Arts escèniques
Cultura 12/03/2021

Les protestes contra el tancament dels teatres s'estenen de l'Odéon de París a tot França

Els sindicats asseguren que es quedaran ocupant les sales "el que faci falta"

laura Cañuelo
1 min
Protestes a la porta del Teatre de l'Odeón a París

BarcelonaUna setmana després de l’ocupació de l’emblemàtic teatre Odéon de París, el moviment que busca la reobertura de sales i ajudes al sector s’ha estès per tot el país. Des dels sindicats han afirmat que es quedaran el temps que calgui i han animat altres teatres a sumar-se a la protesta.

Dijous passat, 50 professionals del món del teatre van ocupar el teatre parisenc, considerat un dels focus culturals de França, per reclamar ajudes al sector cultural del país i protestar contra les mesures del govern de Macron, a qui acusen de "sacrificar la cultura".

"Estarem aquí fins a la victòria", ha afirmat el representant de la secció de músics del CGT, Philippe Gautier, a l'agència Efe. "Hem rebut suport a tot França, diversos teatres del país han sigut ocupats, ens ha arribat suport de personalitats polítiques", ha afegit Gautier.

Davant les protestes, el primer ministres francès, Jean Castex, ha anunciat noves mesures, entre elles una injecció de 20 milions suplementaris als equipaments artístics més vulnerables i un augment de les ajudes fins als 17 milions. Des del col·lectiu han trobat insuficients aquestes ajudes i han remarcat que moltes "no arriben a la majoria d'artistes".

El sector cultural francès, un dels grans motors de l'economia francesa i generador d'un 2,5% de llocs de treball al país, va haver de reduir la seva activitat l'octubre passat. Sales de teatre, cinema i museus segueixen tancats des que Emmanuel Macron va anunciar un segon confinament.

stats