AGENDA CULTURAL
Cultura 15/12/2017

Les nadales donen la benvinguda a les festes

Tot i que el Nadal adquireixi protagonisme també hi ha d'altres propostes culturals per gaudir durant el cap de setmana

Ara Balears
6 min
La coral universitària suma quaranta anys, sis-cents cinquanta concerts i vuit-centes composicions.

ACTIVITAT DESTACADA

Concert de Nadal de la Coral universitària

La Coral Universitat de les Illes Balears celebra anualment el Concert de Nadal amb les corals filials: Corals Infantils (Cincset, Vuitdeu i Onzequinze), Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma, Cor de Majors de la UIB, Cor de Pares i Mares de la UIB, Cor de Mestres Cantaires de la UIB, Poema Harmònic, Orfeó Universitat de les Illes Balears i Cor de Dones de la UIB, gairebé quatre-cents cantaires a l’escenari. L’edició d’enguany junta música i gastronomIa, de la mà de Toni Gomila, amb l’ajut de l’associació Dignitat i Feina, dedicada a l’explotació i protecció de l’ametller, afectat per la Xylella fastidiosa Les nadales parlaran de la gastronomia típica, com és el torró d’ametlla.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 16 a les 19 hores. 15 euros.

MÚSICA

Concert de Nadal

Cors del Principal

El Cor del Principal.

Com cada any aquests dies, els quatre cors del Teatre Principal es reuneixen sobre l’escenari de la sala Gran per oferir un concert en el qual les cançons nadalenques tenen un protagonisme evident. Aquest concert, especialment adreçat a familiars i amics dels coristes, ja és un esdeveniment ineludible de les festes nadalenques de Mallorca. El Concert de Nadal, a més, no és un simple recital de peces i nadales, sinó que tindrà moviments escènics i coreografies que fan que aquest espectacle sigui més complet i dinàmic.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 16 a les 18 i a les 20 h. 10 euros.

Gospel Christmas

Moments a Cor

El cor jove Moments a Cor, dirigit per Elsa Perches, canta Nadal amb aquelles nadales conegudes ara reconvertides i readaptades al gospel. Sonaran temes tan coneguts com Jingle Bells, Joia en el món, entre d’altres... La força i l’energia del gospel no passaran desapercebudes i hi seran presents tota l’estona!

Sala Albert Camus (carrer de Sant Lluís, 58. Sant Lluís). Dissabte 16 a les 20 h. A partir de 3 euros.

Banda de Música de Manacor

Compositors espanyols

Amb la col·laboració del cos de ball de Satu Jiménez, interpretaran obres d’Isaac Albéniz (Aragón, Castilla, Asturias, Granada, Sevilla), Manuel de Falla (El amor brujo, La vida breve, El sombrero de tres picos), Oscar Navarro (Hispania) i Pascual Piqueras (De cai).

Auditori de Manacor (passeig del Ferrrocarril, s/n). Diumenge 17 a les 19 h. 6 euros.

Cris Juanico

‘Un món de nadales’

En l’espectacle Un món de nadales hi participa la Coral de l’Escola de Música de Porreres. La música nadalenca és un dels pilars de la música tradicional i forma part important de l’educació musical de cada poble. Amb els anys, moltes de les nadales s’han traduït, s’han integrat a la tradició d’altres cultures i han esdevingut un nexe musical global. Cris Juanico encapçala aquest viatge musical ple de colors i textures a través de nadales populars d’arreu del món arranjades per ser interpretades amb trio de jazz i en català.

Auditori de Porreres (carrer Cerdà, 21). Diumenge 17 a les 19 h. 10 euros.

‘Dos pájaros a tiro’

Homenatge a Sabina i Serrat

Dos pájaros a tiro.

Augusto Redondo i Valentín Mendoza s’ajunten per rememorar el primer concert del flaco de Úbeda i el Nano. Dos pájaros a tiro és un espectacle per gaudir, recordar i cantar els millors temes de Joaquín Sabina i Joan Manuel Serrat.

Espai 36 (carrer Major, 36. Sant Llorenç des Cardassar). Diumenge 17 a les 19 h. 10 euros.

‘El Messies de Haendel’

Simfònica i Capella Davídica

Un concert únic que, a més d’incloure l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, comptarà amb cantants com Irene Mas (soprano), Anthea Pichanick (mezzosoprano), David Szigetvari (tenor), Tomeu Bibiloni (baríton), la Coral Universitat de les Illes Balears (Joan Company, director) i la Capella Davídica (Isabel Juaneda, directora). Una obra grandiloqüent sota la direcció de Pablo Mielgo.

