Els organitzadors del MUR de Felanitx asseguren que el festival continua endavant

Afirmen que han sofert atacs per part de les agrupacions polítiques de dreta i extrema dreta perquè es cancel·li l'esdeveniment

Els organitzadors del Festival de Música Urbana Reivindicativa (MUR) de Felanitx, el cartell de la qual encapçala el raper Valtonyc, han assegurat aquest diumenge que l'esdeveniment continua endavant i que en una setmana han venut més de 500 entrades.

En un comunicat publicat en resposta als "diferents atacs viscuts per part de les agrupacions polítiques de dreta i extrema dreta", els organitzadors han destacat que el seu compromís polític i social amb la llibertat d'expressió, el feminisme, les diferents problemàtiques que travessa la societat i la defensa de la llengua i la cultura han fet que "hagin saltat totes les alarmes dels partits polítics Vox, Partit Popular i Ciutadans".

Remarquen que aquestes formacions han pressionat l'Ajuntament de Felanitx perquè no els cedeixi el parc municipal de La Torre, lloc en el qual havia de fer-se el concert. També han assenyalat que han publicat les dades del responsable principal de l'esdeveniment, a qui han "criminalitzat" per haver accedit a una subvenció i a qui han "acusat" de finançar les "il·legalitats" de Valtonyc perquè hi té una relació personal.

El PP i Vox persegueixen els organitzadors del festival de Música Urbana Reivindicativa

A més, han subratllat que compleixen tots els requisits habituals que s'exigeixen per part de l'Ajuntament quan es realitzen esdeveniments d'aquestes magnituds i característiques, i que varen rebre la subvenció de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) "de manera completament legal i complint els requisits que exigia la convocatòria".

"El MUR Festival és una manera de defensar la nostra llengua i la nostra cultura promocionant artistes que no formin part de la gran indústria musical comercial", han destacat. A més, afegeixen que l'esdeveniment no està vinculat a cap associació o entitat sense ànim de lucre, sinó que és una iniciativa privada.

Finalment, han fet una crida a la població perquè continuï comprant entrades i donant suport al projecte "per fer front als partits polítics, grups i persones que ens volen censurar, prohibir i fer callar".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF