Disseny
Cultura 10/02/2021

Mor el dissenyador gràfic Alberto Corazón, autor dels logotips de l'ONCE i Rodalies

El seu llegat inclou també el telèfon Duomo i mobiliari urbà

1 min
El dissenyador Alberto Corazón en una captura d'un vídeo d'arxiu

BarcelonaEl dissenyador gràfic Alberto Corazón, conegut per treballs tan populars com el logotip de l'ONCE, la Compañía Nacional de Teatro Clásico, La Casa del Libro, Mapfre i la Biblioteca Nacional espanyola ha mort aquest dimecres als 79 anys, segons informa Europa Press. La seva trajectòria va començar el 1973 i dos anys després va fundar el centre especialitzat en gràfica corporativa Gráfica SA, i va agafar volada amb la popularització del disseny a l'Espanya dels 80. Entre el seus treballs també hi ha els logotips del Círculo de Bellas Artes de Madrid, la Universitat Autònoma de Madrid, Hispasat i Rodalies de Renfe.

Alberto Corazón va rebre el l Premio Nacional de disseny el 1989 i al llarg dels anys va rebre altres reconeixements com la Medalla d'Or de l'American Institute of Graphic Arts, la Medalla d'Or de l'Arts Directors Club, la Medalla d'Or de The Designers Association of London i el premi especial de l'American Institute of Graphic Arts. Precisament és l'únic dissenyador europeu que ha rebut la Medalla d'Or de l'American Institute of Graphic Arts. A Catalunya va ser premiat amb la Medalla del FAD el 1992.

A més de grafista, Alberto Corazón va dissenyar objectes com el telèfon Domo i mobiliari urbà, i en paral·lel es va dedicar a la pintura. Però va haver tancar la seva agència a mitjans dels anys 2000 perquè va trobar que la seva feina ja no encaixava en el rumb decadent que havia pres el sector.

stats