Agenda cultural
Cultura 16/04/2021

Stay Homas, Klimt i Món Llibre: 10 propostes per a aquest cap de setmana

El Dia Mundial del Circ i les activitats pre Sant Jordi, les cites més destacades

Laura Cañuelo
2 min
Imatge de Bogumer

BarcelonaA una setmana de Sant Jordi comencen les propostes literàries i l'Strenes i el Sismògraf segueixen endavant. Aquí deixem 10 plans per al cap de setmana.

1. Festival literari a Sitges

La primera edició del festival literari de Sitges arrenca aquest divendres. La cita comptarà amb un mercat a la zona del passeig marítim i Terramar amb la participació de 50 editorials independents. El festival també ofereix la possibilitat d'assistir a cicles de debat i les presentacions de llibres com el guanyador del premi Anagrama d'aquest any, Napalm al cor, de Pol Guasch, o Els desperfectes, d'Irene Pujadas i guanyador del premi Documenta.

Del 16 al 18 d'abril.

2. 'Bogumer' al Mercat

La companyia Vero Cendoya passa pel Mercat de les Flors aquest cap de setmana. L'obra explora la idea d'identitat, la manipulació de masses i la dinàmica del poder. Vero Cendoya porta un espectacle inclusiu i intergeneracional ple d'humor i poesia al Mercat.

De divendres a diumenge a la Sala MAC.

3. Kolektivo Konika a Sant Martí

El tercer dissabte d'abril se celebra el Dia Mundial del Circ i l'APCC ha aprofitat l'ocasió per celebrar-ho amb més d'una cinquantena d'activitats. Entre elles La punta de mi nariz, de Kolektivo Konika, i que es podrà veure a l'Auditori de Sant Martí.

Dissabte a les 19 i 20 h.

4. 'Crock of gold: bebiendo con Shane MacGowan'

Després de seguir les vides de Joe Strummer, Keith Richards o els Sex Pistols, Julien Temple ara posa el focus en Shane MacGowan, cantant de The Pogues. Temple segueix la figura de MacGowan, el seu paper en el panorama musical i els seus excessos.

A partir de dijous als cinemes i la Sala Virtual de Cine.

5. Carlos Sadness al Sant Jordi Club

Carlos Sadness actua finalment aquest dissabte al Sant Jordi Club. Després de reprogramar el concert per la pandèmia i complicacions pels límits d'aforament, Sadness presentarà el seu disc Tropical Jesus a Barcelona.

Dissabte a les 17 h i 20.15 h.

6. Un Sant Jordi per als més menuts al CCCB

El CCCB acull una altra proposta literària amb Món Llibre. El festival dedicat als més menuts de casa s'hi podran veure trobades amb autors i il·lustradors i narracions de contes i un recorregut al voltant de figures rellevants en el món de la literatura infantil com Joana Raspall, Antoine de Saint-Exupéry i Josep Maria Folch i Torres.

El 17 i 18 en diferents espais de Barcelona.

7. 'Sandra' a la Sala Beckett

Daniela Feixas presenta Sandra dins del cicle #jotambé. Violències de gènere i estructures de poder de la Beckett. L'obra parla de la violència en la infantesa i compta amb la participació d'Elena Tarrats i Josep Julien.

Fins al 2 de maig.

8. Stay Homas a Girona

El grup nascut durant el confinament arriba a Girona aquest cap de setmana. Stay Homas aprofita el seu pas pel festival Strenes per presentar el seu primer àlbum, Agua.

Dissabte a les 16.30 i les 20 h a L'Auditori.

9. 'Corpus' al Sismògraf

Xavier Bobés passa pel festival d'Olot aquest cap de setmana per presentar Corpus. L'obra fusiona música i espectacle en un viatge entre un home i la seva forma. L'altre protagonista del cap de setmana al festival de dansa és Joan Català. Imperdible.

Divendres i dissabte al Sismògraf d'Olot.

10. Klimt a l'Ideal

L'obra de Gustav Klimt arriba al Centre d'Arts Digitals Ideal. El centre proporciona una experiència immersiva per a l'usuari, que podrà endinsar-se en l'art de l'artista austríac, projectada a través de 1.000 metres quadrats de pantalla.

A partir de divendres.

stats