La perspectiva de gènere, l’eix de recerca de les noves residències de Casa Planas

El centre d'investigació arriba a la darrera setmana de campanya de micromecenatge

 

Casa Planas obre una nova línia de recerca, en aquest cas centrada en la perspectiva de gènere. El centre d'investigació i cultura contemporània continua ampliant el seu programa Art Investigation Programme. Així arriba aquesta primera edició de 'Residències artístiques d'investigació i producció transdisciplinària sobre gènere'. 

Aquestes noves residències d'investigació, dotades amb 2.000 euros, estan dirigides a artistes, investigadors, comissaris o pensadors sense límit d'edat ni origen. Duraran dos mesos, de l'1 de març al 30 d'abril. La data límit per presentar-hi les candidatures és el 31 de gener. Totes les persones interessades a presentar-hi els seus projectes poden consultar-ne les bases. 

'Casa Planas et necessita': la campanya que ha encetat el centre d'investigació per sobreviure

Des de Casa Planas asseguren que cerquen empènyer "projectes que hibridin disciplines, que estudiïn i abordin polítiques d'igualtat i que tinguin un perfil socioeducatiu". Amb aquest programa, l’espai vol continuar en la seva línia de cuidar i millorar el teixit cultural. Durant aquest any 2021 es preveu continuar amb la línia de recerca New Media, Territori i les del Goethe-Institut, aquestes darreres especialment dirigides a explorar les relacions culturals entre la cultura alemanya i la balear.

L'Art Investigation Programme es va iniciar l'any 2017 per promoure la recerca artística, protegir el teixit cultural de les Illes i despertar de manera innovadora l'Arxiu Planas, i és possible gràcies a les subvencions del Goethe-Institut, l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, l’Institut d'Estudis Baleàrics, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

Micromecenatge

En aquests moments, Casa Planas té en marxa una campanya de micromecenatge per aconseguir que tots aquests projectes siguin una realitat. Aquesta és la darrera setmana que la societat pot participar en el crowdfunding, titulat 'Casa Planas et necessita'. Pocs dies abans que finalitzi, s'han aconseguit uns 8.000 euros, però en falten 12.000 per arribar a l'objectiu òptim marcat per tal que el projecte resisteixi el 2021. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF