Cultura 01/04/2021

Núria Plana, nova directora provisional de l'Institut del Teatre

Substitueix Magda Puyo i exercirà al càrrec fins que es resolgui el concurs públic del centre

1 min
Núria Plana, nova directora provisional de l'Institut del Teatre

BarcelonaLa Diputació de Barcelona ha nomenat Núria Plana com a nova directora general de l'Institut del Teatre (IT). Plana exercirà al càrrec de manera provisional fins que es resolgui la convocatòria del concurs públic per escollir la nova direcció del centre. El nomenament de Núria Plana s'ha fet, segons la Diputació, "per raons d'urgència" i és efectiu des d’aquest dijous 1 d'abril fins al 30 de novembre del 2021, tot i que es pot extingir abans si es resol el concurs. Plana substitueix al càrrec Magda Puyo, que estava al capdavant de l'Institut del Teatre des del 2016 i va dimitir a finals de febrer, arran dels casos d'assetjament sexual i abús de poder al centre destapats per l'ARA.

Ballarina professional, Plana ha exercit de professora a l'Institut del Teatre des del 1998, tant al Conservatori Professional de Dansa, com a docent de dansa clàssica, com al Conservatori Superior de Dansa, com a docent de l’especialitat de pedagogia de la dansa. Des del curs 2017-2018 s'ha encarregat de la coordinació acadèmica de l'IT. El seu nomenament s’ha acordat amb el vistiplau dels claustres de les quatre escoles de l'IT.

Amb la dimissió de Magda Puyo també va presentar la seva renúncia tot l'equip directiu de l'Escola Superior d'Art Dramàtic. El 18 de març es van fer públiques les bases reguladores de la convocatòria del director o directora de l'ESAD. Mentre no es resol aquesta qüestió, l'anterior equip continua exercint en funcions. En paral·lel, la setmana vinent es preveu que hi hagi també el relleu a la gerència de l'IT.

stats