Publicitat
Publicitat

MÚSICA

El nou disc de Macedònia, amb l'ARA

La Paula, la Sara, la Carlota, la Maria i la Irene canten les tretze cançons de l'àlbum 'Flors'

Les cinc fruites de Macedònia que l'any passat van cantar les cançons del disc Desperta tornen amb un nou disc titulat Flors (Promo Arts Music - Discmedi). És el segon treball de Paula Noguer, de Vilobí d'Onyar; Sara Roy, de Manresa; Carlota Busquets, de Barcelona; Maria Farrés, d'Igualada, i Irene Carreras, d'Anglès. Tenen entre 14 i 16 anys, i a totes cinc els queden tres anys més com a Macedònia. "Es tracta de viure-ho al màxim. Sabem que queden tres anys i que després s'acabarà", diu ben serena la Maria, que com les seves companyes s'estima més no mirar més enllà. "Ara el més important són els estudis", sentencia la Paula.

Les cinc flors es prenen Macedònia com una activitat extraescolar. De fet, quan han de dedicar una tarda a la promoció del disc o a assajar, elles mateixes diuen que "toca Macedònia". Com que cadascuna viu en una població diferent, fan servir el WhatsApp per comunicar-se entre elles i amb el Dani Coma, el músic que va crear el projecte de Macedònia l'any 2000, un grup que des del seu inici té com a propòsit fer cançons per a nens i nenes de 6 a 12 anys. "El públic de Macedònia són nens i nenes de primària", confirma la Irene. "Les nostres cançons parlen sobre temes que afecten la vida de nens i nenes d'aquestes edats", afegeix la Maria. Tanmateix, consideren que les cançons tenen més recorregut. "Pretenem que sorgeixi un diàleg entre pares i fills", assegura la Irene. "I jo crec que els adults també s'hi poden sentir identificats", diu la Sara, potser apel·lant a la nostàlgia dels adults.

També tenen molt clar que les cançons no fan cap distinció de sexe. "Les històries de les cançons poden passar tant a nois com a noies", explica la Carlota. "Ens segueixen nens i nenes. Per tant, no tindria sentit parlar de nenes i de coses que els passen a les nenes", conclou la Maria. Per saber sobre què i com canten les Macedònia només cal escoltar Flors , el disc que es vendrà amb l'ARA els dies 6, 7 i 8 de desembre. El preu de l'àlbum és de 12,99 euros, i inclou un val de tres euros de descompte en qualsevol producte de la parada de marxandatge que hi ha en tots els concerts del grup, com ara el que faran el 14 de desembre a L'Auditori, dins del Festival del Mil·lenni de Barcelona.

La Paula, la Sara, la Carlota, la Maria i la Irene es van presentar l'estiu del 2011 al càsting que havia de triar les integrants de la nova generació de Macedònia. Hi van anar amb més curiositat que expectatives. "Cap de nosaltres esperava que l'agafessin", recorda la Irene. "Però ens va anar bé", diu la Carlota. "El temps ha passat superràpid!", exclama la Paula.

"En aquests dos anys hem notat molts canvis", afegeix la Maria. Per exemple, han intervingut molt més en el procés d'elaboració de les cançons, perquè s'han vist amb més seguretat per dialogar amb Dani Coma. Però, sens dubte, la principal diferència respecte al disc anterior és la veu. "Ens ha canviat tant! Quan escolto l'altre disc penso que havia enregistrat alguna cançó amb un globus d'heli", fa broma la Maria.

Nois del seu temps

Com a filles del seu temps, les cinc Macedònia accedeixen a la música mitjançant YouTube i Spotify. La Paula hi afegeix els amics que li recomanen grups i la Irene fins i tot els pares. "Em diuen quines cançons escoltaven i jo les busco al YouTube. S'hi troba de tot", explica la Irene, que reconeix que escolta de tot, "de pop a heavy ". La Sara hi coincideix, i en la conversa van apareixent noms de grups com Amelie, Teràpia de Shock i Els Catarres. "Estem molt contentes per aquest boom de la música catalana", diuen la Sara i la Maria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF