Cultura 05/08/2013

Un novel·lista italià retrata Batman com un gai madur, egoista i amic d'Elton John

Marco Mancassola explica a 'The Independent' que ha volgut donar una imatge humana del superheroi. Aquesta setmana arriba a les llibreries britàniques la novel·la 'La vida eròtica dels superherois'

Ara
2 min
Ara  Vadejocs

BarcelonaL'heterosexualitat de Batman sovint s'ha posat en dubte: porta vestits de làtex i compta amb la companyia omnipresent de Robin, un noi que li fa més suportable la lluita contra el crim. En els darrers anys, DC Comics ha perseguit artistes que han fet explícita la seva relació i, al mateix temps, la sortida de l'armari dels superherois s'ha convertit en una nova tendència en el món del còmic. El novel·lista italià Marco Mancassola hi ha fet una altra volta de cargol. A la novel·la 'La vida eròtica dels superherois' presenta Batman com a un homosexual madur que manté relacions esporàdiques amb joves i que seu al costat d'Elton John als sopars benèfics de l'alta societat novaiorquesa. El llibre arriba aquesta setmana a les llibreries britàniques i ha sigut aclamat per la crítica italiana.

Marco Mancassola no ha estat gaire optimista a l'hora de retratar la relació entre Batman i Robin. A la novel·la apareixen com una parella que s'enganxa per tot i amb una vida sexual avorrida, segons un article publicat per 'The Independent'. "Batman sempre ha tingut un costat molt fosc. No hauria de ser impactant que a la meva versió del personatge es deixi portar per estranyes formes de fetitxisme i sexe extrem", ha declarat l'autor al diari anglès. Els fans, afegeix Mancassola, "no em poden perdonar el que he fet amb els seus estimats personatges. És especialment oportú amb Batman, que apareix com el personatge menys agradable del llibre: egocèntric, egoista fins al ridícul i d'alguna manera pervers".

"He retratat Batman d'aquesta manera perquè me l'estimo. És humà. Representa la tragèdia en què la societat contemporània ha convertit el fet d'envellir", ha insistit Mancassola.

A més de Batman, a 'La vida eròtica dels superherois' hi apareixen Superman, Mystique, una de les integrants dels X-Men, i Mr. Fantastic, dels 4 Fantàstics.

stats