La mirada de 40 fotògrafs configura una mostra de la fotografia contemporània a les Illes

L'exposició, que s'inaugura aquest dijous a la Misericòrdia, s'emmarca en els esdeveniments programats per al 25è aniversari del CEF

Des de signatures de renom internacional com Pep Bonet, Toni Amengual i Tomeu Coll; d'altres amb una gran trajectòria com Gori Vicens, Dani Cardona, Xisco Bonnín i Evarist Torres; fotògrafs de premsa com Miquel Àngel Cañellas, Teresa Ayuga i Alberto Vera, i d'altres de perfil emergent però consolidats com Pato Conde i Marga Moner són alguns dels 40 noms que exposen en la mostra '40X25', que s'inaugura aquest dijous a la Misericòrdia.

40 fotògrafs per a 25 anys, que són els que el Centre d'Estudis Fotogràfics (CEF) de Palma commemorà el 2018. En els esdeveniments de caràcter cultural programats per celebrar l'aniversari s'inclou aquesta mostra col·lectiva.

"Com no podia ser d'altra manera, essent la fotografia la primera disciplina que es va impartir al CEF i el detonant perquè muntàssim l'escola el 1993 i tenint contacte amb tants de fotògrafs, tant consolidats com emergents, vàrem decidir fer una exposició de fotografia que reunís la fotografia contemporània de les Illes Balears de les darreres dècades" comenta Aline Tur, la directora del centre.

Tur explica que gairebé tots els participants han tingut algun tipus de relació amb l'escola, "o bé com a alumnes, com a docents o fent algun tipus de col·laboració". La selecció de les peces l'ha feta cada un dels fotògrafs, de manera que hi han inclòs "la seva foto favorita del moment", diu la directora, que afegeix que "això fa que la mostra sigui molt variada, que hi hagi fotos conceptuals, d'altres més socials, reportatge, retrat. Totes les disciplines de la fotografia s'hi veuen representades.

Els fotògrafs que participen a la mostra '40X25' són Pep Bonet, Toni Amengual, Tomeu Coll, Pepe Cañabate, Juanjo Alfonso, Rif Spahni, Javier Izquierdo, Teresa Ayuga, Dani Cardona, Miquel Àngel Cañellas, Evarist Torres, Natxo Bassols, Pato Conde, Pablo Bohigas, Marga Moner, Mateu Bennàsar, Sebastià Torrens, Gori Vicens, Xisco Monserrat, Alberto Vera, Andrés Planas, Biel Grimalt, José Juan Gonzálvez, Tarek Serraj, Pedro Coll, Xisco Bonnín, Andrés Quintana, Caty Grunfeld, Toni Martorell, Luis Menéndez, Cristina Andreu, Àngel Romaguera, Tomàs Moyà, José Barceló, Marina Cánovas, Bernadí Bibiloni, Pepo Granero, Cesc Noguera, Guiem Sánchez i Sofía Martell.

Aquest 2019 està previst que l'exposició s'exhibeixi en diferents indrets de Mallorca i de la resta d'illes. Així mateix, han comptat amb la col·laboració del laboratori de Pepe Cañabate i la del Consell de Mallorca, per a la cessió de l'espai.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF