Cultura 18/11/2012

Mor Miliki, el conegut "pallasso de la tele" dels anys 70 a Espanya

Era el pare d'Emilio Aragón i soci conseller i fundador de Globomedia. Juntament amb Gaby i Fofó, Miliki va formar part del trio de pallassos que va triomfar als 70 a televisió amb el programa "El gran circo de TVE"

Efe
2 min

MadridEmilio Aragón, 'Miliki', un dels famosos "pallassos de la tele", ha mort als 83 anys a Madrid, segons ha informat avui la productora Globomedia.

Miliki era el pare d'Emilio Aragón, soci conseller de Globomedia i un dels seus fundadors.

Membre d'una família de pallassos de gran tradició, va formar part del trio Gaby, Fofó i Miliki, que van aconseguir el seu màxim èxit a televisió als anys 70 amb el programa "El gran circo de TVE".

Miliki va morir a mitjanit envoltat de la seva família a l'hospital madrileny Ruber Internacional. La capella ardent s'instal·larà a partir de les 12.00 hores al tanatori La Paz del municipi madrileny de Tres Cantos.

L'últim dels tres pallassos de la tele

Emilio Aragón, 'Miliki', va néixer a en Carmona (Sevilla) el 1929 i des de ben jove va treballar al costat dels seus germans per tot Amèrica en diversos espectacles i mitjans de comunicació.

El moment de més èxit de la seva carrera va arribar amb el trio format amb Gaby i Fofó, amb els quals va formar els famossos "pallassos de la tele". El seu programa 'El gran circo de TVE' va ser un referent a la televisió durant la dècada dels 70.

Miliki era el darrer dels integrants del grup que quedava viu, després de la mort prematura de Fofó l'any 1976 i de Gaby el 1995.

Després de la seva faceta a televisió, que va continuar amb la seva filla Rita Irasema durant els 80, va bolcar-se en el món empresarial sense abandonar l'àmbit de la comunicació com a fundador i soci conseller de la productora Globomedia.

El seu últim treball va ser la participació en l''opera prima' cinematogràfica del seu fill Emilio Aragón, 'Ocells de paper', el 2010.

A més, el maig d'aquest any va publicar el seu segon llibre, 'Mientras duermen los murciélagos', sobre uns artistes retirats que recorren Europa amb autobús fugint de la policia nazi.

stats