Agenda cultural
Cultura 23/06/2022

Nou plans culturals per gaudir els pròxims dies

Aquí tens les propostes de teatre, música i espectacles que es fan a les Illes

4 min
Teatro 'Arminda, una història d'homes'.

‘Arminda, una història d'homes’

La Trup

Arminda, una història d’homes és la història de la pastora Arminda i tots els homes que l’envolten i decideixen com ha de ser la seva vida. D’ella s’enamora Don Ramon, nebot i hereu del primer. El conflicte apareix entre ells perquè aquest amor s’interposa en el matrimoni polític que s’havia arreglat per a Don Ramon. Aquesta trama clàssica, escrita el 1771 per Joan Ramis i Ramis, arriba a l’escenari de la mà de La Trup i la seva mirada crítica sobre els valors patriarcals. Dirigida per Sergi Marí i amb música original de Pere P. Ripoll, Arminda, una història d’homes està interpretada per Queralt Albinyana, Rodo Gener, Eugeni Marí, Josep Mercadal, Xavier Núñez i Àlvar Triay.

Sa Congregació (sa Pobla). Dissabte, 25 de juny, a les 20 h. 8 euros. Teatre Principal (Palma). Diumenge 26 a les 20 h. De 8 a 20 euros.

TEATRE

‘Guaret’

Banana-Ros

Guaret, del col·lectiu Banana-Ros, és una obra de teatre inspirada, en primera instància, en la poesia de Damià Huguet, amb la qual l’actor Pedro Mas es va obsessionar fa uns anys. La peça té tocs de documental, està escrita per Joana Castell i dirigida per José Martret. Es va estrenar l’any 2019 a Campos i va guanyar el premi Ciutat de Palma d’arts escèniques. Inclou la participació del fill del poeta, Biel Huguet, a qui Mas i Castell van fer una entrevista que es projecta en escena. Guaret és, també, l’homenatge que Mas fa al seu pare –que va morir l’any 2014– i una eina per difondre la poesia d’Huguet. Un autèntica reivindicació de la paraula.

Sa Farinera (c. de la Creu, 18. Llubí). Dissabte, 25 de juny, a les 20 h. 5 euros.  

‘Infanticida’

Neus Pàmies Juárez

Un experiment teatral i sonor que no té pèrdua. Infanticida és la història de na Nela, que acaba de cometre un crim. Es troba sola en una comissaria freda, i reconstrueix els fets i fa aflorar el seu món interior per intentar trobar una escletxa de llum en un entorn opressor. És una dona valenta que s’enfronta a tot allò que l’envolta per l’anhel de llibertat, per trobar una manera pròpia de viure, reivindicant l’amor i el plaer. Un crit en forma de cançó. L’espectacle és una òpera electrònica interpretada per Neus Pàmies (Premi de la crítica a millor actriu de musical) amb dramatúrgia de Marc Rosich i música de Clara Peya, que adapta l’obra teatral versificada La infanticida de Víctor Català (pseudònim literari de Caterina Albert).

Teatre Principal de Palma (c. de la Riera, 2). Dissabte, 25 de juny, a les 20 h.

Sa Congregació (c. del Rosari. Sa Pobla). Diumenge, 26 de juny, a les 19 h. 8 euros. 

MÚSICA

Marina Rossell

‘300 crits’

La cantautora penedesenca Marina Rossell fa una nova revisió de cançons de la resistència i peces pròpies que varen sorgir de la necessitat de sobreviure a temps maleïts. Del repertori de la chanson després de l’ocupació nazi, Rossell n’adapta Sous le ciel de Paris (Charles Trenet), Avec le temps (Léo Ferré), J’attendrai i Je ne regrette rien (Édith Piaf), sense abandonar la seva part creativa més personal i íntima. Aquest concert forma part de la programació Sons de Nit de la productora Fonart a Mallorca.

Claustre de Santa Anna (plaça del Convent, 1. Muro). Dissabte, 25 de juny, a les 21 hores. 20 euros.

Caamaño&Ameixiras

‘Aire!’

L’actuació de Caamaño&Ameixiras inaugura la programació musical del festival La Lluna en Vers. El duet gallec de música i ball d’arrel presentarà el seu primer disc, Aire! Sabela Caamaño i Antía Ameixeiras han creat el seu propi llenguatge a partir de la música tradicional que han escoltat des de petites.

Puig de Consolació (Sant Joan). Dissabte, 25 de juny, a les 21.30 h. Entre 10 i 12 euros. 

Royal Castles

‘Just The Hits’

La banda de Canadà, que està fent una petita gira per les Balears, s’aturarà a Palma per actuar en el marc de la programació del Dia europeu de la música. El grup canadenc, que va tocar fa uns dies a Santa Eugènia, presentarà el seu darrer àlbum, Just The Hits.

Castell de Bellver (c. de Camilo José Cela, s/n. Palma). Dimarts, 28 de juny, a les 20.30 h. 5 euros.  

Billy Nomates

‘Emergency Telephone’

La potent i crua britànica Billy Nomates actuarà per primera vegada a les Illes de la mà de Sons de Nit. D’ella se’n diu que és provocadora, i que ho demostra la seva música art-punk i post-punk minimalista, amb cançons que es rebel·len contra el Brexit, el racisme, les feines sense futur, els contractes per hores i la desigualtat de gènere. Una veu que sap que existeix per cantar amb compromís.

Claustre de Sant Bonaventura (c. de Fra Joan Garau, 2. Llucmajor). Dijous, 30 de juny, a les 21 h. 15 euros. 

 ALTRES

Rosselló-Pòrcel

‘Poesia completa’

Els escriptors Pere Antoni Pons i Miquel Àngel Llauger presentaran l’edició de Barcino de la Poesia completa de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Pons s’ha encarregat de la curadoria. Els dos oferiran un tast de l’obra del poeta.

Rata Corner (c. d’Antoni Marquès, 34. Palma). Dimarts, 28 de juny, a les 19 h. Entrada lliure. 

‘Les vides de Marona’

Cinema a la platja

Arranca la primera edició de la programació de cinema a la platja a Mallorca. La projecció inaugural és la de la pel·lícula familiar Les vides de Marona. La protagonista és una cusseta que recorda els diferents amos que ha tingut durant tota la seva vida, aquells que ha estimat incondicionalment.

Platja de Tamarells, davant de l’avinguda París (Pollença). Dimecres, 29 de juny, entre les 21.30 h i les 22 h. Entrada lliure.

stats