Música

Mor Sebastià Sospedra, baixista de Los Salvajes, "els Rolling Stones espanyols"

Tenia 72 anys i també va formar part de Lone Star

2 min
Disc de Los Salvajes

El músic Sebastià Sospedra ha mort de forma sobtada als 72 anys, segons han informat per xarxes Los Salvajes. Aquesta banda de rock pionera a l'Estat va ser considerada durant els anys 60 "els Rolling Stones espanyols".

Sospedra va entrar-hi quan encara tocaven per bars de Barcelona, després de fundar-se el 1962 amb el nom de The Savage. Va ser al fer de teloners de Moody Blues al Palau d'Esports quan EMI es va fixar en Los Salvajes, que ja tenien un so avançat per a aquella època, i molt en sintonia amb la música britànica, en especial els Stones i The Who. En realitat, havien integrat el ritme dels temps després d'estar un any tocant per Alemanya, en bars on abans que ells hi havien passat els Beatles. Sospedra encara era menor dedat. Los Salvajes van conseguir un so –barreja de R&B i rock and roll– més avançat que el rock espanyol de l'època, dominat pels Sírex i els Mustang, i es consideren precursos del garage. Van tenir èxit entre els joves, van guanyar un disc d'or i van tenir èxit també internacionalment.

Van tenir una vida curta, del 1965 (amb el primer EP) al 1970. Els seus èxits són Soy así, Es la edad, Mi bigote, A la buena de Dios o la instrumental Al Capone. Després els integrants es van dispersar en altres bandes. Sospedra va formar part de Lone Star en dos períodes, al llarg dels 70 i fins al 1984, i també d'Estrella Solitaria. Després tocaria amb artistes com Dyango i Tony Ronald. Van tenir una nova vida ja al segle XXI, de la qual Sospedra també va formar part.

Sebastià Sospedra és el pare del també baixista Miquel Sospedra, que toca amb Mazoni, Sanjosex, The New Raemon o Refree.

stats