FESTIVALS D'ESTIU
Cultura 12/05/2011

Els nous clàssics de Cap Roig

La banda de jazz rock Chicago donarà el tret de sortida el 15 de juliol a un Festival Jardins de Cap Roig que, amb 22 concerts, fa apostes segures amb alguns grans noms de l'escena internacional.

Andreu Gomila
2 min
Els nous clàssics de Cap Roig

Barcelona.Parlar del Festival Jardins de Cap Roig és parlar de grans noms. Molts ja estarien jubilats si els artistes es regissin per les lleis laborals que ens afecten a tots, però, incansables, continuen voltant món i aplegant milers de fans que estan delerosos de veure'ls. Cada any, el certamen empordanès té músics que són marca de la casa, com Josep Carreras, Roger Hodgson, Raphael o Julio Iglesias. I cada any n'hi ha de nous que s'afegeixen a la llista de superestrelles que han trepitjat Palafrugell. Enguany serà el torn, per exemple, dels nord-americans Chicago, que faran a Cap Roig el seu primer concert a l'Estat espanyol des del 1978. Tom Jones tancarà el certamen en un doble concert els dies 20 i 21 d'agost. Entremig, Ana Belén (23 de juliol), el Duo Dinámico (4 d'agost), Miguel Ríos (10 d'agost), Carlos Nuñez (16 d'agost) o la ballarina Tamara Rojo (18 i 19 d'agost), que ha hagut de cancel·lar la seva actuació en les dues edicions passades.

Durant un mes, dinou bandes o solistes passaran pel festival empordanès, cinc dels quals, locals. A diferència de l'any passat, els catalans no seran els teloners, sinó estrelles. És el cas dels Manel (29 de juliol), Antònia Font (8 d'agost), Sílvia Pérez Cruz (15 d'agost), i la Fura dels Baus (12 d'agost), que faran el seu espectacular Carmina Burana . Noms que, segons Jaume Giró, director executiu de comunicació de La Caixa, refermen el "tarannà català sense perdre el caràcter universal" que volen imprimir al certamen.

Serà el primer any que Cap Roig compta amb La Caixa com a patrocinador principal, arran de l'absorció de Caixa Girona, impulsor de Cap Roig, per part de l'entitat barcelonina. Aquest estiu, però, s'acaba el contracte de quatre anys que la desapareguda institució gironina havia signat amb la promotora Concert Studio. Giró no va voler confirmar si la Caixa mantindrà el suport al festival, que per al 2011 compta amb 3,4 milions d'euros de pressupost.

"Al setembre ja en parlarem", va manifestar, misteriós, Giró, tot i que va assegurar el seu compromís per "enfortir i engrandir Cap Roig fins a convertir-lo en un dels grans [festivals] d'Europa".

El director de Cap Roig i de Concert Studio, Martín Pérez, va mostrar-se satisfet pels debuts del 2011, sobretot per haver aconseguit noms que feia anys que perseguia, com Sting o B.B. King. També el complau comptar amb el Celler de Can Roca com a restaurant del festival i mantenir el servei de guarderia que tant d'èxit va tenir l'any passat.

stats