Catedral de Santa Maria de Ciutadella (carrer de Cal Bisbe Torres, 8). Diumenge 17 a les 18 h.

TEATRE

‘Ricard 3’

Iguana Teatre

Ricard, adaptació de l’obra de William Shakespeare, no és només una història negada de sang sobre l’ascens i el final d’un assassí ambientada en l’època isabelina, per a major glòria de la dinastia dels Tudor. És també un relat del present, d’un viatge cap a la tragèdia explicada en primera persona pel mateix Ricard de Gloucester. Una radiografia d’una ment malèvola com la clau per accedir a l’essència dramàtica d’una història d’assassinats i conjures.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 16 a les 20 h. 12 euros.

‘El príncipe y la corista’

Terence Rattigan

El príncipe y la corista.

Aprofitant que és a la ciutat per a la coronació, el príncep de Carpatia, un governant rígid i autoritari, convida Mary, corista en un musical, a una cita romàntica al Consolat del seu país que no acabarà com el príncep preveia. La irrupció de la corista en la vida de la família reial desencadenarà una sèrie de situacions dignes de la comèdia d’embolic més hilarant. Una nit boja al palau impossible d’oblidar.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 16 a les 21 h. 20 euros.

‘Mars Joan’

Tantarantana - Dara

Mars Joan parteix d’un fet real: el projecte Mars One, que planeja establir una colònia humana a Mart el 2026 finançat en part amb un reality show. En Joan no és feliç, però troba un viatge que el transportarà directament allà on se suposa que hi ha els seus somnis: a les estrelles. Un viatge del qual, per cert, no podrà tornar.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 16 a les 21 h i diumenge 17 a les 19 h. 17 euros.

‘Mi gran obra’

David Espinosa

Espectacle representat amb figuretes minúscules. Mi gran obra és el que faria si tingués un pressupost il·limitat, el teatre més gros del planeta, 300 actors a escena, una orquestra militar, una banda de rock, animals, cotxes i un helicòpter. Mi gran obra és una utopia. Així defineix el seu espectacle David Espinosa.

Teatre d’Artà (carrer de Ciutat, 1). Dissabte 16 a les 19 h. 12 euros.

Blai Bonet

20 anys de la seva mort

Blai Bonet.

Projecció del documental El teatre de Blai Bonet i representació teatral d’Oficis de carrer. Oficis de carrer és l’única peça teatral breu de Blai Bonet i el muntatge teatral té més de 15 actors a escena. Després es farà l’estrena del documental de Tshok El teatre de Blai Bonet.

Teatre Catalina Valls (passeig Mallorca, 9. Palma). Dissabte 16 a les 20 h. 3,50 euros.

‘La cita’

La Fornal

Una peça de La Fornal que combina teatre i música.

La companyia La Fornal presenta aquesta obra que combina el teatre i la música. Una parella ha quedat per veure’s en un parc a través d’una pàgina de contactes. Ella és una dona abandonada per l’home que la va deixar embarassada. Ell és un home separat a qui se li impedeix veure la seva filla. Un narrador condueix l’espectacle amb la interpretació musicada de les acotacions adaptades per a aquesta ocasió.

Sala La Fornal (carrer dels Hams, 4. Manacor). Diumenge 17 a les 19 h. 7 euros.

‘La presa’

Es Mussol

Es Mussol representa La presa, de Conor McPherson, sota la direcció de Xavi Núñez. En un pub irlandès, un grup d’homes parlen de les seves coses i de l’arribada al poble d’una jove de Dublín. Quan aquesta al·lota entra a l’establiment, se’ls acudeix contar històries de fantasmes i altres éssers fantàstics del folklore d’Irlanda per impressionar-la, però després d’escoltar-los ella els sorprèn amb el seu propi relat: el perquè de la seva partida de Dublín.

Sala de plens de l’Ajuntament de Capdepera (carrer de Ciutat, 20). Diumenge 17 a les 21 h.

ALTRES

‘Estrelles i talaiots’

Carlos Garrido Escenic

Interpretada per Rodo Gener i Xavi Núñez, Estrelles i talaiots proposa un viatge al passat, un apropament a un poble desaparegut i misteriós, un recorregut per les profunditats de la terra. El públic entra dins les Coves d’Artà i retrocedeix més de 2.000 anys, fins a situar-se en el moment en què els romans arribaren a les Balears i s’enfrontaren a la cultura talaiòtica. Dos personatges lluiten, cadascú des d’un punt de vista oposat. I en el fons batega el cor d’un poble desconegut, perdut, ignorat: la civilització talaiòtica.

Teatre d’Alaró (carrer Sant Vicenç Ferrer, 33). Dissabte 16 a les 18 h. Gratuït.

stats