MÚSICA
Cultura 15/01/2013

La música independent entra a la Sala Beckett

Grups independents, amb cançons pròpies, coses a dir i que guanyen en les distàncies curtes. Aquesta és l'aposta de la Sala Beckett i el segell BankRobber per al cicle que obre avui Xarim Aresté.

Sílvia Marimon
2 min
Esperit! és el personal projecte de Mau Boada, un home orquestra que es mou entre el folk i la psicodèlia.

BARCELONA.La Sala Beckett de Barcelona obre les portes a la música independent amb la col·laboració del segell BankRobber. L'objectiu és que els artistes puguin actuar en un espai poc comú: un escenari que no és ni un bar ni un auditori i on s'hauran d'adaptar als decorats de l'obra que estigui en cartell en aquell moment. "La Beckett pot oferir aquest espai, diferent, amb un altre tipus d'espectador, on fins i tot poden dialogar sobre què els ve de gust", assegura el director de la sala teatral, Toni Casares.

El cicle Els dimarts em sentiràs acollirà vuit concerts entre aquest mes de gener i el març. Hi actuaran Xarim Aresté, La Sentina, Isaac Ulam, Miss Carrussel, Esperit!, Miss Q, Miquel Serra i El Chico con la Espina en el Costado. És una nova oportunitat per acostar nous públics a una sala que, malgrat les dificultats econòmiques, aguditza l'enginy. Si fa pocs mesos anunciava que la seva programació només estava assegurada fins a finals del 2012, amb l'arribada del 2013 no ha deixat de disparar propostes noves, com la de pagar l'entrada -al preu que vulgui l'espectador- després de veure l'obra.

"Hem volgut configurar un cartell eclèctic però amb un denominador comú: tots els grups són independents, amb cançons pròpies i amb coses a dir", explica un dels responsables del segell BankRobber, Marçal Lladó. Un altre requisit "és que siguin artistes que guanyen en les distàncies curtes, perquè tocaran davant un auditori de 70 persones", diu Lladó, que també ha volgut obrir les portes a altres segells segells que tenen "filosofies de treball similars", que els agraden i que segueixen. A BankRobber, s'hi han sumat The Indian Runners, Foehn, Sones i Chesapik.

D'Isaac Ulam a Miss Carrussel

L'encarregat de donar el tret de sortida, avui, serà Xarim Aresté, líder del grup Very Pomelo. "Serà un concert que sorprendrà i podrem escoltar temes inèdits", afirma Lladó. El dia 22 de gener es podrà sentir la formació barcelonina La Sentina, que defensarà les cançons del disc Falconades . I el mes el tancarà el cantautor blanenc Isaac Ulam.

Al febrer el cicle acollirà l'actuació de Mireia Madroñero, més coneguda com a Miss Carrussel, que l'any passat va editar l'EP Totes les coses perennes ; i també hi haurà el concert del projecte Esperit!, de Mau Boada, "un animal escènic, un home-orquestra, que es mou entre el folk i la psicodèlia", segons Lladó. L'oferta del març inclou els concerts del manacorí Miquel Serra, de la danesa resident a Barcelona Miss Q i de Rubén Pozo, conegut musicalment com a El Chico con la Espina en el Costado. "Apostem per mostrar l'altra cara d'alguns artistes catalans i músics a qui encara no s'ha escoltat com caldria", diu Lladó.

stats