veldhuysen i Federico Giudiceandrea. L’exposició reuneix més de 200 obres plenes d'il·lusions òptiques i surrealisme.

Fins al 26 de setembre.


5.

'Puede que haya maneras de acercarnos' al Sismògraf

Després de quatre setmanes omplint de dansa tots els racons de la Garrotxa, el festival Sismògraf arriba a la seva fi amb Puede que haya maneras de acercarnos. Aquesta peça de 60 minuts és un muntatge de Lara Brown que recull trobades i balls a través de la música.

Diumenge a les 12 h i les 18 h.

6.

'Galatea' al TNC

El TNC porta a la Sala Petita l’obra de Josep M. de Sagarra encapçalada per una domadora de foques que treballa en un circ just abans de la guerra. Sota la direcció de Rafel Duran, Míriam Iscla es posa en la pell de la protagonista que dona nom a l’obra. Amb interpretacions de Nausicaa Bonnín, Roger Casamajor, Anna Azcona i Borja Espinosa. 

Fins al 23 de maig a la Sala Petita.

7.

'La violència il·lustrada' a La Virreina

Per primera vegada arriba de forma exhaustiva a Barcelona l’obra del poeta experimental i creador visual italià Nanni Balestrini. La mostra recull la trajectòria artística, política i editorial de l’artista. L’exposició planteja quatre recorreguts dividits en les diferents etapes de Balestrini.

Fins el 23 de maig a La Virreina.

8.

'Siberia' al D’A

El festival de cinema d'autor D'A projecta Siberia, que és la sisena col·laboració entre el director Abel Ferrara i l’actor Willem Dafoe. A l’obra, Dafoe interpreta l’alter ego de Ferrara, que emprèn un viatge introspectiu on s’enfrontarà als seus dimonis.

Divendres i dissabte al Renoir Floridablanca i a Filmin.

9.

'Earwig y la bruja'

L’Estudi Ghibli estrena la seva primera obra en animació CGI, Earwig y la bruja. L’obra, dirigida per Gorô Miyazaki –fill del conegut fundador de Ghibli, Hayao Miyazaki– segueix la vida d’una nena òrfena que és adoptada per una bruixa i un dimoni.

A partir de divendres als cinemes.

10.

Oques Grasses a Girona

Un dels plats forts i a la vegada clausura del festival Strenes de Girona és la doble actuació aquest diumenge d'Oques Grasses. En aquesta ocasió, el grup osonenc aprofitarà per avançar algunes peces del seu cinquè disc, que veurà la llum a finals de maig.

Diumenge a les 17 h i les 20 h.

stats