Cinema
Cultura 27/02/2013

Mor María Asquerino, gran figura de l'escena i el cinema espanyol

L'actriu va ser una de les primeres estrelles del cinema i la televisió de la postguerra i està considerada una de les grans intèrprets del teatre espanyol

Efe
1 min
María Asquerino / EFE

BarcelonaHa mort als 86 anys l'actriu madrilenya María Asquerino, una de les grans figures del teatre espanyol. Asquerino també va ser de les primeres estrelles del cinema i la televisió de la postguerra.

Nascuda a Madrid el novembre del 1927, la trajectòria de l'actriu comença en els anys 40 i es perllonga fins al 2009, en què es retira dels escenaris després de representar per última vegada 'L'Oncle Vània' al Teatro María Guerrero.

En el cinema, va obtenir molt èxit amb la seva interpretació al film de José Antonio Nieves Conde 'Surcos', del 1951. També va treballar amb Luis Buñuel a 'Ese oscuro objeto del deseo' i amb Fernando Fernán Gómez en títols com 'Mambrú se fue a la guerra' i 'El mar y el tiempo', un treball amb el qual va aconseguir el seu únic premi Goya.

En els últims anys, va aparèixer en films com 'Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto', d'Agustín Díaz Yanes; 'La comunidad', d'Àlex de la Iglesia, i 'Pagafantas', de Borja Cobeaga, el seu últim treball a la gran pantalla.

stats