Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Exposicions i jornades culturals i festives omplen dissabte i diumenge

Segona edició del Memefest al CCCB

Barcelona. 30 de novembre

Dissabte arriba al CCCB el Memefest, la festa del folklore digital i l'humor a internet. Aquesta segona edició abordarà debats actuals que conviden a la reflexió amb xerrades sobre la precarietat econòmica en el món creatiu o sobre el blanqueig que s'ha fet de l'extrema dreta a internet i l'espai que ha trobat a la xarxa a partir de l'humor i els mems. En aquesta edició també hi haurà una Batalla de Mems inspirada en els concursos televisius dels anys noranta.

Portes obertes a la Fabra i Coats i nova edició de The Exploding Fest

Sant Andreu. 30 de novembre i 1 de desembre

La jornada de portes obertes a la fàbrica de creació Fabra i Coats començarà amb visites guiades pels equipaments i altres activitats amb motiu de la Festa Major de Sant Andreu. A la tarda arribarà la cinquena edició de The Exploding Fest, amb la participació de més de 50 artistes de diversos àmbits. Aquest any el festival ret homenatge a Andy Warhol i els seus happenings artístics improvisats.

Zoom Festival

Igualada. Fins a l'1 de desembre

El Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya celebra a Igualada la seva 17a edició amb l'objectiu de difondre i promoure telefilms i apropar a l'espectador aquestes produccions, que només es poden veure a través de la petita pantalla. Durant sis dies, el Zoom Festival acollirà projeccions en concurs, ficció televisiva, debats, presentacions de programes, estrenes, premis i molts convidats. Un festival de la petita pantalla que apropa la televisió a l'audiència. A l'Ateneu igualadí.

Temporada Alta 2019

Girona. 30 de novembre i 1 de desembre

El Festival Temporada Alta proposa d'octubre a desembre més de 80 espectacles de diferents gèneres i disciplines. Dissabte es representaran al Museu d'Art de Girona Kintsugi, de la companyia Impàs, Love, d'Escenaris Especials i Clàudia Cedó, i  A man from Podolsk, de Dmitry Danilov i Oskaras Corsunovas. Diumenge serà el torn de Déjà vu, de la companyia Manolo Alcántara, al Teatre Municipal de Girona.

Most Festival

Priorat. Fins a l'1 de desembre

La 9a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava vol oferir un recull de la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Així mateix, el festival brinda pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment. El Most té la peculiaritat de comptar amb dues seus i, en aquesta segona fase del certamen, les activitats tenen lloc al Priorat.

Fira de Sant Andreu i 28è Concurs de Gossos d'Atura

Torroella de Montgrí. 1 de desembre

La Fira de Sant Andreu a Torroella de Montgrí celebra la seva 626a edició, que abasta un munt d’activitats: mostra comercial, espai d’agricultura tradicional, jocs infantils, visites guiades, la 19a Fira en el Record, la Mostra d’entitats i el 28è Concurs de Gossos d’Atura, entre d’altres.

New York Penelles

Penelles. Fins al 31 de desembre

L'exposició  New York Penelles és una mostra monogràfica sobre l'artista francès Zeso WF, que va participar en la segona edició del  GarGar Festival de Murals i Art Rural, un esdeveniment que té com objectiu difondre la cultura artística en el món rural i valorar, impulsar i donar visibilitat als artistes que treballen en l'espai públic. L'exposició interactiva mostra dos mons paral·lels: la ciutat de Nova York, on l'artista ha residit prop de 12 anys, i Penelles. Tot i ser dos indrets oposats, tenen en comú l’empremta que hi ha deixat l'artista.

Still Beginning - 30a edició del dia sense art

Barcelona. 1 de desembre

El Macba se suma al Dia de la Lluita contra la Sida amb tres activitats culturals i reivindicatives que aborden la malaltia des de diferents perspectives però amb les arts com a forma d'expressió. La proposta de STILL BEGINNING és un programa de set curtmetratges que tracten la problemàtica de l'epidèmia.

Margarida Xirgu: l'actriu i la dona

Blanes. Fins al 31 de desembre

L'exposició  Margarida Xirgu: l'actriu i la dona vol retre homenatge a la brillant trajectòria de l’actriu i redescobrir altres vessants de la seva biografia. S'atura en la seva persona no només com a actriu, sinó descobrint la seva faceta política i pedagògica. A través d’objectes personals, cartes, documents, fotografies i audiovisuals, explora els seus inicis en la professió a l’adolescència, l’exili llatinoamericà i el seu reconeixement internacional. L'exposició té diferents seus a les biblioteques de Blanes, Reus, Lleida i Molins de Rei.

No em va fer Joan Brossa

Mollet del Vallès. Fins al 5 de gener

Al Museu Abelló de Mollet del Vallès s'hi pot visitar l'exposició  No em va fer Joan Brossa, de Cabosanroque, un projecte expositiu d’art sonor que forma part del Programa d’Exposicions Itinerants del Departament de Cultura i que explora la prosa més desconeguda del poeta. Cabosanroque és un duo d'artistes format per Laia Torrents i Roger Aixut que va néixer el 2001 com a col·lectiu musical. L'exposició vol ser un poema transitable que interpreta els paisatges dins la prosa de Brossa i el do de la paraula.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF