Cultura 27/01/2020

Noguera aposta perquè els premis Goya es lliurin a Palma l'any 2022

El regidor de Cultura ha assegurat que ja s'ha reunit amb la presidència de l'Acadèmia, però que falta consensuar el projecte amb el Consell de Mallorca i el Govern

E. Navarro
1 min
Antoni Noguera en una imatge d'arxiu

PalmaPalma podria ser la seu dels premis Goya el pròxim 2022. Aquest dilluns dematí, el regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera, ha mostrat la seva intenció d'atreure la gran gala del cine espanyol a Mallorca i ha assegurat que ja ha fet dues reunions amb la presidència de l'Acadèmia per parlar d'aquesta possibilitat. "Jo crec que físicament Palma té unes condicions immillorables perquè els premis Goya es lliurar aquí", ha assegurat Noguera. "Tenim l'aeroport, el Palau de Congressos i la planta hotelera amb unes circumstàncies immillorables a escala de proximitat", ha afegit.

Així i tot, ha subratllat que aquest ha de ser un projecte "de consens", i per això la pròxima passa és una reunió de les tres institucions: Cort, Consell de Mallorca i Govern balear. "Si les tres institucions tinguessin clar que això és una millora substancial per a la ciutat, apostaríem perquè els Goya vinguessin aquí el 2022", ha reblat el regidor. Segons ha explicat, no ho presenten com a projecte per a l'any que ve perquè, sent l'any Buñuel, els premis es faran segurament a València, "i nosaltres no entraríem a competir amb una ciutat germana".

Noguera ha assegurat que ha pogut parlar amb la presidenta, Francina Armengol, i han acordat que aquesta reunió entre institucions es farà aquest febrer. "És massa prest per parlar de pressupostos", ha expressat el regidor, i ha puntualitzat que "des a Sevilla deien que els beneficis en funció del que s'inverteix en els premis es multiplicaven per 20".

stats