Abusos
Cultura 19/06/2022

Arresten a Itàlia el cineasta Paul Haggis per abús sexual

El director de 'Crash' hauria obligat una dona a mantenir relacions sexuals durant dos dies

ARA
2 min
Paul Haggis  el 30 de juny de 2017 a Berlín, Alemanya.

BarcelonaEl director i guionista canadenc Paul Haggis, guanyador de dos Oscars per Crash (2005), ha estat arrestat a la ciutat italiana d'Ostuni (a la Pulla) acusat d'abusar sexualment d'una dona durant dos dies, segons avancen els mitjans italians i recull l'agència Efe. Haggis està acusat dels delictes de violència sexual i lesions personals agreujades. Els investigadors sostenen que el director va obligar presumptament una dona estrangera a mantenir relacions sexuals durant dos dies i després la va abandonar a l'aeroport Papola Casale, a prop de Bríndisi, malgrat les seves "precàries" condicions físiques i psicològiques.

La dona va ser assistida pel personal de l'aeroport i de la policia de duanes, que van acompanyar-la a interposar la denúncia, i posteriorment la van portar a l'hospital de Bríndisi, on es va activar el protocol dedicat a les víctimes de violència sexual. Haggis, de 69 anys, autor de l'oscaritzada Crash i de guions com els de Million dollar baby (2004) i Casino Royal (2006), està detingut de forma cautelar, segons l'ordre emesa pel fiscal Antonio Negro i la seva adjunta Livia Orlando. "D'acord amb els elements recollits, l'investigat hauria obligat la jove, coneguda per ell des de fa temps, a mantenir relacions sexuals", afirmen els fiscals. El cineasta es trobava en aquesta localitat italiana per participar en el festival Allora Fest, segons la televisió pública RAI, que cita un comunicat de la Fiscalia de Bríndisi.

Aquesta no és la primera vegada que Haggis és acusat d'abús i agressió sexual. El gener del 2018 quatre dones nord-americanes van acusar-lo de delictes que anaven des de l'agressió sexual fins a l'assetjament o la violació, arran d'una denúncia interposada a Nova York per la publicista Haleigh Breest. Posteriorment el cineasta va denunciar-la per difamació, però uns mesos més tard ell va retirar la denúncia.

stats