CINEMA

La pel·lícula ‘Les distàncies’, amb l’ARA Balears

Retrat d’una generació desencantada, la pel·lícula 'Les distàncies', d’Elena Trapé, era una de les grans favorites als premis Gaudí que es lliuraren el 27 de gener al Palau de Congressos de Barcelona, amb set nominacions.   El DVD de 'Les distàncies' es podrà aconseguir amb l’ ARA Balears, a l' Espai del Subscriptor,  per només 9,95 euros.   

El segon llargmetratge de Trapé, després de 'Blog' (2010), fou nominat a millor pel·lícula, direcció, guió (Elena Trapé, Josan Hatero i Miguel Ibáñez Monroy), protagonista femenina (Alexandra Jiménez), actriu secundària (Maria Ribera), actor secundari (Miki Esparbé) i muntatge (Liana Artigal). Finalment,  va guanyar el més prestigiós, el de millor pel·lícula.

Un retrat generacional de crisi i decepció

'Les distàncies' explica la història de l’Olívia, l’Eloi, el Guille i l’Anna, que se’n van a Berlín per fer una visita sorpresa al seu amic de l’època de la universitat, el Comas, que viu a la capital alemanya i just fa 35 anys aquell diumenge. Però el que havia de resultar una celebració festiva adopta un to molt diferent. “La idea inicial era parlar de la decepció, tant sentimental com professional -explica Trapé-. Aquests anys de crisi han truncat moltes coses i molts no han fet el salt qualitatiu i econòmic que esperaven fer, i això ha provocat molta frustració”.

Amb aquest rerefons emocional i social, Trapé retrata de manera gens autocomplaent una generació educada per a l’èxit i que s’adona que la realitat és ben diferent.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF