Se celebra la final del certamen de creació musical Art Jove 2018

El concert amb els finalistes, Go Cactus!, Bilo i Mareselva, és aquest divendres a les 22 h al Parc de la Mar

El programa cultural Art Jove, que impulsa la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l’Institut Balear de la Joventut, convoca biennalment el Certamen de Creació Musical Jove (abans anomenat Música Jove Contemporània).

El certamen està adreçat a músics i bandes de músics amb edats compreses entre 16 i 35 anys, i nascuts o residents a les Illes Balears, i s’articula a través de dos concerts: el primer va ser el divendres 6 de juliol, amb els sis grups semifinalistes, i el següent serà aquest divendres, 20 de juliol, a les 22 h, amb les tres formacions que han quedat finalistes, que són Go Cactus!, Bilo i Mareselva.

Enguany, com a gran novetat, les dues actuacions d’Art Jove s’han inclòs com una activitat més de les festes d’estiu de l’Ajuntament de Palma. Aquest fet corona una llarga i profitosa trajectòria de col·laboració entre el Consistori i el programa Art Jove. L'Ajuntament de Palma sempre ha col·laborat amb aquest programa, ja que sempre n'ha acollit les finals i semifinals a diferents espais públics de Ciutat (museus, places, centres culturals, etc.).  Els concerts tindran lloc a l’escenari del Parc de la Mar, al costat del carrer de la Portella.

Més enllà de les recompenses econòmiques, Art Jove pretén oferir als joves participants unes primeres passes cap a la professionalització. En el cas d’aquest certamen, es tracta d’oferir concerts a esdeveniments musicals com festivals o mostres que tinguin una gran repercussió de públic i mediàtica. Per aquest motiu, el grup guanyador, a més de rebre 1.000 euros en metàl·lic, actuarà a les festes de Sant Sebastià de Palma i a la Fira B! del 2019. Ambdues actuacions estaran remunerades amb 600 euros cadascuna. Els altres dos finalistes també accediran a diferents concerts al llarg del 2018 i 2019 fins a exhaurir els 1.800 € inclosos dins la dotació del premi d’aquesta modalitat

Art Jove es vol acostar al sector juvenil en general i al cultural en particular, modernitzant les seves maneres de comunicar-se amb el públic, programant esdeveniments en espais i horaris més propis d’aquesta franja d’edat. La composició dels jurats també havia de reflectir aquest desig d’aproximació als interessos i estils juvenils. Per aquest motiu s’han nomenat jurats sempre professionals, sense cap presència política i tan paritaris com ha estat possible. El jurat d’aquest certamen està presidit per Mireia Flores, cantant i guitarrista del grup Ombra, i format per Luis Alberto Segura, músic i líder del grup L.A.; Àngel Romaguera, propietari del bar musical Novo Lisboa Cafè; Llorenç Romera, representant del grup Salvatge Cor, guanyador del certamen de Música Jove Contemporània Art Jove 2016, i Joan Trias, responsable de continguts musicals d'IB3 Ràdio.

La semifinal, que es va fer el passat 6 de juliol al mateix escenari del Parc de la Mar, va gaudir de molta qualitat i de bona presència de públic. El jurat va seleccionar els tres grups finalistes que avui es disputaran el primer lloc en el certamen.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF