Música
Cultura 09/06/2013

La música swing i el ball del lindy hop, l'ou o la gallina?

1 min

Jazz local

L'inici de l'èxit del lindy hop a Mallorca té a veure amb el fet que l'Illa sempre ha tingut una bona programació de Jazz dels anys 20, 30 i 40, que és el jazz que té swing. A Mallorca ja hi havia swing abans de l'arribada del lindy hop, el que passa és que no es ballava. Hi havia bandes com la Glissando Big Band de Porreres, S'Arrual Jazz Mort -amb més de vint anys de trajectòria musical damunt els escenaris, o els WonderBrass.

Nous grups

El que és cert, també, és que l'èxit del lindy hop ha fomentat la creació de nous grups de música swing a Mallorca com ara els manacorins Trispol, Blutäc, Botifaswing o Monkey Doo. La febre pel lindy hop ha fet que hi comenci a haver un circuit de música swing en directe. Aquests conjunts musicals acostumen a tocar a locals o festes organitzades per l'associació i el requisit sol ser que hi hagi un bon trispol per poder ballar.

Comunitat

L'associació Idò Swing, fundada per Edgard Ginard, Joana Sancho i Antònia Vives, ha aconseguit fer comunitat. L'esperit col·lectiu de l'associació es pot seguir a través de les xarxes socials, amb un grup a Facebook de més de 291 seguidors. Els joves es troben regularment a Palma i a Manacor per ballar en els bars que els "deixen posar swing" i organitzen clandestins, trobades improvisades al carrer per ballar.

stats